Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Akční
  • Dokumentární

Recenze (4 261)

Disturbia (2007)

Disturbia je na moje prekvapenie naozaj zaujímavým filmovým počinom, ktorý sa z jemnej tínedžerskej light komédie zvrhne do beštiálneho krimi thrilleru, ktorý naozaj zamrazí. Caruso s jednoduchým námetom zamietol prach a vymyslel zaujímavé dejové linky, ktoré z tohto snímku spravili spojenie dvoch žánrových prúdov. Sarah Roemer nádherná a Shia zahviezdil hádam viac ako v Transformeroch. Nebyť pár klišé scén (spoiler - vrah vykrúti bez problémov policajtovi krk, ale mladého študenta horko ťažko udrie), tak by som dal aj lepšie hodnotenie. Takto je to 80 %.

I dva jsou rodina (2016)

Omar Sy je francúzsky herecký kráľ. To, s akým nadhľadom a nonšalantným prejavom dokáže zahrať akúkoľvek rolu, je naozaj jedinečné a Francúzi opäť dokázali, že sú majstrami v podobných komédiách spoločenského charakteru, najmä z prostredia sociálnych tém a to dosť ťažkých, a po Nedotknuteľných a Sambovi priniesli ďalší filmový skvost. Nebyť pár scén, ktoré mi tam nesedeli, tak napálim to naplno. Takto je to u mňa krásnych 90 %. Odporúčam.

plakát

Pohled z okna (1998) (TV film)

Nejde o vyslovene zlý remake, ako to tu píšu viacerí, skôr sa tu vytratila akási tajomnosť originálu a na druhej strane objavila strašná televízna pachuť. Mať väčší rozpočet, tak si myslím, že by z toho bol slušný thriller. Takto to ťahal len Reeves, a to je na dobrý film proste málo. Ale ako remake to poteší. 45 %

Okno do dvora (1954)

Old school thriller, ktorý z minima vyťažuje veľa, ale nie maximum. Je to zrejme spôsobené ale dobou a spôsobom, akým sa v tom čase filmy natáčali. Viem si predstaviť, že v tom čase by to bolo aj na 95 %, avšak človek, keď to pozrie v 21. storočí, už ho to tak neberie. Atmosféra celkom fajn, dialógy tiež, avšak na mňa to bolo moc rozvláčne a nudné. Grace Kelly potešila. 60 %

Nemilosrdní (2015)

Taká nenáročná akčná jednohubka, ktorú by som priradil skôr k tomu béčkovému močiaru akčných filmov, avšak pokiaľ neplánujete priveľa premýšľať a jednoducho si chcete trošku vypnúť, tak tento film nie je až taká katastrofa. Jean Reno už trošku nestačil s dychom, ostatné herecké výkony fajn. Dejovo samozrejme plytké, ale účel splnilo v šedom priemere. 55 %

Muž na laně (2015)

Nie je veľa filmov, po ktorých doslova onemiem, ale tento snímok ma naozaj dostal a titulky som už vnímal len s neskutočným množstvom zmiešaných pocitov - pocit radosti a blaha sa miešal s pocitom smútku a ľútosti a to zase s pocitom úžasu. Inšpirujúci príbeh o človeku, ktorý dokázal nemožné a splnil si svoj sen. Príbeh o neskutočnej sile mysle, ktorá umožňuje človeku prekonávať zdanlivo neuskutočniteľné skutky. A v neposlednom rade jedna veľká poklona dlhoročnému monumentu NewYorku s neslávnym koncom, pričom človeku pri pohľade na Dvojičky príde naozaj veľký pocit ľútosti a nepochopenia ľudského zla. Keď to všetko spojíme do digitálnej nádhery, ktorú Zemeckis vytvoril, dostávame sa k jednému z najlepších filmov roka 2015, a preto tým, ktorí ho zmeškali tak ako ja, dožeňte to. Budete spokojní. 90 %

Muž na laně (2008)

Tak toto bol ozaj dokument, ktorý vám v maximálnej miere vrazí do hrudi adrenalín. Krásne autentické dobové zábery premiešané so zaujímavým rozprávaním ešte zaujímavejšieho príbehu a navyše so skvostnými zábermi stavby dvojičiek, ako aj ich samotného majestátu. Dá sa povedať, že toto je skutočná pocta tejto stavbe a nie je to len o mužovi, ktorý sa prechádzal po lane. Právom si tento dokument zaslúžil toľko ocenení. Jednu hviezdičku uberám kvôli tomu, že tam neboli reálne natočené zábery jeho chôdze na lane, iba fotografie, aj keď viem, že iba tie sa zachovali, čo je naozaj škoda. 80 %

plakát

The Man Who Walked Between the Towers (2005)

Taká ťažko stráviteľná animovaná jednohubka s ešte ťažšie stráviteľnými animáciami, ale tak je to hlavne o príbehu a v zásade je to podané vcelku unikátne. Na lepšie hodnotenie je to ale málo. 40 %

Wilsonov (2015)

V skutočnosti naozaj neviem, čo by som o tomto filme napísal. Videl som už totiž veľa tunajších sračiek a toto je jedna z nich s tým rozdielom, že pár krát som sa prichytil, ako sa trošku smejem a niektoré joky boli trefné, ale inak to bolo celé nesúrodé, dosť nezáživné a hlavne hlúpe. Preto dve hviezdičky len z milosti. 35 %

Marťan (2015)

Jeden z top filmov roka 2015. Ridley Scott v plnej kráse odčinil Promethea a ponúkol nám skvelú výpravnú sondu na červenú planétu a spôsob prežitia na nej. Dejovo to síce nebolo nejaké terno, ale natočené to bolo skutočne realisticky a vizuálne som sa na tom doslova odbavil. Matt Damon skvelý výkon a podľa môjho názoru mu tentokrát trošku neprávom ušla soška Oskara. Každopádne toto je sci-fi, ako má byť, aj keď sa nevyhlo pár klišé scénam. 85 %