Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Walter Mitty a jeho tajný život (2013) 

Osvěžující a vtipná komedie, co má hlavu a patu s notnou dávkou úžasné scenérie z Grónska, Islandu a Himalájí. "Where do we land?" - "We don´t...you have to jump (into the water). Go, go, go, jump now! Go, go, go... - No, I meant the other boat!" :-)

plakát

Hašišbába (2012) 

Bílá vdova podle Francouzů; chvílemi se zasmějete, dobré zpracování, ale na 5* to není.

plakát

Víno roku (2008) 

Pohodový rodinný film na deštivý večer. Trocha humoru, dobrý příběh a Alan Rickman v jedné z (bohužel) vedlejších rolí. Po zhlédnutí budete mít chuť zajet si koupit a ochutnat kalifornské víno.

plakát

Vampire Boys (2011) odpad!

Otřesné provedení rádoby dramatických scén poslepované špatným scénářem a doplněné "hudbou", která se k ději a scénám vůbec nehodí. Dejme stranou gay tématiku, a najdeme lehký nádech Twilightu: nový kluk, který přijede do školy? Čtyři upíři, kteří vejdou na školní pozemky nápadně připomínají scénu s jídelnou. Také nechybí historka o tom, že upíři by mohli přežít na zvířecí krvi a skutečně nezemřou na slunci. Celkově tomu chybí jakýkoli dějový náboj, a řešení problému je vměstnáno do posledních 4 minut filmu (a že jim to trvalo). Rozhodně to nestálo ani za přemlouvání, že se to třeba do koce filmu zlepší. Nezlepší.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Přehršel akce, spec. efektů a dobrý scénář. Dobrý, ne vynikající. Trocha brutality a předvídatelný děj. Dvě a půl hodiny čekání na to, když už přijde nějaká zábava (v podobě zvratu v ději, nějaké hlášky nebo hluboké myšlenky), a ona nepřijde. Jen příslib na další pokračování. Kdy můžeme čekat Batman a Robin?

plakát

Jidášův polibek (1998) 

Emma Thompson a Alan Rickman jsou prostě skvělá dvojka. Skvělý hlášky, akce, a hlavně, co se už moc nevidí: nepředvídatelnost děje. Vzdáleně mi to připomíná Pulp Fiction (říkám, že vzdáleně).

plakát

Yamakasi (2001) 

Trochu humoru, dobrá akce, průhledný děj, a troška klišé. Zkorumpovaní doktoři a politici jsou zlo a a policajti jsou pitomci. Krást pro dobrou věc je odpustitelné, hlavně že to skončí happyendem. Hodina a půl jednoduché zábavy, na které jsou dle mě nejlepší scény lezectví a francouzský rap.

plakát

Loin (2001) 

11 let uplynulo od vydání filmu, a přesto, jen 7 hodnocení. Mezi americkým přehršlem akčních, komiksových či jiných fantastických filmů, je tento příjemným zpestřením. Obávám se však, že český divák ho nedocení a možná ani nepochopí, a to kvůli nedostatku znalostí země a kulturních poměrů. Film byl promítán na Festivalu filmu v Benátkách 2001 (58.mostra internazionale d´arte cinematografica)

Ovládací panel