Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor

Oblíbené seriály (5)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

95% Co víc si může fanoušek fantasy seriálů (a že jich je jako šafránu) přát? Hned úvodní epizoda přinesla hororový nádech, díky "zvláštním, krvelačným postavám", které určitě budou hrát větší roli v celém seriálu. Různé království a tím střídání destinací (chladné planiny severu, exotické krajiny). Rozmanité charaktery postav, které už teď ukázali jak jsou nevypočítatelné a jejich vztahy a nevztahy budou určitě překvapovat. To vše v krásných kostýmech a výpravě. EDIT-konec první série: NAPÍNAVÉ, NEVYZPYTATELNÉ, PŘEKVAPUJÍCÍ ve všech směrech. V tomhle seriálů si nemůžete být v žádném případě jisti, co se stané v příští minutě. Ač možná místy nevyvážené, přesto vynikající seriál, který by NEMĚLI PŘEHLÉDNOUT I NE-FANOUŠCI FANTASY, protože o tohle tu jde až v druhé řadě! ●●● 5. ŘADA Prozatím asi nejukecanější a nejméně zábavná řada. Také nastal velký zvrat, kdy se seriál začíná lišit od knižní předlohy. Samozřejmě, že ne úplně se mi to zamlouvá. Přiznávám, že je to zejména tím, že se to dotklo mé oblíbené postavy. Na druhou stranu, poslední tři epizody jsou nabité akcí a velkými zvraty. Doufám, že odklon od literatury bude v dalším pokračování jen a jen přínosem.

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006)

Přemýšlel jsem, jaký seriál mi nahradí, vyplní čekání na pro mě bezkonkurenční seriál Dexter. Vůbec by mě nenapadlo, že najdu něco, co se mu přiblíží jak svým napínavým dějem, tak vlastně i podobnosti postav, děje (kvůli spoilerům nemůžu nic napsat, ale pokud člověk shlédne oba seriály na stejné znaky přijde sám - prozradit můžu jen jeden - oba se snaží zabíjet jen ty zlé). I KDYŽ SE JEDNÁ O ANIME, KTERÉMU MNOZÍ NEMOHOU PŘIJÍT NA CHUŤ, MUSÍM JEN DOPORUČIT.. (komentář bez spoileru) První díl je spíš takový úvod, seznámení a člověka nechá poměrně chladným. ALE, co přijde potom se jen těžko popisuje. Člověka neskutečně vtáhne do děje a je přímo nucen pustit si další a další díl. (26 dílů po 22min jsem stihl za necelé tři dny) Souboj Lighta Yagamiho - snažícího se zabít detektiva L, a detektiva L - snažícího se lapit Kiru - Lighta Yagamiho. Sledovat tuhle hru na kočku a myš, kde každý je jednu chvíli kočka a za chvíli myš, je úžasné. Zároveň člověk uvažuje jestli fandit Kirovi(Kiře) nebo L. Děj se postupem času začíná zamotávat a nastanou i zvraty v ději. Vše funguje naprosto skvěle (bez jediné výtky) do doby, kdy na scénu příchází (nejedná se o spoiler) - Yotsuba. Potom, co byl člověk uchvácen "soubojem" Kiry a L, je tohle něco jako rána pod pás, celý příběh se mění a je divákovi podán úplně jinak. Bohužel první polovině seriálu se už ani jeden díl ani pořádně nevyrovná. Přesto však diváka nepustí a čekáte jak všechno ve 26. díle skončí. Vlastně končí 25. dílem a 26. díl už je spíše rekapitulace kromě poslední dvou minut, kde končí - logicky - otevřeně, protoře seriál má 37 dílů. Já však hodnotím těchto prvních 26. ||| EDIT po 37. dílu: Po 26. dílu se seriál znova rozjíždí a jede si svou vlastní cestou, odlišnou té předchozí.. Mě se z počátku tahle "cesta" nelíbila, ale s blížicím se koncem byla lepší a lepší. Jednoduše řečeno, začátek 50%, konec 100% a neuvěřitelně smíšené pocity, ještě dlouho poté jsem nad koncem přemýšlel. Na jednu stranu mě konec naštval, na druhou stranu jsem byl se seriálem spokojený a zvýšil si u mě reputaci po ne moc povedeném "prostředku" první série a začátku té druhé. Pro shrnutí: Kdyby se z první série vzala prvních zhruba 16 dílů a z druhé série poslední zhruba 5, byl by to neskutečně výborný seriál. Tak jen to "jen" výborný seriál. Dodatek pro ty, co viděli prvních 26. dílů a uvažují nad druhou sérii: Pokud jste byli spokojeni se závěrem, možná byste neměli pokračovat :)

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

90% Pro někoho pouhá snůžka vulgárních slov, nevybíravých vtipů, nic neříkajích 20 minut hrozné animace. Jenže chyba lávky. Originální seriál jak svým grafickým tak vyjadřovacím pojetím, který se snaží poukázat na společenské problémy, reagující na aktuální dění ve světě, ale taky často parodující a zesměšňující např. známé osobnosti. Za vše mluví také fakt, že samotný seriál funguje více než 10 let, získal mnoho nominací a cen (např. Emmy), to stejné platí pro oba autory seriálů, což může sloužit jako vizitka sice svérázné, ale kvalitní podívané.

Most

Most (2011)

100% (Komentář pro S01 a S02) Psáno bez spoilerů: Popsat tenhle seriál a nepsat přitom pouze v superlativech a krátce jde těžko. Bron/Broen si zaslouží pozornost všech. Vykašlete se na známé americké a britské televizní stanice, tady najdete kvalitu po všech stránkách. Jediné možné potencionální mínus může být pro někoho pomalý příběh a vyšetřování, které trvá a vrcholí vždy v závěru série (které vás ani v jednom případě nenechá klidným!). Možná někoho taky odradí vedlejší linie a postavy, ale nenechte se zmást, nikdo a nic zde není zbytečně a tak jak hlavní příběh tak vše kolem se vyvíjí a graduje. Děj je propracovaný a je potěšením sledovat samotné hlavní vyšetřování, tak i příběhy osob, které jdou ruku v ruce atmosféře a prostředí seriálu (rozuměj tíživé, ledové, potemnělé), plusem může být i vždy přesah společenských či globálních problémů. Hnidopichové možná umí najít chyby v případech, či logické nesrovnalosti, mě však celé počínání a průběh přišel "lidský" a realistický. Neméně důležitou jsou zde postavy - zvlášť dva hlavní vyšetřovatelé. Těžko někde najdete takto zajímavé charaktery (víc o nich psát schválně nebudu), ale i ostatní herci - postavy zde odvádějí to, co mají na jedničku. Abych to nějak shrnul - jedná se o dobře vymyšlený a napsaný seriál, s pomalu vyvíjejícím se příběhem, kde kromě případu divák sleduje i osobní příběhy, které rozhodně nehrají druhé housle a mnohdy vyčnívají, mnohdy se střetávají, zapadají do hlavní linie, jindy zase ustupují do pozadí. Seriálový detektivní skvost! 85% S03 komentář:Opět zajímavý a napínavý příběh, který spojí policie ze Švédska a Norska. Staronový detektivové opět řeší jeden případ, který spojuje hned několik lidských osudů. A to se mi na tom asi nejvíc líbí. Je skoro jasné, že každý osoba, která se v příběhu objeví, není jen do počtu, ale naopak je pomyslným dílkem do skládačky. Tak vás nechají po celou dobu přemýšlet, jakou dál daná postava bude mít roli. Opět nechybí ani vedlejší příběhové linie detektivů, kteří mají i své osobní problémy, promítající se do své práce. No a nechybí ani zvraty, napínavost či nečitelnost - respektive "odhalování karet postupně". Není tak jasné, jak vše dopadne. Pokud Bron/Broen není třetí sérií pro vás novinkou, můžete si být jisti, že přináší všechny pozitiva a prvky z obou předchozích sérií. Jedná se tak o důstojné pokračování, které však možná v poslední epizodě tlačí až moc na pilu.