Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (2 509)

plakát

You're Next (2011) 

Nejsem žádný hororový nadšenec, a tak mě většina těchto žánrovek zklame. Když mě totiž ničím nepřekvapí nebo není některá stránka na výborné úrovni, tak se těžko dostávám přes fakt, že počínání jednotlivých postav je hodně stupidní, děj šablonovity a twisty mnohdy více než očekávané. Stejně tak tomu je i u You're Next, které z hororového subžánru home invasion nijak nevybočuje. Charaktery jsou stupidní, herci nesympatičtí a finální twist očekávaný už asi od druhé minuty. Tady prostě není čím překvapit a pokud nejste fanouškem žánru, tak ani neoceníty některé efektní fatality. Wingard u mě zůstane hororovým rutinérem.

plakát

Fotograf (2014) 

Fotograf je polsko-ruská krimi, která jde tak trochu proti proudu a mně osobně to docela vadilo. Styl vyprávění a také samotná podstata vyprávěné látky se mi nedostala příliš pod kůži. Nejde totiž o klasické detektivní drama, kde jde o činy samotného vraha a o detektivy, kteří se ho snaží dopadnou. Spíše se jde po stopách dětství samotného vraha a jakou v něm hráli roli jednotlivé postavy. Samotná premisa o vrahovy, který mění hlas, tak aby nebyl poznán mi přišla podivně přitažená za vlasy a neatraktivní. Zvláštní film.

plakát

Skautův průvodce zombie apokalypsou (2015) 

Klasické hororové béčko, které si vůbec na nic nehraje. Totální kravina, která je ale tak neskutečně zábavná, že na spoustě míst to oko prostě lehce přimhouříte. Díky tomu se dá tahle skautská zombie jízda zvládnou prakticky bez úhony. Je vidět, že peněz na film tolik nebylo, ale všichni zůčastnění si natáčení nesporně užívali. Největší mínus je asi chování zombie, jelikož popírají jakékoli zažité mechanismy danného žánru a často se popírají a mění jejich schopnosti v průběhu filmu. Suma sumárum jde ale o zábavnou jednohubku.

plakát

Křížová palba (2016) 

Jak se může zvrtnout nákup zbraní v odlehlém skladišit ukazuje britský film Free Fire. Bohužel i přes opravdu zajímavé herecké obsazení film začně brzo nudit, jelikož po prvotní eskalaci nastává zákopová válka a po většinu filmu vládne patová situace, která není úplně atraktivní a přehledná. Ve finále se dění trošku rozhýbe, ale ani to nedokáže zachránit matný dojem. Sharlto Copley opět přehrává, ale jeho postava je díky tomu nejzajímavější. Vzhledem k obsazení se dá také odtušit kdo nakonec odejde ze skladiště jako vítěz, bohužel. Celkově se jedná spíše o zklamání.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Musíme být rádi za každý alespoǹ trošku originální kousek, který na tom našem rybníčku vzniká. A přesně tím je film Pojedeme k moři, kde pod taktovkou Jiřího Mádla dětští herci nahlíží do světa dospělých pomocí kamer. Po technické stránce nic převratného. Je vidět, že financí opravdu nebylo mnoho, ale i tak tvůrci dokázali natočit nápadité drama. Trošku mi tu příjde zavádějící csfd tag jako rodinna komedie, jelikož si myslím, že pro děti to bude příliš těžké. Potěšil i finální twist, i když byl dlouho dopředu očekávaný. Celkově jsem rád, že podobné filmy u nás vznikají.

plakát

Kill Your Friends (2015) 

Trošku se to dalo čekat, ale Kill your Friends funguje daleko lépe na trailerové ploše než na ploše celovečerního filmu. Ztrácí se tak většina údernosti traileru a chybí výrazné momenty. I tak se jedná o velice nápaditou a přehnanou sondu do hudebního průmyslu pozdních devadesátek. Přičemž vyniká hlavně hudební stránka snímku. Nedostatků by tu bylo mnoho, a tak se jedná stále o spíše průměrný snímek.

plakát

Kellyho hrdinové (1970) 

Eastwoodovi je jedno jestli jde o divoký západ nebo Francii za Druhé světové války, prostě je totální badass a nic ho nedokáže zastavit. Líbila se mi premisa. Skupina vojáků si chce ještě alespoǹ vydělat, když už nasazují krky ve válce, a tak se vydají za nepřátelské linie vykrást nacistickou banku. Bohužel její zpracování pokulhává nad podobnými díly z šedesátých a sedmdesátých let, kde jde o větší realistično. Tady si američané razí cestu nepřátelskými jednotkami bez větších potíží a hromady skopčáků padají na zem. Když ještě vezmeme v potaz, že to má přes dvě hodiny, tak bohužel nefunguje tolik ani komediální stránka. V daném ranku jsou i lepší kusy.

plakát

Zoolander (2001) 

Jo čekal jsem, že to bude s největší pravděpodobností naprostá kravina, ale i tak jsme nenašli se Stillerovým Zoolanderem společnou řeč. Dá se sice smeknout klobouk před tím, že se vyhýbá zbytečně otravným vulgaritám a nechutnostem, ale i tak jsme se vůbec nepotkali. Chápu, že na place byla asi pořádná zábava a množství hvězdných cameí je až dechberoucí, ale Zoolander pro mě nebyl. Možná někdy jindy.

plakát

Bezvadíkyještěprosím (2010) 

Josh Radnor, tak nějak přetransformoval svoji životní roli Teda Mosbyho do celovečerní nezávislé podoby. Jen je hlavní hrdina daleko vetší looser. Jinak jde o hodně příjemnou feel-good komedii s několika skvělými nápady a velmi povedeným obsazením. Například Kate Mara byla naprosto skvělá. Tento film by neměl chybět na žádném listu nejlepších feel-good romantických komedií.

plakát

Šprtky to chtěj taky (2019) 

Kdo by to byl řekl, že se režijní prvotina Olivie Wilde takhle povede. V rámci žánru si vzala více méně jen to nejlepší a zaobalila to do příjemného hávu. Není to až tak hloupé, po většinu času se daří vyhýbat zbytečným vulgaritám a nechutnoste, herci jsou překvapivě příjemní a to nejenom ústřední dívčí dvojice, hudební stránka je velmi povedená a celkově mají Booksmart hodně slušný tah na bránu a drive. Generační kultovka to asi nebude, ale hodně příjemné překvapení je to určitě. Snad jenom ten český název mohli naši distributoři zvládnout lépe.