Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (323)

plakát

Lovecký úplněk (2020) 

Už jsem asi unavenej, dívat se na ty skvělý biáky, který pro nás, diváky (a samozřejmě pro prachy), chrlí nekonečný množství filmových studií a jsou našlapaný od podlahy ke stropu hereckejma hvězdama z hollywoodského chodníku, jedna bestsellerová románová předloha stíhá druhou, marvelovky tryskaj slepence superhrdinů a každej den se dá v telce vidět nějakej ten voskarovej biják nebo aspoň artový pošušňáníčko. Takže vobčas nezaškodí si po práci pustit nějakej ten šumivej vodvaz a pak zase přepnout na autopilota v podobě pěknejch českejch seriálů ze života. Jedním z takovejch pěknejch voddechů měl bejt i tenhle horror, kterej jsem chtěl vidět kvůli Thomasu Janeovi. Žel léta běží a ten kdo alespoň občas zahrál poměrně obstojně, tak již soptí opodál. Jeden trademark: čím více producentů a čím míň herců, tím horší sra4ka. Ztráta času.

plakát

Povědomí strachu (2022) (TV film) 

Protože už jsem zase dlouho nic nenapsal, pustil jsem se do shlédnutí tohoto klenotu. Pokaždé když jsem náhodou narazil na studio MarVista, nikdy se mi nepodařilo u filmu vydržet do konce. Většinou po 10 minutách jsem film přepnul. U tohohle díla jsem vydržel sledovat "děj" do poloviny. Opravdu to mělo děj, ale žel jsem jej nechápal. Moje chyba. Chování postav bylo neudržitelné a na všech zúčastněných to bylo do poloviny filmu také znát. Už mě měly upozornit úvodní titulky, protože film má více producentů, než je obsazeno herců. Chápu, že někdo sežene auto, jiný zas barák a jiný zase přijde s nějakým skvělým nápadem. Na takových filmech se mi vždycky líbí jedna věc - všichni mají na sobě nové oblečení a před kamerou jsou vždy upravení a interiéry jsou také vždy úhledné. Film je plochý jako Samiin hrudník a já si představoval v jejich slaboduchých rolích některé herecké hvězdy. Možná, že by to pak ušlo, ale každý díl některé z brilantních detektivek je asi jedenáctkrát lepší než tento thriller. No a ještě je třeba připojit druhý název filmu, tak jak šel v televizi - Taken Again. To už mluví za vše.

plakát

Druhá šance na lásku (2013) (TV film) 

Když je všechno perfektní ... je na to radost se dívat. Kvůli tomuhle televizní formát vznikl. Únik z reality všedního bazarového dne a nechat se unášet krásným a čistým bytečkem, novým oblečením a všemi cinkrlátky a cukrblíky ověnčenými postavami. Nerealistické, ale krásně snové, ve srovnání s nekonečnými seriály a telenovelami.

plakát

Mambo italiano (2003) 

"Neřekli nám, že jsou dvě Ameriky! Jedna skutečná - Spojené státy a druhá falešná - Kanada. A neřekli nám, že jsou dvě Kanady! Jedna skutečná - Toronto a druhá falešná - Montréal."

plakát

Naháči z Normandie (2018) 

Nevím, jestli je film úsměvný. Ale stojí za pozornost, jejíž realitu si pravdu neumím představit v našem světě, resp. městě či vesnici. Pravděpodobně film úsměvný je, ale asi jsem se usmíval (nikoliv smál) nad jinými premisami, zejm. sociologickými. Už jsem asi znaven sledováním filmů a tento k tomu příspěl. Ale možná je vše dáno i tím, že nejsem frankofil. Např. film Holky z kalendáře mi přišel lepší.

plakát

Moudrá krev (1979) 

Za mě blasfemický svéráz náboženského lovu, který jsem asi nepochopil.

plakát

Peer Gynt (1941) 

V rámci svých kulturních expozé a výletů do neznáma, zejména žánrových a kulturních negližé, jsem chtěl zvědět, o čem ten Peer Gynt vlastně je. Jak hodnotit film starý 80 let, němý a sledovat jeho operní provedení v obrazech? Jsem rád, že už vím o dvou melodiích, které pocházejí z pera skladatele Edwarda Griega. Jsem rád, že jsem viděl první filmovou roli Charltona Hestona a jsem rád, že jsem prožil a přežil Peerovo dobrodružství a nyní již mám představu o kom a o čem Ibsenovo dílo jest.

plakát

S mafií v patách (1988) 

Každý začátek kariéry je těžký a to i pro průměrného scénáristu a režiséra Davida Mameta. Jeho první dva snímky jsou nudné, někdy až otravné a nezáživné. Jeho první film Hráčské doupě byl snad ještě horší. Jedinou kapku vzrušení v tomto filmu jsem zažil když Gino v kasinu vyhrál. Myslím, že i tehdy se Don Ameche (Gino) také jinak zatvářil.

plakát

The Gospel of John (2014) 

Celosvětově známý příběh Ježíše Krista v dalším filmovém zpracování. Tento film vznikal pět let a natáčel se v Maroku. Britský herec v roli Ježíše Selva Rasalingam mluví ve filmu aramejsky a taktéž účinkoval v hlavní roli v ostatních částech evangeliích od stejné producentské skupiny. Pro biblický překlad byla zvolena verze krále Jakuba v její nové mezinárodní verzi. Za pozornost film stojí i přes svou délku.