Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (44)

plakát

Lucy (2014) 

Jak se může někdo, kdo má být nesmírně inteligentní, dopouštět takových kravin? Respektive proč si Besson nepřizval někoho, kdo by ho na ty voloviny ve scénáři upozornil? Tohle je problém s chudými duchem - nejsou si svého omezení vědomi.

plakát

Než ďábel zjistí, že seš mrtvej (2007) 

Námět je stejný jako v Jednoduchém plánu - dva bratři se snaží vylepšit svoji finanční situaci - jen nudněji zpracovaný, film má přes drastický děj minimální spád. Doufala jsem v nějakou pointu, která ospravedlní ty dvě rozvleklé hodiny, ale konec byl zcela předvídatelný:( Slušně zahrané, formální stránka OK, scénář slabý.

plakát

Prosíme přetočte (2008) 

Dobrý námět, úplně zabitý rozvleklým a nedotaženým zpracováním. Ten černobílý film o Tlusťochovi je o dvě třídy lepší.

plakát

Robocop (2014) 

Šla jsem na to s nulovým očekáváním a byla jsem příjemně překvapena, páč to nebyla zas taková slátanina (s přihlédnutím k žánru, pochopitelně). Od Johna Wicka jsem taky nic nečekala a i tak se na to nedalo dívat, takže i nulová očekávání lze zklamat.

plakát

John Wick (2014) 

Jeden z nekonečné řady filmů, kde jsou zápletky konstruované a pospojované na základě předpokladu, že se lidi chovají jako kreténi. Což je sice v životě často pravda, ale pak se tak většinou chovají setrvale, nevyloupnou se z nich geniální zabijáci. Tolik k základní uvěřitelnosti. Jinak natahovaná nuda, nuda, šeď šeď. Jedna hvězdička za šťěnátko, které předvedlo výrazně nejzářivější herecký výkon a druhá proto, že je to přeci jenom natočené lépe než Playgirls a pod.

plakát

3 Idiots (2009) 

Ano, je to naivní a končí to happyendem, přesto mě málokterý film tak nadchl, abych ho s požitkem shlédla 3x za sebou. Nejsem věřící, ale "Aal izz well" je odteď v mé soukromé sbírce přikázání hned za "don't panic". Krom toho, že je tenhle film dobrej v nepočítaně ohledech, tak Aamir Khan je neskutečnej...Když se natáčel tenhle film, bylo mu přes čtyřicet, ale dokáže zahrát klukovskou klackovitost líp než mladý ucha, který o ni ještě nepřišli.

plakát

Talaash (2012) 

Krom netypicky pochmurné a tíživé nálady má Talaash (=hledání, pronásledování) skvělou atmosférickou hudbu, Jiya Lage Na mi bude znít v uších ještě dlouho.

plakát

Vražda na úrovni (1979) 

Roztomilá rozvleklá selanka, nic víc. Hezky to shrnul Terva, zvlášť ten opulentní pohřeb tahal za oči. 3 hvězdy proto, že to není v zásadě špatný film, jen prostě průměrný.

plakát

Vražda - Série 3 (2012) (série) 

Zatím nejslabší série, ale stále ještě nadprůměr. Schéma (Sofie mrší svůj soukromý život / Nový kolega na vyšetřování brutálního zločinu / Politik s rádci obého pohlaví zjišťuje, že jeho straničtí kolegové jsou zapleteni do zločinu, což jej ohrožuje) se již vyčerpalo. Premiér není ani charismatický (jako Hartmann), ani naivně radikální (jako Buch). Třetí série si nechává otevřená vrátka pro čtvrtou, tak uvidíme.