Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (298)

plakát

Malé lži (2010) 

Pro mě nejlepší karlovarský film. Příběh dvojice přirozeně inklinující k absurdnímu vztahu přesně kopíruje naprostou většinu soužití, jen si to dotyční neuvědomí. Inteligentní a vlastně docela novátorský film, který odkrývá běžnou citovou nouzi. Za geniální považuji dialogy, se kterými si scénárista vyhrál. Hrdiny nechává často mlčet - ne snad pro efekt a posilnění nadcházející repliky, ale proto, že lidé zkrátka častěji mlčí, než mluví (což 99 % scénáristům nedochází). Představení osamocení, kterému patrně nikdo z nás není schopen udělat přítrž, je mimořádné.

plakát

2Bobule (2009) odpad!

Krampol, Švandová, Postránecký, hloupý scénář, účelové prsení Voříškové s Pidrmanovou (ta mě opravdu zklamala...). Bobule nejsou jen zbytečným filmem, ten stín bezpečně překročily, druhý díl Bobulí je totiž filmařskou a hereckou ostudou.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Tarantino je mrtvý! Ale to byl i předtím, takže se zas tak moc nestalo.

plakát

Princ z Persie: Písky času (2010) 

Kouzlo hry ve filmu nenajdete. Ani kouzlo Persie. Na to kolik je ve filmu kouzel, je perský princ vůbec málo kouzelný.

plakát

Přemluv bábu (2010) 

Je to názor. Můžeme s ním nesouhlasit, ale nadávat za něj Zelenkovi je ubohé. Jde vidět, že politika na csfd.cz by neměla mít místo. Hlavně proto, že tu lidi moc koukají na filmy a málo přemýšlejí o světě kolem sebe. Pro mě Zelenkův klip znamená především chuť něco udělat, neřečnit v hospodě, nedusit v sobě svůj pohled v nejistotách, jak na něj zareagují ostatní. Zkuste si přečíst třeba tenhle rozhovor: http://volby.ihned.cz/c1-43040390-paroubek-je-novy-diktator-a-cesi-to-nechapou

plakát

Moonraker (1979) 

ironický humor, velkolepá výprava a účelová romantika. Roger Moore je nejlepší Bond. Lehkost chůze a věčný úsměv, který si často vyměňuje s hlavními padouchy jej staví dvakrát výš nad Lazenbyho a Connery z té výšky ani není vidět.

plakát

Ružové sny (1976) 

Vlaštovka v hrnci. Vana ve větvích. Jablko v kabele. Mně to stačí.

plakát

Avatar (2009) 

Příběh se odehrává... až se odehraje. Co Vám po tom odehrání zbude? Málo. Vlastně nic. Dokonce ještě méně. Tisíckrát slyšené se omrzí, až začne štvát. Černobílý svět, dobro a zlo je rozděleno a přehrazeno, aby film mohly shlédnout i desetileté děti. Pro ty je film ostatně určen. Avatar je jako krásná modelka. Můžete na ní oči nechat, ale jakmile promluví...

plakát

Umírající zvíře (2008) 

I give you all. Pure fucking. Elegy je pravděpodobně největší sračka, která by se ráda stala intelektuálním filmem, co jsem kdy viděl. Režisérce někdo zapomněl říct, že mnohem víc a také mnohem těžší, je natočit inteligentní film. Dialogy, zápletka, ale především charaktery... naprostá katastrofa. Ben Kingsley, sir Ben dle mého skromného názoru neuměl hrát nikdy. Umí jen jednu mimickou polohu, ostatně obličej mu ani jinou nedovoluje. Dennis Hopper je na tom podobně a tak dát tyhle dva herce dohromady chtělo obrovskou dávku nevkusu. Podařilo se. Abych zklidnil své rozhořčení, zkusím si vzpomenout na nejdebilnější scénu z filmu. I přes mou chabou paměť mě jich napadá asi 4535. Scéna se synem. S tamponem. Se synem. Útrpně trapný střih. Mizerná hudba. Totálně ale tak že zcela naprosto totálně nezvládnuté herectví - úhybné pohledy v intimních rozhovorech, chlapský smích, vyděšené tváře... Dialogy. Kdo psal scénář? Kdo dal dohromady tak neuvěřitelně floskulní věty? Tragédie. Jedinou hvězdičku si zaslouží Cruz. Protože je hezká. Tečka.

plakát

Kiss Kiss Bang Bang (2005) 

Černé vlákno drsného humoru protkne příběh, který sice neoslní, ale pobaví jako málokterý.