Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (386)

plakát

Mys hrůzy (1991) 

Šablonovitost scénáře a hlavní role vyvažuje skutečně hrůzný De Niro, postava vpravdě a autenticitě ze zlého sna. Velmi solidní je i psychologie ostatních postav (členové rodiny, soukromý detektiv). Film celkově nešetří na stopáži a představuje typický Scorseseho filmový román se širokým příběhovým obloukem, kde ale všechno drží pohromadě - jako vždy. Vyřazuji ze "Chci vidět" s pocitem spravedlivého zadostučinění...:)

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Na mě už moc žánrová stylizace pro teenage publikum. Ale proti gustu...

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Po všech stránkách skvělý filmařský výkon, který přemohl diváky napříč generacemi (nevídané). Ano, železně v klasickém (velko)filmovém narativním schématu, s kompromisy ve scénáři, žánrovou balancí na hranici povrchu, ale to nevadí. Hudební stránka je pak využita vpravdě mistrovsky; jasně, že melodický a charismatický hudební materiál autorům v tomto smyslu leccos usnadnil, za povšimnutí nicméně stojí pěvecký potenciál a konkrétní výkon spolužáka Málka, to včetně barvy.

plakát

Případ Dr. Horáková (1990) (TV film) 

Formální přímočarost a lehkost kombinovaná s (jakoby již zapomenutou) řemeslnou brilancí, promlouvající svědkové jako šlechta humanity i mluveného slova, záznam na charakteristickém filmovém materiálu ...a v hlavní roli svatý člověk. Našinec se považuje za s látkou obeznámeného, ale vyspělá forma, sdělnost a charismatické (přitom nenásilné) poučení, kterému je po celý dokument vystaven, sebere i po letech nesmlouvavě jeho pozornost a v závěru přemůže.

plakát

Toman (2018) 

Docela slušná a plastická psychologie hlavních postav z řad zločinecké komunistické elity. Ne, že by bylo této látky málo, nicméně originalitu a atraktivnost Trojan čerpá skrze volbu postavy centrální, kterou vykreslil zdatně a stejně tak lze ocenit výkon samotného ne-herce. Místy režie v nasazeném tempu kulhá, ale řekněme, že s ohledem na výsledek a celkový dojem je to v pohodě. Film má celkově výraz produkčně vyspělého a konzistentního díla. Myslím, že se jim to povedlo.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Zdařilý biyák pro kluky i holky. Pro mě už je to ale spíš bye-bye

plakát

Sázka na třináctku (1977) 

Gymnasta Satoranský, Rudolf Hrušínský na hanbě (aktuálně pokažený kádrový profil) a charismatický Bohumil Šmída ve svém pozdním období:)

plakát

Zrádci (2020) (seriál) 

Výborný scénář a autentické dialogy se sociologickou linkou (rodiče a děti, komunitní centrum, atmosféra inspekce atd.), etnografické rozkročení, rytmický příběh, prokreslené postavy, dobří herci (Krobotka, Bareš a další - např. Miloslav Pecháček!), náležitá hudba.. Jasně, občas se ta kamera chvěje opravdu příliš stylizovaně a když se mluví, může se i zapomenout na soustředěné hraní či režii; a našly by se i některé "policajtské stereotypy"... Ale to jsou detaily, které ve výsledku nejsou podstatné a můj dojem neruší. Autorům bych pogratuloval.

plakát

Ježíš (1999) (TV film) 

Slabší verze..

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Tarantinovské stanovisko k temné stránce americké sociální historie a reality, samozřejmě v tarantinovském stylu vyprávění, gradace dialogického napětí, režie (a kvality) hlavních protagonistů, humoru i osvěžující sebeironie. Myslím, že natočit může tenhle člověk úplně všechno, úspěch má u mě zaručený.