Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (59)

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Já už jsem prostě nemohla vydržet ty neustálé výpadky paměti :-(

plakát

V.I.P. vraždy (2016) (seriál) odpad!

Jasně, není to nic světoborného, některé scény, dialogy a dokonce i postavy jsou kapánek přitažené za vlasy, ale postupně si na styl zvykám. Je škoda, že seriál připomíná tucet dalších, převážně amerických seriálů, a není něčím originální, ale v porovnání s jinými českými seriály s detektivní/kriminální tématikou, se jedná o docela povedené zpracování. Uvidíme, jak se bude vyvíjet. - Tak jo - změna hodnocení. Myslela jsem si, že osmý díl byl hrozný, navíc okopírovaný z Castla, ale devátý to naprosto předčil. Ubírám dvě hvězdičky a řadím mezi odpad. Bohužel chybí originalita.

plakát

Nepřítel (2013) 

Děj se neskutečně táhnul, ale zároveň udržoval diváky v naději, že teďka už to přece musí přijít. Hvězdička za překvapení, které film obsahoval, ale jinak asi ne. Anebo je to prostě jen nepochopením všech těch skrytých významů a indicií filmu?

plakát

Cesta do Říma (2015) 

Začátek slibný. Docela jsem se bavila, charakteristiky hlavních postav poutavé (hlavní hrdina, Donutil, Švarcová,,...). Navnadí vás to. Hlavní hrdina úžasně odevzdaný postoj, výraz. Střední část (vyprávění příběhů ve vlaku) a hlavně konec pro mě zcela mimo, zklamání. Posledních patnáct až dvacet minut jsem čekala v kině na konec.

plakát

Legendy zločinu (2015) 

Hrozně povrchní film, nejde do hloubky. Nic neříkající, V podstatě nic nového nepřináší. Nemastné, neslané. Docela zklamání po přečtených recenzích a komentářích.

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Napravený padouch může být zábavný, ale v tomto případě se to moc nepovedlo. V podstatě s ničím novým se ve dvojce nesetkáme. Přijde mi, že se dost hraje na animaci. Postavičky jsou parádní, ale známe je už z jedničky - takže nic nového. Příběh je fádní a místy už mi to přišlo zdlouhavé. V podstatě nerozumím vyššímu ohodnocení. Kromě tzv. kindervajíček a roztomilosti postav pro mě nic zajímavého. Škoda. Jednička je parádní.

plakát

Polski film (2012) 

Na to, že film byl v podstatě o ničem, udržel moji pozornost docela dlouho. Výborná parta herců, ale jinak pro mě nic zajímavého :-(

plakát

Ptáčata (2010) (seriál) 

Ačkoliv se u nás mluví o inkluzivním vzdělávání, a to poměrně často, nemyslím si, že by zásady inkluzivního vzdělávání byly na českých školách prosazovány Jsem za tento dokument ráda, protože ukazuje, jak je práce učitele skutečně náročná, když chce svým žákům pomoct a něco je naučit tak, aby to mělo smysl pro obě strany. Na festivalu Jeden svět jsem narazila na podobný dokument Všichni spolu (http://www.csfd.cz/film/324887-vsichni-spolu/). Natočit dokument mapující školní rok menších dětí je originální a líbí se mi. Děti se nebojí mluvit o věcech přímo, jsou velkými kritiky. Určitě bych byla pro, aby se pro srovnání natočil podobný dokument i o jiné třídě, aby bylo vidět anebo naopak nevidět rozdíly :-) Třída, která se rozhodla účastnit natáčení dokumentu je sice složena převážně z dětí pocházejících z rómských anebo sociálně slabších rodin, ale to neznamená, že se o nich můžeme bavit jako o sockách anebo cikánech.

plakát

Perfect Blue (1997) odpad!

Japonské, animované filmy mám ráda. Cesta do Fantasie je jeden z mých nejoblíbenějších filmů a proto, když jsem přemýšlela, jaký film bych si pustila, nechala jsem se unést svou nákloností k tomuto žánru . Anotace režiséra zněla dobře, sice jsem se s jeho tvorbou na filmovém plátně prozatím nesetkala, ale to nevadí. Rozšířím si obzory. Hodnocení fanoušků taktéž dobré. Jdeme na to. Natěšeně jsem zmáčkla tlačítko PLAY. První minuty byly nudné, ale koukatelné, ale dál .. vůbec se mi nelíbilo, co vidím. V polovině mi bylo jasné, že lepší už to nebude, ale statečně jsem vydržela a film dokoukala (jinak to napsat ani nejde). Možná jsme si prostě nesedly, ale nemůžu zkrátka hodnotit jinak, protože na filmu nenacházím zhola nic zajímavého a líbivého. Příběh - nuda. Hudba - aaaaaa. Hlavní postavy - nuda. Fantasijní svět - žádný. Psycho - pořádný. V komentářích už to zaznělo: animovaná verze Osobního střážce, ale nepovedená a divná.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Rozhodně nejsem fanynka siláckého Ironmana a proto jsem byla mírně zaskočena. Zaskočena nejen tím, jak na mě film zapůsobil, ale i tím, že dávám čtyři hvězdičky. Proč?! Ale milí, zlatí, nešlo to jinak. Líbilo se mi to, opravdu se na to dalo dívat a dokonce jsem se smála vtipům. Vyrovnaná kombinace akčních a humorných scén, žádné patetické scény plné emocí. Obrovským plusem je i herecké obsazení. Robert Downey Jr. je skvělý, Ben Kingsley je úžasný coby Mandarin a doplňuje to Gwyneth Paltrow, která měla krásnou akční scénku ke konci. Jo.

Ovládací panel
6 bodů