Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (53)

plakát

Padesát odstínů svobody (2018) 

Netřeba vidět ani předchozí dva díly. Dějová zápletka je možná stejně tak dobře propracovaná, jako reprízovaná epizoda seriálu Ulice. Product placement součástí balení, podobně jako odér voňavek postarších a rozvášněných dam.

plakát

Zlá krev - A Oscara získává... (2017) (epizoda) 

Naprosto fenomenální díl! Napjaté očekávání známého vyvrcholení Ryan Murphy zpracoval přímo úchvatně. Jessica Lange se Susan Sarandon už jen byly třešničky na velmi chutném dortu! Tohle bylo to nejlepší z Murphyho dosavadní televizní kariéry!!

plakát

Robinsonův ostrov (2017) (pořad) 

Z obvyklých 15 dílů americké verze jich Nova vykouzlí pravděpodobně 100. Kmenová rada není totiž asi tak zajímavá jako soutěžící, co bez problémů od produkce dostávají pláštěnky. Ehm, nejdrsnější televizní show? A to ani nemluvím o moderátorovi, zajímalo by mě, kde toho vyhrabali. Nejkomičtější ovšem byla "zcela spontánní" první aliance. "Budeme si krýt záda? - Co z toho jako budu mít já?". Aneb Slunce seno se vypravilo na pláž...

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Užil jsem si tuhle jízdu od začátku do konce. Netřeba dalších slov.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

V první řadě se musím přiznat, že v tomhle případě nedokážu být vůbec objektivní. Fantastická zvířata a kde je najít jsou filmem, který by obsahově měl oslovit všechny druhy diváků nezávisle na jejich věku. Jde doslova o magickou podívanou (podobně jako u Kamene mudrců), při které jsem měl mnohdy chuť se potrhle usmívat nad všemi těmi úžasnými tvory, které už vlastně znám ze stejnojmenné knížky. Na druhé straně chápu, proč se nemusí film lidem líbit, jde totiž vyloženě jen o nahlédnutí do jiného kouzelnického světa, který se od toho "britského" v ledasčem liší. To může ve výsledku působit dost zdlouhavě, až nudně. Rád bych ale připomenul, že jde o první díl, který má divákům představit nové hrdiny a dokonce i možnou zápletku (která se odhalí až v samotném finále). Co se týče hereckých výkonů, jsem s Eddiem nesmírně spokojený. Trochu jsem se bál, že se stigmatu Dánské dívky už nezbaví - o to víc ve filmu, který je situován do minulosti. Trochu mě překvapila i Alison Sudol (Queenie), jednoduše úžasná postava se skvělou herečkou. Nejraději bych se hned podíval na další díl, a byl bych ještě radši, kdyby jich bylo 8, stejně jako jich dostal Harry Potter. Protože hlavní hrdina nečar (britsky mudla :D) je ten nejúžasnější prostředník mezi čarodějnickým světem a námi diváky - za to obří palec nahoru!

plakát

Unfriend (2016) 

U jedné z lekaček jsem doslova spadl ze židle. Celkově film nic nového nepřináší (zajímavostí tu možná jsou sociální sítě a jejich využití) - v jednu chvíli jsem na svou ikonku "Fka" koukal s dost rozpačitým výrazem. Kdyby tvůrci trochu víc nastínili příběh v pozadí téhle nápadité vyvražďovačky, asi bych dal i tu hvězdu navíc. Škoda, že se tak nestalo. S tímhle filmem ale ještě rozhodně skončit nechci, o lekací scény se podělím dál 3:-)

plakát

Babadook (2014) 

Horor nehoror! Ve finále mi přijde, že film nebyl v jeho prvotní fázi věnován právě hororofilům, ale k zamyšlení o tom, co všechno se děje v jedné ztrápené hlavě, která si prochází životní krizí. Půlku filmu jsem nechápal, ale finále stálo za to a všechny ty černé kouty znovu osvítilo. Nemyslím si, že bych si chtěl film pustit znovu, ale jeho myšlenka je i tak velmi zajímavá.