Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (323)

plakát

Klauni (1996) (TV film) 

Příjemná a milá konverzační komedie dvou pánů, kterých si moc vážím, i když každého pro něco jiného, což spolupůsobí o to více zajímavěji. Smíchy jsem se sice nepotrhal, ale počet vtipů a arogantních narážek převyšuje stopáž celého filmu. Film mám s titulky, proto zde ještě více působí komika a účinek slovních obratů a hříček.

plakát

Deset minut do půlnoci (1983) 

Tenhle výborný akční krimi thriller mi kdysi na VHS cenzorovali rodiče. Rád jsem se na něj podíval, pro moje rodiče to musel být před 20lety brutální nářez. Začátek výborný, konec výborný, jen ten prostředek byl trochu nudnější. Přesto pozorovat při práci tohohle psychopata, který loví mladé dívky celý nahý, je unikát. Vynikající slasher, který stojí za vidění.

plakát

Super nindža (1984) 

Vedle NINJA COMMANDO nejlepší film s ninjutsu, který jsem kdy viděl. Naprosto skvělé kung-fu souboje, výborné techniky a triky ninjů, výbuchy, přestřelky. Příběh vypráví o Johnovi, asijském policistovi, který spolu se svým černošským kolegou Spencerem, vyšetřují obchod s drogami. Po jednom incidentu je však John uvězněn a usvědčen z držení drog. Ve vězení se nevzdává, uprchne a zatočí jak s policisty, drogovým gangem, tak hlavně se skupinou ninjů. Nezapomenutelná klasika. Na VHS s rychlodabingem se film jmenoval Ninja Force.

plakát

Freeze Me (2000) 

Nemohu si pomoci, ale mě se film moc líbil. Co už je v Japonsku obvyklé, děj se neodehrává na mnoha místech. Překvapila mě krásná Harumi Inoue s nádherným tělem (už jsem myslel, že Japonky vypadají všechny stejně). Znásilnění, vydírání, rozchod s přítelem, japonští drsňáci, nekonečná pracovní doba, tropické Tokio, výborné scénky zabití, občas i komické vsuvky, ale hlavně krásná Harumi.

plakát

Gosurori shokeinin (2010) 

Je krásná, je mladá, je sexy, je gothic, je cool a umí to s parapletem. Krásná Rina Akiyama alias Yuki na cestě pomsty za smrt své matky a zmrzačení svého otce. Fantastické bojové souboje a choreografie, skvělá hudba, spousta krvavých efektů, krví zbrocená kamera, řinčení katan. Yuki chce vyřídit pět lidí, kteří se podíleli na smrti její matky. Nejlepší souboj: na střeše s komandem Kamikadze. Nejujetější scéna: terč č. 4 Lady Elle. Poslední souboj s Masatem mě sice tak nenadchnul, zato vyústil v konec, který jsem rozhodně nečekal.

plakát

Living Death (2006) 

Výborný thriller, který ačkoli natočen televizním stylem (jako povídka z CreepShow) je napínavý od začátku do konce. Zajímavé téma, asi nereálné, ale všechny atributy napětí a očekávání u mě fungovaly.

plakát

Sadisticum (2008) 

Explicitně natočený snímek o vzniku sadistických choutek i v těch nejobyčejnějších lidech. Hlavní hrdina asi ve 20 letech znásilní a poté i rozřeže tělo dívky. Po několika letech praxe se jeho sadistické chování znásobuje a nabízí podobně zaměřeným lidem jakousi show, při které oběť mučí a zabije (většinou rozseká nebo rozřeže). Mezi přihlížejícími je však i jeden policista... Tento film mi připomněl snímek Angst a pokud máte rádi sérii Saw a čekali jste na ještě vyhrocenější scény, nenechte si Sadisticum ujít. Bohužel jsem film viděl v původním znění v němčině, které nerozumím tolik jako angličtině, tak mi zřejmě uniklo několik motivů a závěrů.

plakát

Gwendoline (1984) 

Pro mě velmi milé překvapení. Při sledování jsem si vzpomněl, že jsem i tento kus viděl kdysi na VHS s rychlodabingem. Napínavé dobrodružství plné vtipu a komických situací ve stylu Honba za diamantem a podobných filmů, kdy sličná děva spolu se svou komornou je doprovázena na výpravě za nalezením svého otce (sběrače motýlů) krásným mužem s velkýma modrýma očima a silnými jemnými pažemi. Vždy jsem si představoval, že uvidím hlavní představitelky nahé, a v tomto filmu se tak stane.

plakát

Remo Williams: Dobrodružství začínají (1985) 

"Lekce 24: Po vodě se musí běžet hodně rychle!" Ačkoli jsem film viděl naposledy asi před 15 lety, měl jsem obavu, jak na mě zapůsobí po těch letech (protože jisté zklamání s odstupem let jsem doznal u filmu Fantóm Amsterdamu). Mě tenhle film opět pobavil. Jde sice o průměrně natočený film, ale ty scény a hlášky si pamatuju dodnes. Chiun i Remo jsou skvělá dvojka. Škoda jen, že film má podtitulek Dobrodužství začíná a tímto filmem asi i končí. Nejlepší film s Fredem Wardem.

plakát

S hlavou v pytli (1984) 

Také jsem si krásně zavzpomínal na tuto komediální perlu. Na hlavní dějovou linii jsem z dětství už zapomněl, ale ty gagy a hlášky si pamatuju dodnes, proto tak vysoké hodnocení. Ač jde o průměrnou bláznivou komedii, tak musím napsat, že zase budu na ní rád vzpomínat.