Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (168)

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Co se týče filmařiny, tak naprostá pecka a to ve všech směrech. Opravdu to nemá chybu a to především herecky. Prim má v tomto ohledu za mne Petr Lněnička, protože z něj, respektive z jeho majora Markoviče, to charisma prostě sálá a nebál bych se v tomto směru až hříšné myšlenky v podobě srovnání s majorem Kalašem Rudolfa Hrušínského. Je tu ovšem ale problém v tom, že co se týče informačního toku, tak nám tento šestihodinový seriál poskytl k “případu Hojer” stejný obsah informací jako cca pětiminutový článek v kdejaké encyklopedii nebo na internetu, kde je vždy napsané to samé. A to je za mne škoda, i když chápu, že to museli trochu zatraktivnit pro divácké masy, které by asi nebavilo se dívat na hodiny plků a lží, které Hojer navykládal a jejich následné prověrky, nebo přípravy těch rekonstrukcí, což opravdu není ze dne na den apod. Ja osobně bych to ale uvítal. No a problém druhý je samotný představitel Hojera, který ho fantasticky sehrál jako magora, ale on byl přeci uznán jako příčetný a navíc mi ho v jeho podání bylo až líto (a v tomto směru určitě nejsem solitér) a to je asi ta největší chyba, protože to byl odporný bezcitný vrah a  kdoví kolik vlastně těch žen nakonec zabil. Nicméně hodnotíme filmařské dílo a to je je bezkonkurenčně za 5.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Zdaleka to není ten nejlepší film Pana Režiséra, ale i pouze pro tu závěrečnou scénu, a s tím spojenou pointu, to prostě je jednoznačně pětihvězdičková záležitost. Nolan prostě dokáže to tajemno a mysterioznost vklínit i do životopisného filmu a přitom neuvěřitelně přirozeně. Čekám minimálně 10 Oscarů a všechny budou zasloužené.

plakát

Stopy Járy Cimrmana - Cimrmanovo Pojizeří (2023) (epizoda) odpad!

Celkově to asi špatné nebude, ale to já již nezjistím, protože jakmile jsem viděl vlát na tom nejvýše postaveném majáku (což je mimochodem dobrý cimrmanovský vtip) tu ukrajinskou vlajku, tak jsem to musel přepnout.  P.s. A klidně si mne za to ukamenujte.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

S knižní předlohou a jejím základním vyzněním to moc společného nemá a v tomto směru (a vlastně i celkově) zůstávají předchozí dvě filmové verze nedostiženy, ale jako válečný film z První světové a navíc z pohledu německé strany, je to hodně dobré a zobrazené hrůzy zákopové války jsou natočeny hodně syrově a uvěřitelně, takže za mne spokojenost.

plakát

Nemocnice na kraji města - Oponentura (1981) (epizoda) 

Petr Nárožný opět ukázal, že mu stačí několik málo minut a ukradne si celý film nebo seriál pro sebe. V tomto případ minimálně tento díl.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) odpad!

Opět se mi potvrdilo, že je to tady samý “debil”. Bože taková sračka a navíc od takového mizerného sluníčkáře a ono to má hodnocení jako oskarové filmy. Jděte do prdele a už sem ani nepáchnu.

plakát

Ve stínu (2012) 

Z hlediska filmařiny jasně za pět hvězd. V tomto směru vše dokonalé a dosahující světových parametrů. Výprava, dekorace, kamera, hudba, kostýmy, no prostě paráda. Ale a ještě jednou ale. A tím je ta odporná propaganda. Proč ti zlí a hloupí komunisti nechali toho nekalého živla a ideologického problémistu to dotáhnout až na kapitána kriminálky? Ti chudáci Židi to zase vše nevinně odnesli 🤦🏻‍♂️ a ne, ne opravdu ne všichni i v roce 1953 byli pod dohledem STB, neboť i v Československu se žilo tehdy normálně a ne vše bylo tak “temné” jak je ukazováno ve filmu. Takže kdyby celý příběh byl kompletně fikce a nebyl naroubovaný jako že na fakta (měnová reforma), tak by to bylo mnohem lepší, protože i herci v čele s Trojanem a Kochem jsou parádní. Škoda no.

plakát

Ztracen v džungli (2017) odpad!

Hrozná sračka a židům již dlouho jejich životní příběhy nevěřím, ale tohle byla fakt síla. Ale ten casting jako dokonalý, protože co herec, tak to od pohledu takový sympaťák, akorát tak na ránu pěstí.

plakát

Mise (1986) 

Grande maestro M. Absenci Oscara beru jako největší trapnost celé té jejich šaškárny 🤮.

plakát

Kdo s koho (1999) 

Nejlepší rakosnický film. A ta hudba, tak ta není za pět hvězd, ale za deset.

Ovládací panel
6 bodů