Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Fantasy

Recenze (71)

plakát

Gattaca (1997) 

Mohla bych tu pět ódy, ale za mě prostě stačí 'výborný'. Výborně zpracovaná autentická 'utopie' s tim nejčistějším poselstvím. Krásná Uma Thurman, skvělej Jude Law, nádherná hudba, dechberoucí závěr.

plakát

Zamilovaní (2011) 

Nevědomky zvolená záležitost přesně zapadající do situace - za to asi hlavně ten výslednej dojem. A konec, ať si z něj můžete vzít co chcete, je velice sdílnej a opravdovej.

plakát

Avril Lavigne - Hello Kitty (2014) (hudební videoklip) 

Pane bože, dejte si trochu odstup a koukněte na to s nadhledem. Velice energický a zábavný. Kakaka-kawaii!

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Je mi trochu líto, že jsem se na The Grand Budapest Hotel koukla v zápalu před Oscary, a tak bude moje aktivní fandění rozptýlený mezi tenhle snímek a Whiplash. Musím říct, že jsem se už dlouho u filmu nepobavila tak příjemně, jako u Grandhotelu, kterej staví přirozeně mně tak blízkej absurdní situační humor do popředí a dostává si mě s přehledem během prvních dvaceti minut. Ačkoliv působí občas lehce groteskně, což obecně není můj šálek kávy, zde to dokresluje šňůru geniálních dialogů a vůbec mi to nevadí, ba naopak, přičemž je teda nasnadě zdvihnout výborně zahraný hlavní postavy (Fiennes je prostě bůh), kterým snad není co vytknout (a kdo ví, jak by snímek působil s jiným obsazením). Co je kromě geniálního soundtracku v neposlední řadě lahodící, tak rozhodně vizuální dojem a to nejenom kamery, tý hravý barevnosti, exteriérů i interiérů - no prostě filmu jako takovýho, ale i netradičního rozlišení, jež Budapešti dodává jakýsi dobový nádech. Tleskám! 5*

plakát

Hledám přítele pro konec světa (2012) 

Ano, Seeking a friend for the end of the world je ukecaný, zdlouhavý, trochu nadsazený a občas budete mít pocit, že se zde nic neděje - a přesto je to jeden z nejrealističtějších, nejcitlivějších, nejhlubších "apokalyptických" filmů vůbec a výborná finální scéna to už jenom tak jistě stvrzuje. Nechápu zdejší podhodnocení, ale holt se zde nestřílí, není zde hojný množství přelíčenejch lidí a klišovitá záchrana světa v posledních vteřinách. A já se bohužel vůbec nedivim Carellově postavě, že chce strávit poslední hodiny pryč od lidí.

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Po několika zhlédnutích a několika letech odstupu musim říct, že ve mně žádnej film nezanechal tolik, jako Eternal Sunshine, s tím, že film dokonale vykresluje ambivalentní pocity člověka prožívajícího bezmoc z ne úplně perfektní lásky, která je ale přes všechny zádrhele tak silná, že spolu s Joelem procházíme od stadia impulzivního rozhodnutí nechat jí smazat, až k fázi, kdy si člověk uvědomí, že ať tak či onak, stojí/stála za to. Je třeba dodat, že k žádnýmu snímku se nevracim tak, jako k tomuto a že Clem je mi asi nejbližší filmová postava vůbec, což posouvá film na úroveň velice osobní.

plakát

The Office: Subtle Sexuality (2009) (seriál) 

Naprosto zbožňuju (jak samotnej seriál) zapálení a oddanost samotných herců a jejich energii vytvářet 've volným čase' ještě tyhle skvělý webisody, ze kterejch je jasně cítit, že je jejich práce baví. Jak by si to pak člověk mohl neužít. Díky za to, že ačkoliv už znám The Office i pozpátku nazpaměť, tvůrci vytušili, že to pro diváka stejně nemusí bejt dost a vrhli se na spoustu miniprojektů, který můžu s notnou dávkou nostalgie sledovat. A konkrétně Subtle Sexuality je můj nejoblíbenější. 'I'm an independent diva, but I still kinda need ya!'

plakát

Fakulta (1998) 

Absurdní, hloupý, směšný...a asi díky tomu, a já jsem o tom přesvědčená, tak skvělý. Můj snad nejoblíbenější horor, sci-fi, komedie, či co to je. V přesvědčení, že to tvůrci nemysleli vážně. A jestli ano... no co, vem to čert...

plakát

Dokonalý trik (2006) 

,,The audience knows the truth: the world is simple. It’s miserable, solid all the way through. But if you could fool them, even for a second, then you can make them wonder, and then you got to see something really special. You really don’t know? It was the look on their faces." - aneb jak tvůrci vystihli vlastní dílo.

plakát

Sexbomba od vedle (2004) 

"I'll always remember the girl next door" ... To je sakra pravda!