Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Můj nejoblíbenější film s tímto svérázným archeologem. Parádně nabušená jízda za velkým dobrodružstvím. Všechno funguje jak se na mytologii Indiany Jonese sluší a Connery s Fordem jsou naprosto lahůdkoví. Henry Jones jr. forever.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Naprosto fantaskní, fantaziiní a fantastická megakalorická bomba. Propojení staré a nové ságy už nemohlo být lepší. Jsem fanoušek Star Wars, ale po Epizodě 1 jsem byl na rozpacích a Epizoda 2 je rozptýlila jen nepatrně, ale toto mé obavy pohřbilo hodně hluboko pod zem. Nějaké větší rozepisování asi nemá cenu. Prostě stačí jenom koukat a bavit se.

Počátek

Počátek (2010)

Pane REŽISÉRE Nolane DÍKY!!!!!!! Moc jsem se na Počátek těšil, ale to co jsem viděl mě absolutně vyrazilo dech. To jak si režisér hraje s časem je dechberoucí. Scenář je až strojově přesný. Každý kousek do sebe zapadá. I přes ty všechny roviny je film díky režii přehledný (aspoň pro mě). Zkrátka příběh nepopsatelný, hudba dokonalá a herecké výkony naprosto odzbrojující. Smekám klobouk a pane Nolane jen houšť a větší kapky.

Maverick

Maverick (1994)

Tohle je můj lék v období depresí a smutku. Spojení Donner a Gibson fungovalo už ve Smrtonosných zbraních a tady tomu nasadili královskou korunu. Naprosto skvělá a svižná komedie ctící pravidla westernu, ale taky si z nich nádherně utahující. Herecké obsazení do sebe zapadlo jak pr... na hrnec. Miluji tenhle film a i po takové době co jsem ho viděl poprvé, jsem narvaný zážitky a pocity, že to nejsem schopen popsat. Jasných 100% a ještě kousek navíc.

Svět zítřka

Svět zítřka (2004)

Mám hodně oblíbených filmů, ale srdečních záležitostí je jen pár a tenhle film k nim rozhodně patří. Miluji jeho báječnou atmosféru, spád, humor. Každý ždibíček ve mně vyvolává slastné pocity. Ať si kdo chce co chce říká, ať si matka slzy utírá, tenhle film patří do mého zlatého fondu jako k dikobrazovi trny.

S čerty nejsou žerty

S čerty nejsou žerty (1984)

Nejlepší peklo všech dob, skvělý kaprál, pořádná mrcha Dorota, drobet trhlý a ňoumovitý čert a chasník a hrdina jak má být. To vše dohromady se rovná naprostá pohádková klasika a výborná zábava bez rozdílu věku.

Minority Report

Minority Report (2002)

Opravdu lahůdková záležitost. Výborně vykreslený svět budoucnosti, který ale svou formou a technickými vymoženostmi nepřebíjí děj, ale perfektně ho dokresluje. Realistické, opravdu té vizi věřím. Obsazení skvělé. Pravda ten Colin Farrel mi moc neseděl, ale i tak je to výborná sci-fi, která stále zraje.

Velký flám

Velký flám (1966)

Funes ve formě. Nejlepší jeho film. Tato vtipná a odzbrojující road movie je jedna velká řachanda. Je to skvělý, je to sranda a mám to rád.

Slepičí úlet

Slepičí úlet (2000)

Naprosto dokonalá pocta všem vězeňským a útěkářským filmům. Už prolog mne ukoval do křesla a nepustilo mne to celý film. Nádherně jsem se bavil, obdivoval přehršel nápadů, žasnul nad dokonalou animací a smál se na celé kolo tak, že se ze mne málem stal prostatik. Třešínkou je originální dabing v čele s božským Melem a Mirandou Richardson.

Jeden svět nestačí

Jeden svět nestačí (1999)

Moje nejoblíbenější brosnenovka. Má to spád, má to humor, má to kvalitní příběh, má to krásné ženy a je to Bond. Prostě nemohu jinak, než dát 5*. Baví mě vše. Od upravení kravaty pod vodou až po lyžovačku a jízdu v potrubí.