Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (323)

plakát

Mladý Andersen (2005) 

Když jsem poprvé zahlédl tvář mladého Andersena, tak jsem měl obavy, že se na jeho obličej budu muset koukat až do konce. A to se stalo. Jeho uplakaný obličej mě doprovázel po celý film a navazoval ve mně úzkostlivé stavy. Andersen má podle mého opravdu svou kapku šílenosti v krvi po svých předcích, protože s těmi jeho ranými verši by se nezavděčil ani dětem v mateřské školce. Ale musím říct, že kdyby neměl jeho mecenáš (ředitel divadla) dobré srdce, tak by se těžko z Hanse stala výrazná osobnost a Bůh ví, zda-li by to bylo dobře nebo ne. Tak jako tak, tento film se hodí pro promítání ve školách, kdy se z chudého negramotného dítěte stane Hans Christian Andersen. Alespoň ta školní docházka je znázorněna tvrdým herbartovským stylem, za což jsem byl vděčný.

plakát

Modelky na zabití (2005) 

Tenhle film byl alespoň s modelkama. Ale protože je nemám rád, tak jsem se na to chtěl s chutí podívat. A bavil jsem se, jak se dovedou i ty holky samy sobě zasmát, tak to se docela povedlo. Gayové jsou taky povedený, akorát ten závěr nestál za nic, ale o to nešlo. Šlo o to udělat si výlet s holkama na Kostariku a tam si to užít.

plakát

Můj ztracený syn (2005) 

V tomto filmu nechybí ani krimi zápletka nebo mystery prvky. Však se také točil v tajemném St. Peterburgu. První pecka - matka (v podání Anne Archer) si počíná jako kdyby dělala soukromé očko už od dětství. Na všechno přijde a vyrazí, směr Rusko. Druhá pecka, která na mě čekala, byl chlapec tulák, který ke všemu němý, trpí předtuchami, takže si brzy padnou do náruče. Děj prozrazovat nebudu, ale byl jsem rád, že jsem byl asi ve druhé polovině filmu 15-20 minut napnutý jak v nějakým lepším thrilleru, zato konec jsem vůbec nepochopil. Asi toho mystery bylo na mě příliš.

plakát

Perfektní láska (2005) 

Moc pěkný mrazivý thriller o snaze zakomplexovaného mladíka obstát ve svém prvním vážném vztahu. Zřejmě se každý mladík snaží udržet si své děvče "za každou cenu". Leila Arcieri je moc krásná, a tak mi ji přišlo o to víc líto. Bylo mi ale dopředu jasný, jak to asi dopadne, protože Johnova labilita z něj úplně crčela. Myslím, že to je i dobré ponaučení pro děvčata - perfekcionismus je svinstvo.

plakát

Svět ve válce (2005) 

Pokud odečtu všechny chybné, nesmyslné, za pačesy přitažené a patetické scény a přimhouřím oči nad tím, že jsem se kolikrát přistihl při myšlence, jak herci sami nevěří ani tomu, co vypouštějí z úst (fakt se mi zdálo, že se už neudrží), pak by se jednalo o vcelku pěkný sci-fi thriller a období covidu tomu z dnešního pohledu více než nadmíru přihrává balón. Z postavy pana prezidenta jsem byl tak často na rozpacích, že mě chvílemi napadalo, že to ani nemůže být pan prezident (jak s pistolí v ruce vyhrožuje křesťanovi). A tak při vzývání Spasitele a eucharistie zaženeme Satana a nákazu. Amen.

plakát

Zakázaná tajemství (2005) (TV film) 

V rámci kanadských televizních thrillerů pro mě představuje FORBIDDEN SECRETS spíše podprůměr. Průměrný film obsahuje nejen jednodušší zápletku ať už s očekávaným koncem nebo bez něj, ale hlavně se mi vždy líbí atraktivita prostředí, fyzický vzhled hlavních i vedlejších aktérů a zajímavost, která mě vtáhne do filmu. Tento snímek, u kterého nic, co by mě přitahovalo, neobsahuje a s častými flashbacky mezi ty průměrné nepatří.

plakát

Bez rozkazu (2004) 

Novodobý ruský válečný akční film o tom, jak Kozáci (jako chrabrý národ odporující i samotnému Stalinovi) likvidují ustupující Němce v západních Čechách (ačkoli se točilo všude možně). A tak sledujeme skupinku kozáckého bratrstva, jejich hrdinství a udatnost, jak postupně po lesích snižují počty Němců i sebe samotných až do bodu Omega.

plakát

Fakír z kouzelné země Bilbao (2004) 

Jako pohádka to byl hezký kouzelný příběh. Občas byla i sranda, zvláště majitel pohřebního ústavu mě dostával svými morbidními hláškami. Jako zaměstnankyni keramické dílny bych maminku rodinky nechtěl, protože je roztomile "mimo".

plakát

Kazatel (2004) 

Mě se film líbil a bavil až do konce. Díky ději od druhé poloviny 70. let to byla koukatelná záležitost. Zase film, kde nikdo nemá mobilní telefon a notebooky, vždycky je spolehnutí na Rusy a není spolehnutí na Jugoslávce. Nakonec se to všechno vyřeší vraždou, protože kdo nezabije jako první už nezabije nikdy. Ale hlavně nikomu nevěř !!!

plakát

Khun krabii hiiroh (2004) 

Tenhle thajský nářez se skvělou hudbou, lacinými triky, vtipnými gore efekty a dobrými hláškami u mě vyhrává o dost více než Wild Zero. Podle názvu jsem nejdříve tipoval nějakou parodii na Stars Wars, ale jde o virus SARS, který dělá z mrtvých lidí krvelačné zombie. Hrdina Khun Krabi je vyslán otcem unesené dívky do mrakodrapu, kde ji drží gangsteři. Gang se skládá ze samých přitroublých blbů v čele se svým šéfem, který za výkony svých svěřenců rozhodně nezaostává. Khun je ve všem nejlepší, gentleman každým coulem, čistý a neposkvrněný. Jeho mistr je jeho protikladem a tuto dokonalou dvojici doplňuje unesená dívka Liu a dr. Diana, která chce vyzkoušet svá antiséra. V mrakodrapu je však časovaná bomba. I když skvělou zbraní je laserový meč Jediho, takový dálkový ovladač taky není k zahození :).