Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (265)

plakát

matka! (2017) 

Neuvěřitelný podvod na divákovo IQ, žánrově to není ani drama ani horor, všechno je nám servírováno na stříbrném podnose a pozadí je plytké, jako herectví Jennifer Lawrence, naproti tomu v přímém kontrastu jsou výkony drakonického Javiera a démonické Michelle, pohled do jejích očí je jako vidět samo peklo. Život je kruh, má daný začátek i konec prostě jen proto, aby jsme se nezbláznili z věčnosti jiný účel to nemá stejně jako společnost, která dosáhne jistého stupně vývoje je odsouzená k zániku vždy to tak bylo a vždy to tak bude. Stokrát omleté náboženské téma, absence citů, lásky a pokory. Sobectví, ego a pocit, že když už tu jsem mám automaticky nárok na všechno, ale tak to prostě nefunguje a je to dobře. V žádném případě šokující a už vůbec ne nutící k zamyšlení v podstatě dvě hodiny, násilí, sporů o místo na světě a jedno snědené dítě. Je to málo a takových filmů je snad sto a více méně i líp natočené a zahrané k těm výkonům v neprospěch je star cast, spíš bych tam viděl neherce.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Upřímně řečeno nikdy se nelze zavděčit Všem takže Ridley Scott to neměl ani trochu jednoduché, film musí především vydělat a to co nejvíc, musí být akční, trendy, nadčasový, mít skvělý scénář, geniální herecké výkony a odvypravet story s přesahem ala Odysea od Homera, nadlidský to čin. Film jako celek funguje, akce střídá akci, krev stříká jak má, jedno monstrum vedle druhého a to nemluvím pouze a vetrelcich. Překrásná úvodní scéna, organický čistá a nastinujici o co vlastně ve filmu půjde, abych to vysvětlil správný film pokud má hlavu a patu pokládá pouze otázky "původ a vznik lidstva" odpovědi jsou už na nás. Pak už je v podstatě akční jízda, zamrzí jen dost odbyte seznámení s posádkou "poslední večeře" záběry z orbity jsou špičkové a jedny z nejlepších vůbec. Zrod monstra již nemá takový úder takže se to pojalo stejně, ale v detailu a díky digitálních záběrům je to lahůdka pro oči. Co trochu respektive více bije do očí jsou dvě scény s píšťalkou, upřímně je to vata, nikam to děj neposune a působí to samoučelně. Další věc, naprosto epická scéna svržení patogenu, proč tak špatný střih a proč tak krátce?! Navíc tohle měla být spíš úvodní záležitost a ne odbytý flashback. Co dál? Důstojné rozloučení s Ripley :) Kde jinde než na Zemi.

plakát

Mladý papež (2016) (seriál) 

Grazie Paolo!! Viva! Bravo!

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Uff! Ten pocit, kdy nevíte jestli se díváte na totální SHIT nebo extra úlet, takže snesitelnost tmavé u mě nikdy nebyla dostatečně tolerantní a tak nějak mam chuť dát Batmanovi na prdel i když uznávám, že snaha byla, ale hlavní problém je Ben "neumim hrát" Affleck jeden výraz nestačí a jeho verze prostě nemá koule, to si řikejte co chcete, byli tu jiní a dali to 100x líp. Superman překvapivě good work, nemá to právě jednoduché chudák v tom homo oblečku s ještě teplejším pláštíkem, uznale říkám, že Henry je v pohodě, netlačí protože ví, že je Bůh!! Co se povedlo je intro Aquamena a především Wonder woman, vkusně a nenásilně vstoupí na scénu přičemž druhá z dvou je prý "immortal" dobře no :D Trikově a technicky standart nebyla scéna kdybych omdlel a narovinu finální battle nic moc včetně střihu a nějak mi začíná ta zasraná nekvalitní animace vadit, jak zhulenej Homer mrkslej South parkem. Sečteno podtrženo katarze nastala, logika nikde i když je to comics takže budiž odpuštěno. Hošani se servali a vyřešila to žencká, jako dycky. Pusa na tvář, stočit pláštěnku a jdeme dál protože tohle neni progres, pouze fresh pojetí.

plakát

Tajemství jejich očí (2015) 

Jeden moc tlačí, druhá zase nehraje a ta třetí má jeden výraz a dobrý thriller dělá scénář poté výkony tady to selhává už od začátku, nevyrovnané tempo, scéna nalezení vlastní mrtvé dcery je neprožitá a nevyužitá, začátek unylý a konec předvídatelný až hanba. Film nedělají hvězdy, ale herectví jako um! Téma sice atraktivní, ale vytěženo tak z 1/3! Škoda.

plakát

Kráska a zvíře (2014) 

Velmi přehnané a po americku zbytečně povrchní avšak atmosféru to má a trikově je to famózní, kostýmy navrhovali trancky nejspíš. Hudebně spíš nevýrazné a škoda, že se maximáně využívalo CGI, chtělo by to víc živých zvířat a přírodních lokací, pak by to dostalo naprosto jiný rozměr a nadhled. Ve srovnání s českým filmem Panna a netvor, vycházíme o několik řádů líp, nejenže se Juraji Herzovi podařilo vytvořit úžasnou atmosféru, ale taktéž zbavil story patosu a romantiky. Jako celek úchvatné avšak ubral bych té monumentálnosti a dosadil lepší herce, příběh si žádá více psychologie a méně triků.

plakát

Legenda o drakovi (2015) 

Slaboučké avšak své vlastní kouzlo to má včetně vykradení několika snímků tak třeba Hobit, Modrá laguna a několik dalších, na druhou stranu si to na nic nehraje a triky jsou na velmi slušné úrovni, dějově není co řešit, zápletku pochopí i kojenec.

plakát

Rohy (2013) 

Perfektní úvod, dynamika, flashbacky, srozumitelné a tvrdě upřímné, mezi klady patří Daniel Potter Radcliffe, jeho upřímné, naivní oči a řekněme si to na rovinu, ploché herectví více méně slouží snímku, jako takovému, dokážu si na jeho místě představit dalších 10 minimálně o řád lepších herců, tady dostává velký prostor a bohužel nevyužil všech prostředků, tu poslední 1/3 neberu a dost mi to připomínalo něco jakože ve stylu Stmívání a to Já velmi nerad. Téma a samotná story na výbornou, knihu sem nečetl, ale myslím že "padlý anděl" nenechává snad nikoho chladným. Takže závěrem, vtipné, chytré s dávkou patosu a napětí, nepopírajíc klišé avšak ve snesitelné koncentraci.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Nesympatické, mizerně zadaptované, totálně mimo, osazeno špičkovými herci a velmi nehezkou Jennifer Lawrence takže suma sumárům, děkujeme, nikdy více!!!