Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (446)

plakát

Myši patří do nebe (2021) 

Dojemné a plné laskavosti - chytne vás i vaše děti za srdce. Přece jen pět hvězdiček.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Vyvrcholení trilogie Spider-Mana s Tomem Hollandem v hlavní roli je i přes svou délku důstojným završením této série. Diváka nezadržitelně vtáhne do děje a až do konce ho nepustí. Stále jsme svědky teenage ztřeštěností a zdánlivé naivity, avšak ty konečně nepůsobí rušivě. Spider-Man zdá se dospěl a propojení paralelních světů mu v tom výrazně pomohlo. Technicky a herecky skvělé. Nadstandardní čtyři hvězdy.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Chumel uměle vykonstruovaných dramat a zápletek. Sem tam probleskávají klidné kontemplační momenty, ale celkově mě tento film netrefil. Dvě hvězdičky.

plakát

Mrňouskové 2: Daleko od domova (2018) 

Díky absenci mluveného slova dávám tři hvězdičky, jinak bych šel asi níž. Příběh je lehce předvídatelný, humor se omezuje na primitivní, na dětského diváka zaměrené fóry.

plakát

King Kong žije (1986) 

Veskrze idiotský scénář, motivy jednání jednotlivých postav jsou naprosto černobílé a naprostou většinou bezsmyslné. Guillermin musel být hodně zoufalý, že kývl na nabídku oprášit Konga tímto způsobem. Jedna hvězdička pouze za lehký ekologický podtón.

plakát

Jan Palach (2018) 

Moc se mi líbí observační a nezúčastněná forma filmu prostá doslovných návodů a komentářů. Sedláček velmi pěkně zachytil atmosféru doby a vývoj postavy Jana Palacha. Možná to bylo zrovna takhle... Těsné ctyři hvězdy.

plakát

Kouzelný pes Vafle (2018) (seriál) 

Mimořádně stupidní seriál pro "celou" rodinu. Jediným plusem, byť malým a bezvýznamným, je roztomilost zvířat. Jedna hvězdička.

plakát

Profesionál (1981) 

Skvělý Belmondo a perfektní dabing staré české školy - to jsou hlavní klady snímku. Dojem však kazí slabší momenty příběhu a chabé efekty - triky i bitky nepůsobí nevěrohodně, stejně jako třeba krvácení.Konec ovšem vyznění filmu zdařile podtrhuje. Mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.

plakát

Schmitke (2014) 

Neortodoxní zvuk, výborný Peter Kurth a tajemné Krušné hory. Toť stručně hlavní trumfy Altrichterova filmu Schmidtke. Škoda promarněné šance doslovným koncem, a při tom nechybělo mnoho. Jako už tolikrát... Tři hvězdičky.