Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (321)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Čekal jsem víc, asi jsem to nepochopil :(

plakát

A Concepção (2005) 

Čekal jsem víc. Film je konceptualistický od začátku do konce. Je to konceptualistický film o konceptualistických mladých lidech žijících své krátkodobé konceptualistické životy určen fanouškům konceptualismu, z nichž nejkonceptualistištější je Mr. X a jeho každodenní proměny. Postmoderní, avantgardní film o volné lásce, svobodné (resp. falešné) identitě, drogách a Carpe Diem. Někdy mi to připomínalo Trierovy Idioty. http://www.mezipatra.cz/2007/aktuality/konceptualisticky-zivot-az-do-dna.html

plakát

Air Force 2 (2006) 

Pokud vám nevadí, že letadlo je jen model, že výbuchy jsou jen světelné záblesky a počítačová animace, že střely dopadají na zem v jiném úhlu, že závěr filmu není na moři, ale na jezeře a že Mariel Hemingway je chlap, pak se to dá docela dobře zkouknout. Televizní film odehrávající se v džungli s minimalistickou "predátorskou" hudbou, obrovskými chybami na straně partyzánů a neskutečně makabrózního US viceprezidenta a jeho přítelkyně z tajný služby, která si počíná jak MacGyver. Někdy nevím, jestli má koule viceprezident nebo jeho ochránkyně.

plakát

Alien Dead (1980) 

Po úvodní scénce, ve které není takřka nic vidět se film rozjede v sytějších barvách, což však trvá nejvýše 20minut, během kterých jsem se dobře bavil nad amatérismem produkce, ze které sálalo "ed woodovské" nadšení u všech zřejmě začínajících filmotvůrců. Bohužel však po těchto 20 minutách pravé a nefalšované grindhouseové zábavy přechází zbytek stopáže ve výrazně podprůměrný až odpadní štyk. Převažující statická kamera, dialogy na úrovni dvanácti (možná jedenácti)-letých, střih v ještě probíhajícím rozhovoru, vynikající jižanský country střídající se se syntezátorovými zvuky typických cormanovek. Masky a zombie celkem ušly. Fanouškům této zábavy bych celé nedoporučil, možná jen těch 20 minut, ve kterých se snaží zástupce šerifa vypadat drsně.

plakát

Ambulance (2005) 

Pěkný napínavý film z dánské produkce, téměř bych přirovnal k některým dílům Kobra 11. Dva bratři, jeden je opakem druhého. Svízelná situace se sháněním peněz na léčbu matky, jejíž manžel zahynul při dopravní nehodě, risk se záchranou života muže v ambulanci, sblížení mladšího z bratrů se zdravotní sestřičkou, dělá z nevydařené loupeže film, který se nese v duchu lidské pomoci a rozpoznávání hodnot.

plakát

Americký kickboxer: Zápas smrti (1994) 

Ne úplně až tak špatný film Death Match ani nenavazuje ani nemá nic společného s filmem Americký kickboxer. Hlavní záporná rváčská postava v podání Matthiase Huese (jeho šéfem je Martin Kove) dostává více prostoru, ale na výkon v Zuřícím blesku zdaleka nemá. Film je z mého pohledu slabší v několika nelogicky vyřešených situacích nemluvě o zástupu skvělých představitelů martial arts, kteří si filmem doslova prošli, tj. objevili se. Bojovou choreografii měl na starosti Benny Urquidez, který se ve filmu i ukáže, ale to je asi tak vše. No a taky v kleci ženská (konkrétně wrestlerka Debra Ann Miceli zvaná Madusa) proti chlapovi (a kdo vyhraje?), asi už tady začíná rašit genderově vyvážená korektnost. Bitky ucházející, obsahově plošší.

plakát

Amoklauf (1994) 

Z počátku výborné, pak nudné s několikerým osvěžením v podobě otcovraždy, onanie a závěrečného vyhlazení. Ty zpomalované, zdlouhavé záběry podpořené klasickou hudbou snímku taky moc nepřidaly. Našel jsem zde hodně popkulturních odkazů, ale jako jeden z mála postmoderních filmů o odcizení stojí za vidění.

plakát

Amore libero - Free Love (1974) 

Mladý italský architekt přijíždí na krásný tropický ostrov. Brzy je však sveden přitažlivou Janine (24-letou Laurou Gemser). O nic jiném film není. Tak jako v každém filmu s Laurou se střídají záběry krásné přírody a Laury. Zajímavostí je jen, že je to Lauřin první film. Film má mnoho společných rysů s ostatními jejími filmy ze série Černá Emmanuelle. Vlastně tento je podobný třetímu dílu - La Spiaggia del desiderio. Rozdíly jsou jen v tempu vyprávění, nižším rozpočtu a ve faktu, že Emmanuelle se jmenuje Janine. Ačkoli název filmu může naznačovat, že je v něm hodně sexu, opak je pravdou. Dokonce i scény jsou kratší, než by se dalo očekávat. Proto tento film je podle dnešních měřítek docela nudný. Ještě jedna zajímavost je ve filmu: střet katolictví a voodoo s místními rituálními tanci domorodců. Takže jediným důvodem, proč jsem si tento film pustil je, že jsem chtěl vidět první film Laury Gemser.

plakát

Anakonda (2008) 

Ač zajímavý námět, pak by se v lepší produkci mohl stát shlédnutelným. Proč Anakonda? Těžko říct. Tento snímek jsem v polovině hrací doby začal brát jako parodii, protože snad není myšlen vážně. Dialogy nestojí za nic. Něco mi unikalo, ale asi nejsem sám. Když už je pomsta uvalena na skupinu, proč to odnáší i někdo jiný? A o samotném závěru jen pomlčet - asi došla škvára. Jedna* za námět a parodii. DMX se totálně ztrapnil.

Ovládací panel
4 body