Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (298)

plakát

Evangelion šin gekidžóban: Ha (2009) 

Absolutní Japonsko. Ocel, krev, infantilnost a dokonalý smysl pro detail. Dějová linie se ztrácí v barvách i ve scénáři, který je slepencem všeho, ale hlavně ničeho. Prázdných míst a obratů. Je to jedno. Atmosféra i poetika obrazů a mikroscén je strhující.

plakát

Velká ryba (2003) 

První dvě třetiny jsem dýchal s každým filmovým políčkem. Sny roubované do skutečnosti. Takhle by se mělo žít. Jenže čím více prostoru dostal Billy Crudup, tím jsem byl více podrážděnější. Nevěřil jsem mu totiž vůbec nic. Z ničeho najedou vykouzlí něco a to něco má překlenout všechna léta, kdy se choval jako idiot? Ten člověk neumí hrát. Neumí hřát. Neumí zařvat. Škoda. I tak to ale zážitek byl, ne že ne...

plakát

Černá labuť (2010) 

Miliarda nádherně vykreslených detailů, skvostné úhly kamery, pohyb, načasování, to vše bez sebemenšího kazu. Příběh? Který vlastně takový není?

plakát

Králova řeč (2010) odpad!

Hollywoodské scénáře v Británii. Králova řeč je příjemný film. Tak příjemný a klidný, že jsem u něho usnul, což se mi nestalo minimálně deset let. Atmosféra, nápaditost, jiskřivá inteligence, to jsou vlastnosti, které tento film rozhodně nemá. Na druhou stranu Firth, Rush, Carter mají velmi milé obličeje a tak celý ten sladkobolný scénář nepropadl úplně. Závěrečná scéna se sedmou Beethovenovou je totálním útokem, který mě také probudil. Sedmá je celá dokonalá. Po pár týdnech jsem zjistil, že totální útok Beethovenem byl vykradený z filmu Man from Earth. Měním tedy hodnocení na odpad. V uměleckém světě není horší urážky, než krádež...

plakát

Rituál (1973) 

Sedmdesátá léta. Vlastně se divím, že obdobných filmů není víc. Nekomplikovaný příběh završený nemastným, neslaným střetem pohanství a křesťanské kultury zosobněné korektním chováním člověka, pro kterého je jeho víra v boha a právo všechno. Asi nejvíc je ten film o jaru. Vše se probouzí a je třeba něco dělat..., viď?

plakát

Tři mušketýři 2 (1974) 

Nikoliv tak sladké jako první díl. Vše podle knižní předlohy. Co se však vymyká i temnější knize, je absolutní svůdnost Lady de Winter (Faye Dunaway) vůči Feltonovi. Hudba, interiér a oba herci... To je kouzlo!

plakát

Za všechno může láska (2003) 

Jednou za čas se k tomu filmu vrátím stejně, jako bych se vracel do osamoceného dvora s tajuplnou atmosférou. Něco mě na tom místě děsí a něco se mi strašně líbí. Něco přehlížím, protože mě to ruší, ale celý ten prostor jsem si zamiloval. Závěr filmu je neskutečný. Jakoby se celá matérie místa proměnila z pevných částí do krajek nebo ještě lépe do bílých bavlnek...

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Další z filmů, kde hrají hlavní roli hudba a poezie. Pohádkový příběh. Vyrušení z běžného dne, posazení do nejměkčích částí srdcí, dokonalá hudba. Kam se hrabou všechny moderní pohádky posledních deseti let.

plakát

Hancock (2008) 

Zajímavý scénář, hodně příběhové originality. Dobrá role W. Smitha. Nakonec to stojí na shlédnutí...

Ovládací panel
7 bodů