Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (27)

plakát

Pýcha a přemlouvání (2022) 

Multikulti obsazeni je super (a to je asi vsechno)! Vsichni hateri ohanejici se tim, ze se Austen kvuli obsazeni musi obracet v hrobe, by se meli blize podivat na jeji praci - od kritiky otroctvi v Mansfield parku, az po jeji hrdinku tmave pleti, Miss Lambe, v nedokoncenem dile Sanditon. Austen zemrela mlada, kdovi co konkretne pro Miss Lambe zamyslela, ale uz tehdy to musel byt revolucni pocin. Ja osobne ziju v 21.stoleti a je mi  sumak, kdo je jake barvy pleti. Makeup a Anne Elliot "loving her single life" je vec jina.. Kdyz behem prvnich par minut vidite "velky spatny", je celkem jasny, ze tenhle projekt je jedna velka katastrofa.

plakát

Vražedná práva - Lahey vs. Pensylvánský Commonwealth (2018) (epizoda) 

Tak tahle epizoda byla od zbytku cele serie uplne mimo. Jasne, cely dej je dost odlisny od predchozich "akci, spadu, napeti nabitych" dilu, ale necekala jsem, ze budu vedome strhavat pozornost jinam, protoze toto je dost nuda. Aspon konecny hovor navnadi na pokracovani!

plakát

Murder Files (2013) (seriál) 

Bezva dokumentarni porad o (tedy alespon pro me) malo znamych krimi pripadech. Jsem zvykla na US/CAN porady, takze koukat na (z vetsiny) britsky porad je fajn zmena. Videno na Netflixu. 1. dil - "The Haircut Killer" 2. dil - "The Schoolboy Assassin" 3. dil - "The Sketchbook Killer" 4. dil - "Killer on the Run"

plakát

Hon (2012) 

Celou dobu jsem opravdu hodně přemýšlela nad tím, zda mám ohodnotit 4* nebo 5*. Ale nedalo mi to. Jagten je určitě silné a skvěle zahrané drama, ale co nadělám s tím, když mi absolutně nesedí chování hlavního představitele? Ne, že by mi byla Madsova postava nesympatická, spíš naopak, ale zkrátka mě rozčilovalo to jeho chování, které bych popsala jako přílišnou hrdost. SPOILER Představte si, že tu máte nevinného člověka nespravedlivě obviněného ze zneužití dítěte: jak by se podle vás měl chovat? Podle mě by se měl bránit a využít pomoci právníků! Když ho sakra napadnou všichni přítomní v obchoďáku (kopání, pěsti, házení konzerv do hlavy..), nebo když mu hodí obří kámen do okna a potom mu zabijí milovaného psa, co by měl udělat? Nevím, ale snad volám záchranku, policii.. whatever, abych měl důkaz, že mi okolí dělá z života peklo. Ale ne, Mads si v klídku psa zakope na zahradě.. To jsou věci, které mi na tom filmu fakt vadily. Na druhou stranu jsem ale byla unešena ze skvělé scény v kostele a ze všech hereckých výkonů. Stejně ale nemůžu dát maximální hodnocení..

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Pro mě jen průměr..což jsem od Finchera zrovna nečekala. Zkrátka je dost divný sledovat film, který se odehrává ve Švédsku a kde nikdo švédsky neřekne ani ň (pardon, až na "Skål") a přitom si hlavní hrdina čte noviny ve švédštině. Z celého filmu se mi nejvíc líbila úvodní sekvence. 60%.

plakát

He Knew He Was Right (2004) (seriál) 

První průměr, který jsem měla tu čest od BBC vidět. Největší problém bude v tom, že mě ta hlavní z několika dějových linií dosti nudila. Je rozhodně zajímavé sledovat téma žárlivosti v Anglii 19. století, ale čeho je moc, toho je příliš (dle mého by stačil jen jeden díl a zápletku s colonelem Osbornem vyřešit). Druhá věc, kterou nemohu překousnout, je iritující postava Louise Trevelyana (při každé jeho scéně jsem měla chuť přetáčet). Na druhou stranu příběhy týkající se reverenda Gibsona a Dorothy Stanbury mě velmi potěšily (aach..ta moje romantická duše). Sečteno podtrženo: průměrné tři hvězdičky.

plakát

Sága rodu Forsytů (1967) (seriál) 

Galsworthyho Ságu rodu Forsytů miluju. Jako první její adaptaci jsem viděla tu z roku 2002-03 a až poté tuto její předchůdkyni z let šedesátých. Vím, že by se na každý filmový počin mělo dívat zvlášť, ale porovnání se stejně nevyhnete.. Při sledování této starší verze jsem ze začátku měla problém s 1) převažujícími interiérovými scénami, kde je na většině pokojích patrné, že se jedná o pouhé kulisy, které působí převelice křehce (až tak, že Soamesovi opravdu nevěříte, že se o daný dřevěný sloup může opřít, protože se mu kinklá v rukou..). Problém č. 2) jsem pak měla s vizáží jednotlivých postav - ze začátku vypadají osoby relativně mladého věku na čtyřicet a na konci série jsou zase o poznání mladší (zde mám na mysli zejména Irene, která má v šedesáti tvář bez jediné vrásky). Ani nemluvím o make-upu vystupujících dam - ve viktoriánské Anglii se určitě nepoužívaly umělé řasy a černé oční linky - no jo, holt 60. léta.. Na druhou stranu musím vyzdvihnout skvělé herecké výkony, úžasné zpracování příběhu (Irene je zde opravdu nadmíru krásná a hlavně blond! žena) a ke všemu se mi opravdu moc líbilo občasné použití dobových záběrů (pohřeb královny Viktorie, generální stávka, dostihy..). Na konec musím dodat, že moje srce úplně zaplesalo nad tím, že se seriál nedržel děje jen Ságy rodu Forsytů, ale věnoval se i jejímu pokračování - Moderní komedii :)   PS: Fleur asi bude navždy patřit mezi mé nejneoblíbenější postavy vůbec.

plakát

Rumový deník (2011) 

Komedie - tak tři scény. Drama - ?. Romantický - tak dvě scény (sex v moři a sex překažený Hitlerovým proslovem, což byla jedna z oněch vtipných scén). Thriller - jedna scéna (honička s autem). Tak bych to asi vystihla já. Kromě té komediální části a docela napínavé honičky aut jsem se nudila. V koutku duše jsem marně čekala na nějaký zvrat, jenže ten nepřišel, a já ve stále častějším intervalu kontrolovala hodinky a zívala. Rumový deník bych popsala jako splácaninu, která žádnou zápletku nedovede do konce a film Johnnyho Deppa jako navrátivšího se Jacka Sparrowa, jen ve vizáži 60. let. Čili mé hodnocení: 1* za pár vtipných momentů a 1* za krásné pláže Portorika.

plakát

Špičák (2009) 

Skvělé! Doposud jsem nic podobného neviděla. Poslední dobou (vlastně skoro pořád) se ve filmu setkávám s tématy, která se aspoň z části něčím opakují. Kynodontas byl pro mě absolutně něco nového. Po celou dobu promítání jsem nedokázala spustit oči z plátna. Film byl pro mě stejně tak vtipný jako šokující (ano, třeba zde již zmíněná scéna, ve které vystupují v hlavní roli mladý muž, zahradnické nůžky a kočka). Celý příběh navíc působil nesmírně uvěřitelně, až se sama divím, že jsem si do něj nerýpla žádnou pochybností. Pro mě nejlepší zážitek MFFKV 2011.

plakát

Dilema (2011) 

Ovlivněna zdejším hodnocením + po zjištění, že námětem je už tak ohrané téma, jsem nějak podvědomě očekávala nudu největší, ale tak to nebylo. Slabé momenty střídaly vtipné sekvence, takže vcelku (vezmu-li v potaz, že Vince Vaughn není rozhodně můj herecký favorit a o Kevinu Jamesovi radši pomlčím) jsem se pobavila. Co se týče ženského obsazení - Jennifer Connelly bude skvělá vždy a všude a Winona Ryder skvěle zahrála herečku :) Sice mě mrzí, že režisér mé milované Čisté duše poslední dobou míří do močůvky filmové tvorby.. ale uklidňuje mě, že Dilema nepatří mezi to nejhorší.