Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Nejlepší film, jaký jsem kdy viděl. Ještě teď, po několikátém shlédnutí, se v práci přeme, jak to skutečně bylo. A nejhorší na tom je, že pravdu může mít každý z nás. Tak to už je tedy co říci. Nejlepší byl stejně ale Michael Caine, nemůžu si pomoci.

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Absolutní skvost a pro mne osobně druhý nejlepší film všech dob. Než jsem tento film viděl, tak pro mne indiáni byli jenom ochlastové a Vinnetou. Zde jsou však skutečně ukázáni jako lidé myslící a se všedními starostmi a nikoliv jako nějaké karikatury, jak to bylo v dřívějších dobách, ale bohužel vlastně i po natočení tohoto filmu. I sám Gregory Peck vyseknul tomuto filmu poklonu, protože když se ho na Karlovarském festivalu zeptali, jaký je dle jeho názoru nejlepší film všech dob, bez rozmyšleni odpověděl : "Tanec s vlky". Zpět k filmu, nevím kde začít s vychvalováním, ale prakticky každá scéna je zde dotažena k dokonalosti, např. První setkání s indiány, Následné navazování kontaktů, Sblížení se s Two socks (hlavně ten záběr, kdy si vezme z ruky to sušené maso, no prostě nádhera) a mnoho dalších. Nejvíce mne ale dostala scéna odchodu Costnera z tábora, to je něco tak nádherně dojemného a prosté laciného patosu. Prostě jsem tomu věřil, tomu přátelství mezi hlavním hrdinou a indiány. Je toho spousta, coby se zde dalo napsat (skvělá a dokonalá hudba Johna Barryho například), ale byl by to velice dlouhý komentář. Jednoznačně film všem doporučuji a nenechte se nikdo odradit názory, že se jedná o "dlouhou" nudu. To teda v žádném případě. P.s. a komu se to nelíbí, tak ať se jde dívat třeba na Warriora, ten je učitě mnohem lepší a dojemnější, cha cha.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Zde se nedá co vytknout. Pouze uvádět samé superlativy a to by byl velice dlouhý komentář. Koho ale musím zmínit, je pan Nárožný. Jeho kaprál je zcela jistě tou nejzábavnější postavou v celé historii českého filmu ("Je to rebel, při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zmoždil a jednoho .. zesměšnil").

Konference ve Wannsee

Konference ve Wannsee (2001)

Skvěle napsané a zahrané, i když nikdo z představitelů si není se svojí postavou moc podoben. To ale neubírá nic na skvělém zážitku při sledování tohoto filmu.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Viděno poprvé v kině v roce 1990, kdy jsem pochopitelně ani netušil, co tento film způsobil v americe. Od té doby se však jedná o srdcovou záležitost. Skvělý příběh, postavy a samozřejmě i efekty. Nové díly (I, II, III) se tomuto dílu dívají na záda z převeliké dálky z jiné galaxie.