Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (253)

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Známkou toho, jak skvělý to je seriál, je absence kloudných argumentů jeho odpůrců. Někteří lidé se zkrátka stydí přiznat, že se jim to líbilo. Jen proto, že je to tak prosté. To je ovšem i Poláčkův román...

plakát

Cobra Kai (2018) (seriál) 

Vždycky jsem měl slabost pro záporáky a kladní hrdinové mě odpuzovali. A tady je to stejné. Každopádně se konečně tvůrci nebojí sem tam nechat vyhrát i záporáka to je super. Ale pátá série je celkem zklamáním.

plakát

Jára Cimrman ležící, spící (1983) 

Vy nýmandi, co jste na třech hvězdách a níže - víte hovno (můj první expresivní výraz zde). Cimrmany zjevně neznáte a lepší film byste neudělali ani s neomezeným rozpočtem. Takže trosky, rád si pokecám s někým, kdo má racionální argumenty pro nižší hodnocení. Zatím jsem tu nic takového nečetl.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Má to blízko ke 4,5 hvězdě a těžce jsem se rozhodoval, kam se přiklonit. Vypůjčil jsem si tedy srovnání s fantasy seriálem/fenoménem Hrou o trůny. Zatímco GoT mě nudilo neskutečným způsobem, Zaklínač mě prostě bavil. Mohl být lepší, ale těžce bych hledal v čem.

plakát

Vrána (1994) 

Pomozte mi někdo s těmi hvězdičkami, asi jsme jim neporozumněl. Malarkey de facto Vránu vychválil, ale poslal jen 3 hvězdy. Tak to asi dělám celou dobu blbě. Možná naopak. Ale teď vážně - Vrána je nádherný film! Má jednu z nejlepších atmosfér vůbec, skvělou "dobovou" hudbu, super výkon Brandona (tady zase rozumně)... zkrátka v rámci žánru špička. Kdo má rád komiksové adaptace, tady bude slintat blahem.

plakát

Krvavý sport (1988) 

Chudák Radek Cihla v tom svém pseudointelektuálním mikrosvětě... Někteří lidé nikdy nepochopí diferenciaci filmových žánrů a subžánrů, přičemž ve své omezenosti porovnávají věci veskrze neporovnatelné. Každý film cílí na něco jiného, má jiný záměr a v neposlední řadě jiné ambice. Nic osobního, ale Radkovi bych doporučil jiný obor, než je ten filmový. Zjevně mu příliš nerozumí... Dejme ale stranou osobní zášť na zaostalé jedince. Van Damme nikdy nebude "charakterní" herec a nebudete mu věřit každé slovo, jako třeba Tomovi Hanksovi ve Philadelphii nebo Williamovi H. Macymu ve filmu Od dveří ke dveřím. Ale víte co?! Ono je to je to fuk! Zkusme vnímat kinematografii jako živoucí celek, jehož části zároveň sami žijí svým životem. Jednou z takových částí je žánr "martial arts". Subžánrem budiž "revenge martial arts". A co by takový film měl mít? Pohybově nadaného hlavního představitele: done. Herce, co má alespoň špetku charisma: done. Zajímavé bojové scény: done (s výhradami). Tady nutno podotknout, že bojové choreografie najdeme i lepší (Ip Man), ale v rámci žánru: good enough. Dostatečně "nenávistischopného" záporáka: done (sakra, je to Bolo). Old feel hudbu: done bez výhrad. Peripetii: kromě relativně naivního důvodu účasti na kumite přichází i důvod pomsty (klasická revenge smyčka). + přidejme pěknou holku, rozumné cajty (alespoň v závěru), pestrou směs různých typů bojových umění, špetku humoru... Jako je zbytečné tu představovat klady tohoto filmu. Nafrnění rádoby inteligenti tyhle věci stejně nikdy nepochopí. A ti rozumnější mu i tak dají šanci. Van Damme natočil kupu sra*ek, ale Krvavý sport je tom nejen v rámci žánru...

plakát

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt (1995) 

A já to mám rád. Bez ambic na velkofilm, ale s (naplněnými) ambicemi na zábavu. Herecké obsazení bez problémů (snad jen Liu je takový...no nezajímavý). Příběh obyčejný, ale jasně definovaný a dobře odvyprávěný. Od tohoto druhu filmu není třeba čekat víc a ke královské zábavě to stačí.

plakát

Chraň nás od zlého (2014) 

Jakožto fanda hororů jsem jich viděl už hromadu a jsem tedy poměrně zocelený. Některé si užiju, i když nejsou děsivé. Většina je ale srágora, u které lituji ztraceného času. Tentokrát jsem ale narazil na tu nejlepší kategorii - horor, který je děsivý. Hmatatelné zlo čiší z filmu hodně drsně a atmosféra je až tísnivě sužující. Potlesk a chvála za obnovení důvěry v lepší zítřky mého oblíbeného žánru.

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Prostě veliká paráda! Nechal jsem zážitek z filmu "dojít" do druhého dne, abych nehodnotil příliš emotivně. Náhle přišel druhý den a já ze 4,5 hvězdičky musel dát na 5 hvězd, za kterými si stojím. Nerad se zaobírám komentáři jiných, ale bohužel musím podotknout, že někteří asi nepochopili, co mají před sebou. Zejména komentář Bluntmana mi připadá jako když se dívá profesor filozofie třeba na Kdo hulí, ten umí. Zkrátka bez jakéholik pochopení. Zde zkrátka nejde o poetickou tradici či propracovanou naraci. Je to čistě emoční film, který má člověk na sebe nechat působit a nechat se jím unášet. Rádoby intelektuální rozbory je tedy dobré ponechat si třeba na Sedmou pečeť a nemíchat je do snímku, který z logiky věci k daným rozborům nejenže nevybízí, ale ani není vhodný.

plakát

Machete zabíjí (2013) 

Podle komentářů zde je evidentní, že se na film opět dívali ti nesprávní. Dokonce i verbal si uřízl ostudu svým komentářem, který tentokrát byl trapný z jiného důvodu, než obvykle. Zkrátka další absolutní nepochopení toho, o co tu jde. Naivně jsem si myslel, že znalost grindhousu není pro užití si tohohle bijáku není nezbytný, ale začínám o tom pochybovat. Já taky vím, že srágory jako Muži na stromech apod. nejsou pro mě, tak se na ně kur*a dívat nebudu. Proč teda banda pitomců vykoumala, že se podívá na film, který odsoudili už před začátkem??? A jako bonus se chytráci rozhodli to Machete osolit i na csfd. Tleskám hrdinové, právě jste se zase o kousek přiblížili ke dnu žumpy. Jakkoliv hloupě může Machete působit, vyžaduje daleko větší cit pro vnímání detailů a celku, než těžce mainstreamové či naopak artové rádoby lahůdky...