Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Akční
  • Dokumentární

Recenze (4 259)

Mainstream (2020)

Trošku sa mi vidí tento snímok akosi podhodnotený. Nehovorím, že je to nejaká úžasná kvalita, ale svoj message to má a aj keď je to predostrené jemne artovým spôsobom, ktorý mne veľmi nesedel, bolo tam pár pasáží, ktoré chytia za srdce. Ale hlavne ten odkaz je veľmi prítomný v súčasnej dobe. Andrew Garfield opäť raz ukázal svoje majstrovstvo a aj on je hlavným prínosom. Za mňa nebyť toho otravného prístupu k réžii by som dal aj ďalšiu hviezdu, takto ale stále lepší nadpriemer. 65 %

#jsemtady (2019)

Táto francúzska komédia je v zásade akýmsi moderným náhľadom do spoločnosti ako takej a vyzdvihuje v konečnom dôsledku priority, ktoré ľuďom momentálne akosi nedávajú zmysel a ktoré sa často presúvajú do virtuálnej roviny. Alain Chabat príjemným a civilným spôsobom hrá hlavného hrdinu, ktorí sa snaží o sociálny kontakt s niekým, komu stačí práve virtuálna realita, aby nakoniec našiel ten pravý zmysel života. Jednu hviezdu uberám za trošku viac hluchých miest, ale inak relatívna spokojnosť. 65 %

Hranice odvahy (2020)

Pochmúrne reálny detský film aj pre dospelých. Skvelo vystavaný dejovo, vizuálne, ale aj dialógmi, ktoré boli jednak prispôsobené menším divákom, ale zároveň v nich bolo cítiť tieseň a naliehavosť onej doby. Samozrejme, že niektoré pasáže boli ozaj naivné a zbytočne nerealistické, ale k takémuto typu filmu to zrejme patrí. Pridávam štvrtú hviezdu hlavne za ten odkaz mladým ľuďom, ktorí je aj v súčasnej dobe tak aktuálny. A samozrejme aj za nádherné zábery nórskej prírody ako bonus. 70 %

Vyšehrad: Seryjál (2021)

Tento celovečerák je v podstate len akýmsi zhrnutím celého seriálu o Lavim s výnimkou úvodnej a záverečnej scény. Aspoň je to ale skomponované a vyskladané hutne bez toho, aby to bolo len copy + paste ako to býva v podobných prípadoch. Oceňujem, že samotný film bude priamo nadväzovať práve na tento snímok. Laviho príbehy sú plné plytkého humoru, ktorý ja mám rád, takže určite sa vo filme máme na čo tešiť. 60 %

Rytmus: Tempos (2020)

Nemám veľmi v obľube Rytmusa, ale treba uznať, že tento človek čosi vo svojom fachu dokázal a treba mu uznať rešpekt. Dokument je natočený veľmi profesionálne a pútavým spôsobom hovorí o ceste jedného rapera za svojim snom. Trošku som očakával, že sa tu divák dozvie viac o osobnom živote, a nakoľko sa to nestane, tak to tým pádom ostáva v rovine informácií, ktoré sme už viac menej vedeli a len málo nového sa tu dozvieme. Preto u mňa len tri hviezdy. 60 %

Přípitek (2020)

Najlepšia francúzska romantická komédia za posledné roky. Nečakal som od tohto snímku prakticky nič prevratné a dostal som neskutočne výživnú, odľahčenú a nekrčovitú komédiu plnú inteligentného humoru. Navyše unikátne rozprávanie celého deja, ktoré krásne dokresľuje psychické rozpoloženie hlavnej postavy, z tohto jednoduchého prípitku spravilo úžasnú hodinku a pol, pri ktorej som sa náramne pobavil, a ktorá vyvrcholila ozaj emočne skvele vyskladanou záverečnou scénou, po ktorej umne nasledovala skvelá záverečná znelka počas titulkov. Benjamin Lavernhe to zahral úplne skvele. Som rád, že Francúzi po množstve priemerných snímkov prišli s niečím takýmto. Pre mňa jednoznačne európske prekvapenie roka. 80 %

plakát

Mimi šéf: Rodinný podnik (2021)

Boss Baby 2 je kvalitatívne v podstate rovnaký ako jednotka, len s tým rozdielom, že sme sa posunuli v čase a z dospeláka sa musel opäť stať mimi šéf. Príbehovo síce zaujímavé, ale slabo dotiahnuté, správanie postáv až moc infantilné s priveľa klišé prvkami. Animácie sú tradične super. Takže ako oddychovka s deťmi určite fajn, ale v rámci žánru je to skôr priemerný animák. 60 %

Chvění (2019)

Toto je ten typ filmu, pri ktorom neočakávate veľa, ale koniec koncov dostanete zaujímavý filmový zážitok. V prípade tohto snímku sa jedná o výživnú sociálnu drámu, ktorá dáva do protipólov túžby a vieru a vytvára tým zaujímavý priestor na vnútornú reflexiu hlavnej postavy. Natočené je to civilným a realistickým spôsobom a prekvapený som bol aj zo skvelých hereckých výkonov. Škoda, že sa to celé vlieklo pomalejším tempom a tiež ten záver mohol byť viac prešpekulovaný, ale vo všeobecnosti musím pridať aj štvrtú hviezdu za to, že sa ma ten príbeh dotkol, a to je podstatné. 70 %

Scooby-Doo: Abrakadabra! (2010)

Abrakadabra diel je celkom slušnou paródiou na mnohé snímky a Scoobymu toto prostredie celkom sedí. Musím uznať, že tento diel je vcelku fajn aj čo sa týka atmosféry, jednotlivých príšer a aj to, že sa tu objavila full zostava tímu. Navyše animácie sa mi zdali o niečo málo zlepšené. Každopádne toto je jedna z tých lepších častí tejto série a ja som sa bavil. Štvrtú hviezdu si to určite zaslúži. 70 %

Vyšehrad (2016) (seriál)

Tak toto je totálny úlet a tvorcovia tu trafili klinček po hlavičke - aspoň teda v mojom prípade. V podstate je to internetový seriál plný plytkého neotrelého humoru a zároveň plný trápnych a niekedy až za hranou situácií. Štáfek si postavu Laviho očividne užil a Prachař mu slušne sekundoval (aj keď len do polky seriálu). Škoda toho, že jednotlivé časti nemali o niečo dlhšiu stopáž. Každopádne ale ja som sa bavil a aj keď niektoré časti boli také suchšie, tak celkovo z toho ide dobrý feeling a na "vypustenie hlavy" je to ako stvorené. 80 %