Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (253)

plakát

Aeon Flux (2005) 

Tohle je asi tak tisískrát větší nářez, než přeceňováný a totálně unuděný Matrix. Jistě, Charlize Theron vypadá úchvatně, ale není to stěžejní část celého filmu. Všechno krásně odsejpá a akce je vymazlená. Po technologické stránce také nemám výtek. Je to jedna z nejlepších komixových adaptací a to se klidně na hlavu stavte!

plakát

Alois Nebel (2011) 

No nic no. Já se na to docela těšil, ale tohle bylo vážné otřesné. Animační technologie byla bezesporu zajímává a snad jen za ní dávám onu 1 hvězdičku. Příběh nikde, vztahy nikde, sympatie k nikomu, atmosféra bída. Ona je asi něco špatně, když člověk na nic ve filmu "nečeká". Tak nějak to celé plyne, až to doplyne do konce. Během toho plynutí se pak takřka nic nestane a aby to všechno bylo hrozně "artové", tak si párkrát vyslechne kraviny, jako je přeříkávání jízdního řádu. Jako tohle fakt ne. V posledních třech letech jsem viděl drtivou většinu filmu, co se dostaly do kin. Tohle je ovšem jeden z nejhorších.

plakát

Anatomie skandálu (2022) (seriál) 

Zívačka jak blázen. Nuda k uzoufání, ale z nějakého důvodu jsem to dal skoro na 4 díly. Nevím ani proč. Casting otřesný (ani jedna sympatická postava), příběh o ničem, předvídatelné a filmařský trapné (ta kamera!!!!).

plakát

Anonym (2011) 

Příliš mnoho nedokonalostí sráží tenhle jinak zajímavý snímek. O tom, že za udájnými Shakespearovými díly nestojí onen William Shakespear snad pochybnosti nejsou. Dnešní poznatky jsou natolik přímé a těžko vyvratitelné, že by snad ani zázrakem nemohl být tento muž autorem tak nádherných knih. Nicméně mi malinko vadí pohled, který použil Emmerich. Záhada původu autora je mnohem komplikovanější a to včetně toho, že adeptů je celá řada. Proto si myslím, že se to celé mělo více promyslet a možná z toho udělat spíše komornější snímek, protože se domnívám, že celá pompéznost toho filmu zabíjí právě ty zajímavé myšlenky. Nerad bych ale dával nižší hodnocení, protože po herecké stránce jsem byl spokojen a oceňuji hlavně výběr tématu.

plakát

Armageddon (1998) 

*Spoiler* Willis prostě měl přežít a Ben Šunkaflek ne. To by stačilo.

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) 

Pro mě klasická Asterixovina. Nejvíce jsem se bál absence Depardieua, ale tam nebyl vůbec problém. Canet mi jako Asterix připadal nevýrazný a trochu ničemný, nicméně se na něj dalo zvyknout. Richard pro roli ideální, stejně tak v topu byl Vincent. Toliko ke castingu. Co se týče dabingu, tak bylo úsměvné obsazení torza Partičky, ale Kohák to fakt nedal. A to navzdory podobě dabovaného herce. Suchoš s Novoťákem lepší, ale výběr ani tak moc nechápu. A nyní k filmu samotnému. Vtipů bylo dost a některé vyloženě skvělé. Milé byly narážky i pro dospělé publikum. Ty děti nepoberou, ale taky nezkazí. Příběh trochu klišé, ale na kreativitu si v tomto duchu Asterix většinou nepotrpěl. Šel jsem na to kvůli Zlatanovi, ten tam nebyl dlouho (což se dalo čekat), nicméně potěšil. Obecně se jedná o pohodový film, který má své mouchy, ale rád se na něj podívám znovu. Pokud ale někdo neviděl žádného hraného Asterixe, tak bych jej pustil mezi prvními. Kleopatra nebo Olympijské hry jsou lepší.

plakát

Avatar (2009) 

Nakonec jsem se rozhodl alespoň pro dvě hvězdičky. Původne jsem chtěl být přísnější, ale nějak mi to svědomí nedovolilo. Stejně jako by mi nedovolilo dát více. Nechci se příliš opakovat, většinu již zmínily kolegové Bieseger, esmoke, Runetek...prostě komentáře s dvěmi hvězdičkami a níže. Mě vážně moc moc moc vadil naprosto plitký, nezáživný a neoriginální příběh. Nemůžu hodnotit film podle vizuálních kvalit, to prostě nejde. Za ty má vlastně ty mé dvě hvězdičky. Za nic jiného si je film nezaslouží.

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) odpad!

No je to bída. Jirka Babiců se sice brání tím, že to je pořad pro normální lidi, kde chce ukazovat jídla, která si může uvařit každý. Problém je ale v tom, že vaří většinou takové humusy, že bych si raději udělal polévku z pytlíku. Konkurenční pořad na ČT s Filipem a Ondrou je úplně jinde. Tam také kolikrát představují pokrmy pro širokou masu lidí, ale daleko zábavnější a přijatelnější formou. Navíc jsou ty věci chutné. Sorry Jirko, já vím, že to děláš pro ty babičky, ale VYPADNI už z té TELEVIZE!

plakát

Bastardi (2010) 

Když jsem vyšel z kina, tak jsem tomu chtěl dát o hvězdu více, ale nějak jsem se k hodnocení nedostal a tak přichází až po měsíci. On ten film měl hlavu a patu, to se mu upřít nedá. Co jsem se tak bavil s lidmi, co to viděli, tak ti, kteří proti cikánům něco mají, hodnotí veskrze pozitivně. Zaslepenci zase negativně. Tvrdí, že to akorát vybudovává ještě horší obrázek cikánů v naší společnosti. Já jsem tak na hraně. Nicméně přikláním se spíše k té negativní variantě. Proč o tom mluvím? Protože to je podle mě hlavní faktor, podle kterého se lidé orientují při shlédnutí tohoto filmu. Naše rádoby tolerantní společnost tento film odsoudila ještě před jeho uvedením do kin a je docela s podivem, že umožnily promítání. Jednu věc jsem však na tomto snímku nepochopil absolutně - proč proboha hraje z trojce grázlů dvojka bílých, když to má působit dojmem cikánských "Bastardů"?!

plakát

Bastardi 2 (2011) 

Slabý odvar jedničky. To, co mě bavilo na jedničce nejvíc, tak to tady prakticky nebylo. Zvrhlo se to celé v podivnou detektivku, ve které se pořád jen vzteká a zamýšlí Dejdar.