Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Sci-Fi

Recenze (75)

plakát

René - Vězeň svobody (2021) 

Zajímavější profily než sám René byly ženy, které se na něj lepily.

plakát

Tiong Bahru Social Club (2020) 

Proč je ústředním tématem právě štěstí? Singapurci skončili před lety v žebříčku průzkumu jako nejsmutnější národ. Navzdory majetku a technologiím je pro ne těžké najít způsob, jak být šťastný. Další zajímavosti z Q&A s tvůrci snímku: Název čtvrti znamená v překladu Nový hřbitov. Čtvrť byla skutečně vybudována na místě, kde dříve býval hřbitov. Obě budodovy, kde se děj odehrává - domov i společenský klub, patří k významným singapurským budovám. Pro brutalistní budovu-bydliště Bee a jeho mámy, byla opravdu plánovaná demolice. Štáb nedostal svolení v místě natáčet. Jen díky hojnému pobytu místních obyvatel, kteří se ve velkém stěhovali, se štábu podařilo splynout s okolím a chodit natáčet do pronajatého bytu. Velkým zklamáním pro ně pak byl způsob demolice, na kterou čekali dlouhé měsíce. Když k bourání došlo, budova nešla k zemi celá, nýbrž postupně jedno patro po druhém a chyběla jim tak dramatičnost. :) Film je celý velmi symbolocký, také ke kocourovi se váže skutečný příběh - v sousedství žije kocour, kterého všichni znají, údajně ma i svoji fb stránku. Když ho kdysi srazilo auto, všichni se na kocoura bez domova složili, aby mohl podstoupit operaci. Ve snímku hráli známí singapurští divadelní herci. // Viděno v rámci Future Gate festivalu 2022. Hostem byli autor filmu Tan Bee Thiam a kameraman. Mimochodem Tan Bee je profesí učitel. :)

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Většina na Resurrections plive špínu. Co jste čekali? :) Ve mě to vyvolalo hromadu pocitů a byly moc v příjemném pořadí. Bylo to nostalgický, svěží, queer, taky byla jsem napjatá jak kšandy, když se měla Tifča rozhoupat a rozhodnout, co teda jako... a krátce na to jsem cítila znechucení, když skákaly botí bomby a nastala atmosféra jak v Resident Evil. Do toho pár proroctví, Mark-Zucker-Sack, sheeple a jiný dobře načasovaný záseky - za mě super zábava, poutavé akční scény od samého začátku, akce, romantika. Ano, bylo to hodně light, ve smyslu nenáročné, ale ta message tam pořád byla. Jen si vybrali jiný způsob, jak ji divákovi předat. Teď už jen čekám na ty duhy na nebi.

plakát

Chemo (2015) 

Napřed si vás film omotá okolo prstu netradičním zpracováním a skvělými scénami, kdy jsou hlavní protagonisté ve svém vlastním světě. No a pak se přistihnete, jak mačkáte posmrkaný kapesníček. Poláci umí a tímhle filmem si u mě zase šplhli. Benek a Lena vám za tu chvíli přirostou k srdci. Chemie mezi herci 100%.

plakát

55 schodů (2017) 

Neobvyklé herecké spojení, Helena a Hilary. Obě jsem dlouho neviděla, do toho je ústředním tématem soudní spor, hm hm hm. Ale pozor, výsledkem je film, který je perfektně vyvážený (ústav/soudní proces/vše ostatní) a co je hlavní - je plný optimismu a přátelství a udělá dobře u srdíčka. Helena B. C. exceluje.

plakát

Terapeutka (2017) (seriál) 

Je zřejmé, proč nenatočili druhou sérii. Z toho, co tam Jean (Naomi Watts) rozjela, se prostě nedalo rozumně vybruslit. :) Seriál má hodně pomalý rozjezd, ale postupně se na to nabalují další a další vrstvy, k tomu je najednou nejeden divák/čka při sledování nadržený a některý scény si přehraje opakovaně. A na závěr - to už jen sedí se zaťatými zuby a čeká, do jak hlubokých pekel to chování Jean zavede. Moc hezký, Naomi si tímhle u mě hódně šplhla jako herečka (a taky jako sexy žena, co si budeme povídat!). A že to nemá pokračování, vem to čert, není to potřeba. S čím nejsem spokojená je úvodní znělka (použitá hudba) a originální název seriálu. "Gypsy". Proč? Česká "Terapeutka" k tomu sedí jak hrnec na prdel. Žádná Gypsy, no a ten úvodní cajdák, s tím přišel kdo? Ten diváka leda tak přinutit zhasnout obrazovku a jít do hajan.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Za odvahu a všechny wtf situace. Soudobý hardcore Prcičky. Upřímně bych nerada, aby na toto jednou moje pubertální děcko koukalo. Je to sprostý, nechutný. Stejně jako 4* bych tomu mohla dát odpad, záleží na náladě.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Podle hodnocení v červených jsem do filmu vkládala naděje. Ale naservíroval mi převážně trapné scény s otravným hudebním doprovodem. Pár hlasitých zasmání nezmění nic na faktu, že Ženy v běhu jsou opakem oslavy žen, naší životní cesty a úspěchů. Tetsuo to ve svém komentáři krásně shrnul.

plakát

Tísňové volání (2018) 

Hodnotím napětí, atmosféru a zpracování. Ne chování labilního operátora, který sólo špatně průběžně vyhodnocoval situaci a rozhodl se celou akci odřídit sám (což v reálu neexistuje!). 112tka není žádná schovka pro psychicky rozsypaný výjezďáky, který čeká soud za pochybení. Váš osobní život na lince neexistuje. Pracujete v týmu. A rozhodně sdílíte všechny informace s ostatními a nebudete si pro sebe syslit fakt, že vrahem je vlastně někdo jiný. Wtf. Jo a majáky se při příjezdu ke skokanovi vypínají.