Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (386)

plakát

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál) 

Komplexní televizní dílo (film, hudba, grafika) v konzervativních "seriálových Čechách" zcela nezvyklého internacionálního scénáře a způsobu narace, jehož hrdiny si okamžitě zamilujete, ani nevíte jak. V druhé sérii sice atmosféře kapku dochází dech, ale to nevadí.. Na každý díl jsem se upřímně těšil a zůstávám nadále překvapen, co se nám to tady vylouplo...

plakát

Český žurnál - Matrix AB (2015) (epizoda) 

Explicitní názorová dokumentaristika mi je cizí, ať se jedná o produkty M. Moora nebo dnes Víta Klusáka.

plakát

Argo (2012) 

Blockubuster s klasickým scénářovým schématem, ovšem okořeněný silně autentickou atmosférou boje o život v cizí a nepřátelské zemi, na pozadí historických událostí. Docela děs.. Jinak nemyslím si, že Ben Affleck je nějaký herec, ale pro jeho civilní styl ho mám docela rád.

plakát

Mistr (2012) 

Poctivý film o psychicky vyšinutém veteránovi s posttraumatickou poruchou a jeho vztahu s charismatickým vůdcem nové religiozity, podpořený výraznými výkony hlavních postav. No a autor si to všechno spolehlivě sám napsal i zrežíroval. Připomíná mi to úvahu nad volbou diplomové práce - "...děláte-li vědu, není důležité, jak atraktivní téma vyberete, nýbrž jak kvalitně jej zpracujete..." Z děl takového typu si pak lze krom expresívního zážitku odnést spíše podružné (nikoli nevýznamné!) historické poukazy, např. na někdejší (ve srovnání s Vietnamem gigantický) sociální problém válečných veteránů z druhé světové války nebo existenci dobových alternativních sociálních komunit a jejich praxi. Což dohromady rozhodně stojí za to. Also sprach Gott.

plakát

Predátor 2 (1990) 

Ano, nastavená kaše, navíc z Holywoodu, jejíž scénáristé a autoři dialogů si přirozeně na žádné lumeny nehrají - ale pořád jde o solidní blockbuster dnes už historické hodnoty a připomínku klasické a poctivé filmové práce. Premiéru jsem viděl jako holobrad v létě v obecním kině v Chrasti u Chrudimi, vzpomínkám dospělého pána se nemohu ubránit..

plakát

Gran Torino (2008) 

Spolehlivý rozvrat režií českého dabingu a zvláště výkonem českého ekvivalenta hlavní role.

plakát

Obhájce (2011) 

Různorodá směs, sešitá horkou jehlou, kterou nad vodou drží relativně osobitý McConaughey. Asi bych to před publikací ještě jednou vrátil scénáristovi předělat, tentokrát ale pořádně, a taky se zaměřením na trochu hlubší prokreslení některých postav (prozatím pouhých účelových homunkulů).

plakát

Poslední zůstává (1996) 

Film ze staré školy, což pro mne obecně představuje v soudobém TV mixu vítaný bonus. Když k tomu přičtu žánrovou čistotu, komplexní řemeslnou spolehlivost a citlivý casting (Walken atd.), způsob vyprávění poplatný době i jeho pro nás jednoduchá předvídatelnost, určitá nepřekvapivost a "vyčpělá revolučnost" pak jsou jednoduše v ceně.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Bondovskou zábavu pro náctileté vylepšuje výtečný Jackson a konec se švédskou královnou.