Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (272)

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Z knížky to nemělo v podstatě skoro nic. Jak dej, tak charakter postav dost změněný. "Zápletka" s Maxem vyloženě trapná a scenáristicky jak ze zakladky. Zachraňují to herci. Hlavně Lewandowská je fakt dobrá. A vtipy? Párkrát jsem se usmála, ale nezasmála jsem se ani jednou. Přitom Boček má knihu plnou "šrapnelů". Stačilo to jen opsat. Když pominu, že se jedná jen o parazitování na známé knize, hodnotím to jako jednu z dalších průměrných českých komedií. Že u ní nemám nutkání zalézt trapností pod deku ovšem víc, jak na 2 z 5 nestačí.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Já čekala, že to půjde ještě víc na dřeň. Ale jo, vzbudilo to ve mě naštvanost a úzkost. Absurdní prvky to odlehčují. Rozhodně výborný film.

plakát

Mladá dáma (2024) 

Fakt zábavná a vcelku originální fantasy, kterou táhne nahoru výborná Brown. Vizuál i hudba ji zdárně pomáhají. Závěr je výborná třešnička na dortu. Škoda, že trailer všechno vykecal.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Tohle je naprosto mistrovský kousek. Pomalé tempo, přesto to není nudné. Charaktery vypilované k dokonalosti a dokonale zahrané. Atmosféra místy hustá tak, že by se dala krájet.

plakát

Marvels (2023) 

Konečně zábavná marvelovka. Vcelku originální nápady. Jak v ději, tak v bitkách. Chci ještě.

plakát

Teroristka (2019) 

Nejlepší česká komedie za posledních x let. Výborný scénář, výborné herecké výkony.

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Ukázka jak pohnojit zajímavý a zábavný seriál se zajímavými postavami naprosto příšernými 2 závěrečnými díly, které vůbec nedávají smysl.

plakát

Renfield (2023) 

Já se skvěle bavila a o to předpokládám šlo.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Důstojné rozloučení. Ty efekty se mi sice k Indymu moc nehodily a hlavní ženská postava se chovala podle toho, co se zrovna do scény hodilo a její charakter a motivace mi unikly. Celé by si to zasloužilo i o něco kratší stopáž .Ovšem stále je to zábavné a kvůli závěru musím zvýšit na 4*.

plakát

Válečnice (2022) 

Takovéto historické filmy s černochy, prosím ano a víc. Zajímavý pohled do jiné kultury (i kdyz značně zromatizovaný). Zajímavý, nikterak originální příběh. Ovšem prostředí bylo atraktivní, herečky úžasné, akční scény boží a vlastně to bylo naprosto přirozeně feministické. Mohlo to být i víc drsné. Tohle byl jen takový odvar toho, jak zřejmě ve skutečnosti obchod s otroky vypadal. Pátá hvězda na vyvážení těch odpadů od rasistických chudáků.