Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (4)

Victorian Flower Garden, The

Victorian Flower Garden, The (1991) (seriál)

Seriál BBC se zahradníkem Harrym Dodsonem je závěrečnou sérií z řady zabývající se viktoriánským zahradnictvím a kuchyní. Dodson objevuje a ukazuje pozapomenuté techniky pěstování květin, příležitosti, k nimž se používaly i odrůdy, jenž viktoriánská doba znala a upřednostňovala.

Secret of Oz, The

Secret of Oz, The (2009)

Informativní snímek od autora "Money Masters", který se zabývá měnovou symbolikou v příběhu Úžasného čaroděje z Ozu (The Wonderful Wizard of Oz) autora L. Frank Bauma. Podle Stilla a jiných je kniha mj. kritikou zlatého standardu a propaguje použití stříbra jako platidla a větší účast obyčejných lidí na politickém dění, což dokládá (údajnými) symboly v knize. Still, jenž je mimo jiné kandidátem Libertariánské strany pro americké prezidentské volby v roce 2012, ve snímku také nabízí inspirující východiska ze současné finanční a ekonomické krize.

VPRO Tegenlicht

VPRO Tegenlicht (2002) (seriál)

Publicistický seriál Backlight (v originále "Tegenlicht") se zaměřuje na aktuální sociální, politická a ekonomická témata. Rozhovory s předními experty na danou tématiku se mísí s prvky hraného dokumentu ve snaze zaujmout diváka v racionální i emocionální rovině.

Nejhorší profese v historii

Nejhorší profese v historii (2004) (seriál)

Myslíte si, že je dnešní doba uspěchaná a stresující a časy našich předků byly rozumnější, idyličtější a život vlastně snažší? Tony Robinson vás vyvede z omylu v šesti dílech seriálu "nejhorší práce v historii". Od doby římské až po viktoriánské časy, vždy se našli četní nešťastníci, na něž zůstaly ty nejhorší práce, které obnášely mimo jiné celodenní šlapání v dobře odleželé moči, procházku močálem s klackem v ruce či dokonce ztrátu části těla. Zaměření seriálu na obyčejné bezejmené lidi a jejich zaměstnání, která umožňovala každodenní fungování Británie, je neotřelé a sympatické - o historii ostrovní říše se z něj dozvíme možná více, než bychom chtěli.

Reklama