Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (33)

plakát

Pasažéři (2016) 

Dvě slova. Thomas Newman. A scéna s bazénem. Dobře, tak šest slov.

plakát

The 87th Annual Academy Awards (2015) (pořad) 

Na to, že jde o vyvrcholení celé filmové sezóny a pravděpodobně nejdůležitější večer moderátorské kariéry se Neil Patrick Harris až tak moc nepředvedl. Moderoval svojí klasiku a kdyby si člověk pustil Emmy Awards, nebo Tony Award, ani by snad nepoznal rozdíl. Asi jsem od něj čekala trošku víc než taneček a pár vtipů (i když skvělých). Víc než Oprah mě letos překvapivě rozčiloval orchestr, který sice poměrně nenásilnou formou (pořád lepší než natvrdo vypnout mikrofon), ale stejně přerušoval proslovy. Je to jejich večer, tak jim už konečně dejte čas pořádně poděkovat! A teď k tomu povedenému. Protože Everything is Awesome bylo nejlepší vystoupení večera (promiň Neile), Glory naprosto zaslouženě sklidilo standing O, stejně jako Julie Andrews, dáma mezi všemi herečkami, Lady Gaga vypadala jako člověk, Benedict Cumberbatch zní rozhodně jako Ben Affleck a protože Lego Oscaři vypadali líp než ti praví, dávám tři hvězdičky. Stihla jsem to do 20 vteřin? Uf.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Já bych klidně i dala lepší hodnocení, ale ono bohužel není za co. Jamie Dornan si měl možná před natáčením párkrát zkusit před zrcadlem look multimilionáře, aby na plátně nepůsobil jak poslíček od PPL a Dakota Johnson je možná hezká ženská (nedokážu úplně posoudit), ale její emoční škála se bohužel skládá z všehovšudy dvou výrazů. Člověku občas i bylo trapně ne z toho, co se dělo, ale jak se to natočilo. Nehledě na to, že veškerá konverzace začínala dlouhými vzájemnými pohledy do očí, kdo ví proč. Ale nutno přiznat, že aspoň hudba se opravdu povedla.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

První seznámení s Jimem Jarmuschem snad nemohlo dopadnout lépe. Osobně si myslím, že kdyby se ve filmu vůbec nemluvilo, nijak by tím zážitek z něj neutrpěl. Atmosféra, jakou dokázal Jarmusch s vydatnou pomocí skvělých Tildy Swinton a Toma Hiddlestona vykouzlit je nádherná. Lepší slovo mne zatím nenapadá. Only Lovers Left Alive je prostě nádherný film.

plakát

Všechnopárty (2005) (pořad) 

Hodnoceno v porovnání s ostatními českými "talk-show". Asi jako u každé podobné show může kvalita jednotlivých dílů kolísat, ale Šíp aspoň neskáče hostům do řeči a nesnaží se z nich za každou cenu dostat něco, o čem vyloženě nechtějí vyprávět. Což se cení.

plakát

Výměna manželek USA (2004) (pořad) 

Koukatelné, pokud se na to budete dívat jako na učebnici psychologie. Tolik různých extrémů jen tak někde totiž nenajdete.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Horory nikdy nebyly a asi nikdy nebudou můj šálek kávy a tomu dotyčnému dlouho neodpustím, že mě donutil se na jeden podívat. Ale...musím přiznat, že mě to strhlo. Úžasná psychologická hra s obyčejně neobyčejnými lidmi a jejich životy. I když mi bylo docela brzo jasné kdo za to všechno může, závěr byl stejně překvapující a atmosféra by se dala krájet. Překvapivě se mi to moc líbilo.

plakát

Skyfall (2012) 

Po technické stránce je nový Bond zvládnutý na jedničku s hvězdičkou a ještě podtrženou, Javier Bardem je dokonalý záporák a ještě k tomu má styl, pro Judi Dench by se jako vždy všichni rozkrájeli a hlášky mezi Danielem Craigem a Benem Whishawem fungují skvěle. Jen ta střední část kolem Hong Kongu je trošku nudná a řekla bych i zbytečná...ale to je jen malé škobrtnutí a na plátně tenhle film funguje skvěle.

plakát

Conan (2010) (pořad) 

Jediná show u které nejsem ochotná čekat na titulky. Conan je špička mezi moderátory.

plakát

Nepříjemná pravda (2006) odpad!

Al Gore není vůbec hloupý člověk. Proč by podruhé kandidoval na prezidenta USA, když je globální oteplování o tolik výnosnější? U tohoto dokumentu jsem nevěděla, jestli se mám smát, nebo brečet. Ony "důkazy" globálního oteplování byly opravdu k smíchu. K pláči je pak to, že mu všichni naslouchají s div ne nábožnou úctou. Upravit grafy a říct jenom ty "nepříjemné" informace umí každý, ale podívat se na problém i z druhé strany? Kdepak, toho jsem se tu nedočkala. Takže gratuluji pane Gore, lidstvo (jestli tu nějaké do 10 let ještě zbyde) si Vás bude pamatovat jako guru environmentalismu.