Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (241)

plakát

Xtremo (2021) 

Španělský John Wick s Rozhněvaným mužem dohromady se mstí za smrt syna. Nekompromisní akční řežba, která sice vsázi na několikrát již viděný příběh, ale k čertu s tím! Chválím i parádní soundtrack, který filmu dodával patřičný drive.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Jeden z mála vtipných a originálních animáků, co jsem v poslední době viděla. Disney, můžeš se jít zahrabat se svojí Reyou a drakem!

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Film je naštěstí o stupeň lepší, než byla Whedonova verze, takže od toho se odvíjí i moje hodnocení. Chválím poměrně dobré odsýpání děje, kdy mi ta dlouhá doba strávená s Justice League uběhla jako nic, Cyborg konečně dostal nějakou dějovou linku a není to jen panák do počtu a i nový Holkenbergův soundtrack, který se k tomuto filmu hodí podstatně lépe, než Elfmanův výtvor. Naopak mě štvaly Snyderovi zpomalovačky, kterých film bohužel obsahuje přehršel, ale zase na druhou stranu sledujeme komiksovku, takže se to dá přežít a odůvodnit. Ale ten epilog si Snyder mohl odpustit!

plakát

Raya a drak (2021) 

Hezký soundtrack, moc hezká animace, ale co naplat, když prezentovány film pro mě postrádá to pravé srdce. Takto se bohužel jedná jen o další kus do počtu těch dbeska nových pohádek, které mladé dívky prezentují jakožto nezávislé, silné osobnosti, které sami bez chlapske pomocí vyřeší kdejaký problém. Také mě vadilo, že scénárista nedokázali přijít s něčím, co by mě na této pohádce bavilo, jelo se priliz moc na jistotu. Příště by to chtělo vložit trochu odvahy do samotného příběhu a něčím hej obzvláštnit a ne jen o ní nechat mluvit své hrdinky.

plakát

Mizerové navždy (2020) 

Tak to je asi poprvé, co jsem se u českého dabingu tak bavila. Za mě důstojné pokračování a přijatelnější než byla Bayova ulítlá dvojka. Chválím i hudbu Lorna Balfa.

plakát

Robin Hood (2018) 

Tento film mě fakticky bolel, a to občas dám prostor i méně chytrým snímkům. Tarona mám jako herce ráda a jako jediný mi přišel celkem ucházející, zbytek hereckého amsáblu - hrůza. Jamie Foxx je divná, naspeedovaná verze Morgana Freemana, herečka co hrála Marianu nezáživná a pořád s bezva make-upem, přitom mi na začátku filmu tvrdili, že toto je pravdivý příběh a ne žádná pohádka. No dobrá, řekne si jeden, zase jinak vyprávěný příběh, jenže ouha. Jakmile začne Taron střílet tu hromadu šípů a přitom ani pořádně nemíří, tak toto nevydávat za pohádku, se asi scénaristé a tvůrci trošičku pomátli na rozumu. Jinak scénář je strašná ukázka debility, co je schopen člověk vyplodit za nesmysly a vydávat to za film, bohužel i s režisérem, který neumí film odvyprávět zajímavě, ale rutinně. Tvůrci se strašně moc snažili kopírovat styl nového Krále Artuše, ale nikdo z nich není Guy Richie a proto se jim to vůbec nedaří, všechny ty cool zpomalovačky pak působí pitomně, podle mě toto se k Robinovi nehodí. Jdu si tak raději pustit Costnera a bych si zpravila tu hořkou pachuť po tomto snímku. Krom Tarona má u mě plus slušný soundtrack od Josepha Trapanese, který aspoň snímku dodává správné grády. To je ale strašně málo.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Jako fanda původních Star Wars nemůžu jinak, ale s okamžitou platností házím novou Disneyho trilogii do koše s tím, že už ji nechci vidět. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale pár dobrých scén nemůže vynahradit celou tu poslepovanou blbost, se kterou Disney přišel. Jak už bylo psáno jinde, na celé trilogii je vidět její neucelenost, zvláště na tomto posledním dílu, takže to nemohlo dopadnout jinak - navíc, pokud Abrahamsovi do toho všeho kecal, nyní již minulé kápo Disneyho, Bob Iger, který chtěl aby se tento díl trilogie natočil podle toho, jak si to přál on.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Pro mě jednoznačně film roku 2019, poslední Star Wars se můžou jít zahrabat. Tento film se mi líbil nejen jako celek, ale i dějové, hudebně i herecky. Dobrá práce.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

Film má úžasnou hudbu od Hanse Zimmera, která filmu sice neskutečně pomáhá, ale jinak samotný film je bohužel nemastný neslany a ráno si ho ani nebudu pamatovat. Sophii moc nemusím, je to sice pěkná herečka, ale hrát moc neumí, i když snaha tu byla. Její postavě chyběla nutná hloubka, to samé se mohu říct i o zbytku postav. Film bohužel neobsahoval jedinou postavu, která by mě nějak zaujala.

plakát

Mia a bílý lev (2018) 

Moc hezky film s krásnou hudbou od meho oblibeneho skladatele Armanda Amara.

Ovládací panel
4 body