Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (68)

plakát

Neuvěřitelná (2019) (seriál) 

Dokoukali jsme to jen proto, že jsme chtěli a potřebovali vědět, že se hlavní hrdinka dočkala spravedlnosti. Je strašné, že se něco takového opravdu stalo. Za nás to bylo roztahané a projev jedné z vyšetřovatelek byl strašně nepříjemný, pasivně ukňouraný. První film, který jsme z angličtiny přepli do češtiny, protože její tichý, kníkavý hlas nás rozčiloval.

plakát

Katka (2009) 

Katku jsem pustila synům jako odstrašující případ zmaru.Za to bych dala 5 hvězd. Jenže součastně mám pocit, že na nás někdo vylil kýbl špíny. Nemohu to hodnotit, protože se mi to vlastně strašně nelíbilo. Pro syny dobrá zkušenost, měli to v rámci domácí výuky.

plakát

Karolína (2021) (TV film) 

Moc se nám to líbilo. Skvělá ženská si našla skvělého chlapa. Koukli jsme se na to 2x za sebou...Dali jsme si vínko a smáli se s nimi. To , co se nám líbilo, bylo, že se 2 lidé našli a vytvořili něco úžasného. Normálního. Rodinu, děti, dům, zahradu. Vím, že když je to časosběrný dokument, tak režisér neovlivní příběh, ale já u Katky trpěla tou marností, s kterou profetovala život. Ale tady ...:))), po filmu jsme byli nabití energií, která sálala z každého druhého záběru.

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Moc se mi to líbilo, knihy jsem kdysi dávno četla. Mám pocit, že si mnoho hodnotících prostě nevšimlo, že hodnotí ženský milostný seriál. No fakt, fuj, byla natočena ženská romantika. Předloha je prostě velmi vtipná červená knihovna a na víc si to nehraje. Já se štítím hadů, proto si filmy o hadech nepouštím. Co bych asi tak psala? Ježišmajrá, tam byli hadi !!! Já nehodnotím fotbal a filmy o autech, nejsem cílová skupina. Můj muž věděl, ze na toto se se mnou dívat nebude a když jsem si to pustila, tak prostě odešel. Zvládla jsem 7 dílů v kuse. Tak " strašné " to bylo :))) To za prvé. Za druhé: ačkoliv se mi to nelíbí, skutečnost, že nebude natočený film bez toho, aby byl rasově vyvážený je něco, čemu teď neunikneme. Pokrucování skutečnosti a nereálné rasové náhrady (viz královna, vévoda) je něco, co se doufám ukáže jako kontraproduktivní i samotným ideologům. Doufám, že jim dojde, že když budou takto menit historii, tak další generace bude těžko chápat, proč se mají bouřit proti rasovému útisku, když už 1813 byla britská královna černoška... Ovšem, hlavní hrdina byl krásný muž, velkolepého zjevu (obzvláště bez košile a ... :))) a mně tam vůbec nevadil. Daleko víc jsem se lekla, že ti "vyvážení inženýři" změní Benediktovi sexuální orientaci :))) ale díky bohu NE. Zůstal hetero a připraven pro další sérii (má svůj, moc hezký příběh)

plakát

Sněhulák (2017) 

Bylo to slabé. Hlavní problém je, že ve filmovém zpracování je Harry Hole někdo úplně jiný. Prostě nestačí, že hlavní hrdina pořád chlastá, tvůrci filmu nedodrželi charakter hlavní postavy. Měli to pojmenovat třeba Zima a detektiva třeba Svena a už by to byl dobrý TV film.

plakát

The Punisher (2017) (seriál) 

Skvělé! Náhodně jsme to vybrali v pátek večer, nic o tom nevěděli a pak už jen čuměli. Během vikendu jsme dali prvni sérii. Jon Bernthal byl neuveřitelně uvěřitelný a jeho způsob pomsty přesně odpovídal tomu, co si ti šmejdi zasloužili. Nějak vůbec nevadilo, že je skoro pokaždé rozsekaný na kaši, že krev cáká na všechny strany. Když to bylo moc, tak jsem se prostě otočila. Jaká úleva, že je tu konečně efektivní hrdina, který s každým bojuje jen jednou a nikoho si nenechá v zádech. Kdo čtě rád Lee Childa, tak si Franka Castla musi přímo zamilovat. Reacher je sice o dost komornější typ zabijáka, ale myšlenka je stejná.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Takže, máme odkoukané tři série a myslím, že je to dobře natočené, ale ne pro nás. Souboje jsou technicky skvělé, Netflix máme krátce a zatím jsme v úžasu nad tím, co známe jen z kinových filmů. Hlavní hrdina je sladký, hodný a naivní cukroušek. Ale jeho milosrdnost a neustálá dobrotivost v nás vyvolávala pocity zmaru. Konečně jsme se my, jako rodiče shodli na něčem s našimi pubertálními syny : "Tak už ho proboha zabij" !!! Předlohu neznáme, takže nevíme, kolik z toho je charakter postavy a kolik je tu invence režiséra, ale dokoukat to bylo fakt náročné Čtyři hvězdy dávám za to, že to asi muselo být dobré, když přestože nás hrdinové štvali (kromě Punishera), tak jsme trpěli dál a dál až do úplného konce třetí série.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

My jsme spokojení ! Dva dospělí, dva puberťáci. Dva jsme to četli, kluci asi i hráli a je pravda, že bez znalosti příběhu, bychom možná měli velký problém s časovými osami. Jsme u páté epizody. Henry Cavill je jako Geralt skvělý, rozhodně působí jako někdo, kdo dokáže urvat něčemu, co vyleze z bažiny 8 noh a useknout hlavu. Jak už tu někdo psal, hraje to s chutí a je to vidět. Minulý týden jsme odtrpěli "akrobatického" a milosrdného Daredevila, takže tedy dokážeme ocenit ráznou akci a hrdinu, co se s tím nemaže. Jasně, Geralt je v předloze štihlý, ale fakt mi vyhovuje, když chlap, co se živí mečem, i vypadá, že ho uzvedne. Rozjezd je pomalejší, grády to nabírá postupně, ale důležité je, ze se to drží celkem věrně příběhu. Některé postavy dost neodpovídají předloze, ale když si člověk uvědomí, že kromě rasové korektnosti, mohla nastoupit i sexuální korektnost, tak jsem vděčná, za to, co je. Ději to (zatím) nevadí. Yennefer jsem si představovala jako omračující krasavici a najednou jsem zjistila, že vlastně je a Tris , to jak vypadá, nic nebrání hrát co má. Na Cavillovo herectví si rozhodně nestěžuji, vychvalovaná polská verze Geralta na mě působila jako leklá ryba. Takže u nás dobrý :)))

plakát

Angličtina - Extra (2003) (seriál) 

Skvělé k výuce angličtiny. Musím se intenzivně učit a AJ mám puštěnou všude. Když už jsem úplně vyřízená, tak přichází odměna. Bavím se a přitom stále učím. Rozumím seriálu se znalostí pokročilého začátečníka. Respektivě : když nerozumím, tak právě to kritizované přehrávání (úmyslné) mi pomůže pochopit. Je to bezvadné !!! Podle mě je to velmi vtipné a těším se na každý díl. Po utrpení vážně míněných výukových videí, ze kterých mi už puká hlava, nebo velkofilmů s anglickými titulky, kde rozumíte každé 10 slovo a bez předchozí znalosti děje nemáte šanci, je toto super podívaná.