Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor
  • Akční

Recenze (758)

plakát

Wolf Hall (2015) (seriál) 

Jak to všechno bylo s Kateřinou, Annou a Jindrou, dnes podle Cromwella, jehož život mi přijde nanejvýš zajímavý, byť v jeho kůži bych být nechtěla. Nová série se tváří nenápadně, stejně jako tento velikán, loutkař a nanejvýš schopný politik. Herecké obsazení je jako třešnička na dortu ze samých dobrých věcí (ale nejedná se o dort pejska a kočičky).

plakát

Na odstřel (2009) 

Přestože je 'Na odstřel' v prvé řadě thrillerem, který má lidi strhnout mezinárodním spiknutím a kdesi-cosi-čím, mě více zaujala linie tvorby příběhu. O politice i novinářích si myslím své, ale líbilo se mi, jak Cal stavěl základní kameny příběhu jeden po druhém a bojoval do posledního deadlinu, aby pak přišel překvapivý zvrat v samotném závěru a všechno bylo jinak. Moje dobrozdání tudíž zní- žurnalistická linka příběhu v pořádku, ostatní politicko-vojenské věci nezájem.

plakát

Noe (2014) 

Výstižně to popsal DaViD'82 větou "Dvě třetiny jde o postapo veganskou verzi Pána prstenů: Dvě věže...", s čímž se já plně ztotožňuji, stejně tak s jeho čtyřhvězdičkovým hodnocením. Noe stojí (a padá) na Russelu Croweovi, kterému skvěle přicmrndávají všichni ostatní, obzvláště se mi líbila Jennifer Connely v roli Noeho ženy. S příběhem samotným nemám problém, lidi jsou hovádka a jednou za čas by se to mělo trochu pročistit.. Kdyby to bylo na mně, na loď neberu hady- sorry, ale jsou mi prostě nesympatičtí. A jestli někdo při sledování držel v ruce bibli a kontroloval dění (a chytal se tím pádem za hlavu a jiné okončetiny), jeho problém. Počkejte, až Darrena napadne natočit dejme tomu Poslední den v Ráji nebo 5+1 přikázání, to se teprve dozvíme věcí ;-).

plakát

Daleko od hlučícího davu (2015) 

Pěkný příběh o jedné takové, která vybírala, vybírala, až přebrala. Od Hardyho jsem četla jen toho jeho Starostu, jako autor mě trochu vytáčí, takže jsem se rozhodla Hlučící dav a Bathshebu 'jen' zkouknout a myslím, že to byl takový rozumný kompromis. Na plný počet to není, ale jako názorná ukázka toho, že když si člověk vyzkouší vícero oblečení na akci a nakonec stejně jde ven v tom, co měl na sobě jako první (pánové prominou ten příměr), to postačí.

plakát

V objetí ďábla (2015) 

Koukám, jak si tu moji oblíbení docela vyvracejí názory. Byla Regression nuda, nebo nebyla? Nepotřebovali by ti, kteří dali 1-2 hvězdy, maličkou regresi? V čem se snímek líbil mně, byla ta hra s lidskou myslí a Ethan si v tomhle opravdu odběhal celou štafetu až do zdárného konce, za mě spokojenost.

plakát

Persuasion (1995) 

Předloze docela věrné, kostýmově taky vydařené, ale co zde působí jako pěst na oko, je herecké obsazení. Zmiňují to už ostatní, takže se v tom nebudu babrat, ale jediný kloudný ksichtík, který ostatní převyšuje s přehledem, je Ciarán Hinds. Nechápu, když to odpovídá dialogově a člověk si dokáže i bez knihy vytvořit svůj dojem o příběhu, proč se tvůrci nezačetli i do popisu postav. 3,5* za návrat do doby minulé.

plakát

Poldark (2015) (seriál) 

Tento komentář může obsahovat stopové množství sentimentu. Osoby na něj háklivé by se měly zdržet jeho čtení i pozerání historického dramatu od BBC s názvem Poldark. V osmi dílech zde dostaneme nemilosrdnou nakládačku na téma, kterak byl život v osmnáctém století tvrdý. Chudoba, nezaměstnanost, do toho epidemie spály a ke všemu na Cornwall připadal jen jeden férový chlap, který kašlal na diplomacii a pomáhal všem bez rozdílu. A tím pádem se dostával často do potíží. Ale zase byl strašně oblíbený. Otázka je, jestli mu to za to stálo (odpověď nalezneme zřejmě v sérii druhé). Ještě v první polovině dílů se zde vyskytne záběr, který je strašně... nefér. Mluvím o chvíli, kdy muž stojí na útesu nad mořem při západu slunce (!) a drží v náručí své právě narozené dítě... VenDulin ohodnotila za 5*. (Ps: Master Baggins, you should never underestimate Dwarves ;-)

plakát

Brooklyn (2015) 

Romantické drama, v němž se de facto nic zásadního nepřihodí. Jen život sám... Někomu se to může zdát málo, ale mně to přišlo dostačující. To, co vynechal scénář Nicka Hornbyho, vyplnila Saoirse svýma neskutečnýma očima. Taktéž padesátá léta mi sedla velmi dobře. Celkem nemám výhrady, usadil mě závěrečný monolog, který tak pěkně popisuje to nejběžnější a zároveň nejvzácnější na světě. "A pak jednou vyjde slunce. Možná si ho ze začátku nevšimneš..."

plakát

Zámek (1968) 

Kéž by se filmaři snažili o doslovnost stejně jako posledních deset minut filmu. Všechno předchozí bylo tak pozměněné oproti knize, že jsem byla znechucená, protože Kafka umí navodit dokonale dojem bezmoci, absurdity, kancelářského šimla. Třetí hvězdu dávám za opravdu pěkný závěr, kdy si scénář musel poradit s nedokončenou knihou, ale na víc to opravdu není.

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Jednou bych chtěla vidět verzi černoušků, kde nepozmění knižní konec, zašeptala čtenářka... A přání se splnilo, i Agatha by byla spokojená s nejnovější verzí, která je věrná a přesto dobrá. Herecké složení nemohlo být lepší, akorát jsem to chvíli po začátku stopla, abych si zde ověřila, že ten vysoký, oholený, chladnokrevně se tvářící (a čistý!) Philip Lombard je špinavý zarostlý trpaslík Kili z Hobita, Aidan Turner :-). Více se dočtete v komentáři evulienky3 a VaHa, kteří dokázali (jeden na dvou řádcích, druhý na.. trochu více prostoru) vyjádřit vše.