Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (360)

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Jde postavit film na hezkých autech a přitažlivých holkách? Očividně ano. Bohužel pro mě, mám rád jenom ty hezké holky, to nestačí. Děj je opravdu slaboučký a bez něj to opravdu není ono.

plakát

Pokoj 1408 (2007) 

„Proklatý pokoj“ a bořič pověr se střetávají v tomto velmi kvalitním hororu. Jeden má na svém kontě mnoho mrtvých a ten druhý zase život spisovatele o strašidelných místech, který čeká v čísle 1408 další výzvu. Není to ale jako dříve, protože se náš hrdina postaví proti něčemu „reálnému“. Postaví se proti bolesti, předsudkům a výčitkám, které se v něm za život nakupily. Pokoj se mu stává trýznivým vězením lidské psychické bolesti, které si bez servítek bere na paškál jeho „kostlivce ve skříni“. Je to boj sama se sebou, který se nedá vyhrát. Takhle jsme alespoň pochopil tu „sílu“ v pokoji já. Člověk se stává obětí svých vlastních pohnutek a končí svůj život sám, protože se dostal do pekla. „Protože peklo je opakování.“ Můžeme jej ale zničit a osvobodit a dojít vykoupení.

plakát

D-Tox (2002) 

V celkovém hodnocení nic moc snímek, ve kterém mě tentokrát překvapil Stalloneho herecký výkon. Jako duševně nevyrovnaný agent zvládl svoji roli uspokojivě a navíc byl všem v léčebném komplexu oporou. Sněhová vánice, maniak který programově vraždí ostatní pacienty a k tomu vlastní psychické starosti by většinu lidí udělaly zřejmě nepoužitelnými, ale on to zvládl. Navíc i „elegantně“ zlikvidoval hlavního záporáka, vrtalo mi hlavou jak mohl zvednout 80 kilového chlapa jako nic nad hlavu. Pokud před sebou máte dlouhý večer a chystáte se sledovat nějaké filmy, tak vám tento film doporučuji jako předkrm, je rychle stravitelný, nezkazí vám chuť k dalšímu „jídlu“ a nabudí vás na hlavní chod.

plakát

Cesta bojovníka (2007) 

Udatní Vikingové se valí dobýt nový kontinent, nejdříve vyvraždit jeho původní obyvatele a pak se na jejich místě usadit. Je tady ale jeden muž, hrdina, který se postaví zlu. Kdybych vás chtěl nalákat na tento film, budu pokračovat v podobné šabloně a vynášet hrdinu do nebes. Faktem je, že to není zase takový typický „bijec“, jeho jemné rysy mě příliš nepřesvědčily. Co se týče námětu je to lepší, stejně jako výpravnosti filmu, nic co by dělali autoři na koleně, ale dějově u mě film propadl na celé čáře. Jsou zde momenty nad kterými možná budete kroutit hlavou jako já, viz. soulož jako motivace před bitvou, moje interpretace, a nebo zázračná záchrana indiánského rivala v lásce, který stejně za okamžik zemře. Podobných nepochopitelných věcí by se ještě pár našlo. Korunu tomu ale dal konec, hrdina se stává ochráncem a strážcem lidí před případným návratem dračích lidí, no hrůza.

plakát

Cashback (2006) 

Po nějaké době zase „svěží vítr z hor“, ne vtipkuji. :-) Chci tím říct, že jsme měl možnost zase jednou vidět něco, co se mi líbilo a to s velmi zajímavým námětem, který se točí kolem Bena a jeho trablů se ženami, překvapivě nehraje prim sexuální tématika, ale řekl bych spíše estetická a citová. Velmi se mi líbilo zejména osazenstvo v obchodě kde pracoval, navíc tam Ben mohl využít dosyta své schopnosti zastavit čas a získat tak spoustu modelů.

plakát

Saw 4 (2007) 

Musím se zamyslet jestli jsme se nestal vůči této sérii předpojatý, minule, Saw 3, jsem byl po vzhlédnutí celkem rozhořčený, dnes se, po Saw 4, se cítím spíše znechucený. Pitva na začátku mě jen utvrdila v tom, že mě opět čeká „inteligentní snímek“, překvapivě na mě šla zase mrákoty, co člověk nadělá, vydržel jsme ale až do konce. Nebyla to ztráta času, ale spíše ztráta iluzí o tom, jak a kam se může ubírat jeden na začátku skvělý námět. Ohrané šablony, recyklovaný děj s jiným nátěrem a „morální dilemata“, která pořád visí ve vzduchu, ale nic neříkají. Kam se jenom ta série posunula, jestli vůbec někam?

plakát

Krotitelé upírů (2003) 

Pokud budu tento film brát jinak než jako poloviční parodii, tak bych ho musel zřejmě odsoudit po pár minutách, ale díky některým povedeným vtípkům, se na to dá i dívat. Choreografie soubojů, pokud můžu použít tak velkorysé označení, není také nejhorší. Každopádně před puštěním rezignujte na „smysluplný“ děj. Váš intelekt může v klidu odpočívat.

plakát

O statečném kováři (1983) 

Další strašidelná pohádka, která se nesmazatelně zapsala do mého dětského srdce. Moc oceňuji zejména skrytou výchovnou složku celého příběhu. Máme tady sympatického kováře s přáteli. Na jeho dvou rádoby kamarádech, je pak skvěle vidět, jakými nedostatky trpí. Stejně povedený je i králův rádce.

plakát

Princ Bajaja (1971) 

Možná to připadá někomu podivné, ale tohle je moje nejoblíbenější pohádka.:-) Vážně to byla volba na první vzhlédnutí, stejně tak mám rád písemnou podobu. Velmi se mi líbila a asi líbí nejenom ta strašidelná a někdy na pohádku snad i moc „syrová“ atmosféra. Nejvíce mi k srdci přilnula samotná postava prince Bajaji. Líbí se mi jeho odvaha, jeho mazanost a to že má „srdce na správním místě“. Není to jenom „laciný nátěr“, jaký vidíme v jiných pohádkách u velké části princů. Očividně je tady ale většinou pro svoji jinakost dost nízce hodnocena.

plakát

Blade (2006) (seriál) 

Po několika vzhlédnutých dílech si dovolím první hodnocení. Očekával jsme ve skutečnosti, mnohem slabší provedení a ono mě to nakonec, tedy zatím, mile překvapuje. Není to sice něco, co bych doporučil svým přátelům, ale přesto se na to dívám. Možná je to jen tím, že nemůžu spát. :-) Faktem, ale zůstává, že jsou v seriálu občas i světlé momenty. A co se týče obrozeného „Blejda“, tak to mohlo být mnohem horší, z tohoto sice nesrší nic moc hrůza ani charisma, ale alespoň se tváří, že mu nic z toho nechybí.