Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (154)

plakát

1864 (2014) (seriál) 

Čtyři hvězdičky jen pokud si odmyslím poslední díl, který je jako závěrečná pětiminutovka ve filmu roztažená na celou hodinu. Jinak je to poutavé a zajímavé zpracování malého kousku dánských dějin. Líbilo se mi to propojení se současností - dokud se oba příběhy nezačaly propojovat až příliš (viz poslední tři díly). Kupodivu mi nevadila ani tajemná ezo-postava Sørena Mallinga - tajemnou linku vyvažují až příliš reálné situace, ve který zlo zůstane nepotrestáno. Aneb lidé a válka ve vší své zaslepenosti a špinavosti.

plakát

Hříšný tanec (1987) 

I po těch letech je to prostě pořád dobré. Je to vlastně zajímavé, že navzdory dnešní záplavě romantických, tanečních a tanečně-romantických filmů je Hříšný tanec pořád jeden z nejlepších. A možná úplně nejlepší.

plakát

Madisonské mosty (1995) 

Tak trochu červená knihovna pro vdané. A byť mám Meryl Streep docela ráda, tentokrát mi byl její herecký projev nesympatický, obzvlášť gesta. Vůbec celá postava Francescy mi připada vcelku nezajímavá a nedokázala jsem pochytit, čím Roberta Kincaida tak okouzlila. A nemám ráda, když jsou kladně posuzovány postavy, který žijí život, který jim vlastně nevyhovuje, ale ony ho z různých důvodů odmítají změnit (a film v tomto ohledu Francescu stavěl do dobrého světla). Nejzajímavější mi tak nakonec připadala linka dětí, které objevují život své matky, a velmi je to ovlivňuje.

plakát

Synové hor (1956) 

Velice, velice solidní tři hvězdičky. Člověku je u toho až fyzicky zima (to natáčení vánice jim vůbec nezávidím).

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Měla jsem jen velmi malá očekávání (vzhledem ke druhému dílu a obvyklé sestupné tendenci nejrůznějších sérií), nicméně dočkala jsem se dle mého názoru nejlepšího dílu. Tvůrci konečně přestali Bridget všemožně ztrapňovat (ne stoprocentně, ale zlepšení je výrazné) a její "normálnější" chování kupodivu přineslo více zábavy. A nejvíc jí přinesla Emma Thompson. Patricku Dempseymu bych jednou přála zajímavou roli, ve které bude hrát víc, než jen dokonalého (či méně dokonalého) partnera.

plakát

Muž z Vysokého zámku (2015) (seriál) 

Upřímně řečeno zklamání. Ano, myšlenka nacististy ovládané Ameriky je velmi zajímavá, výprava je skvělá a herecké výkony povětšinou výborné (zářným případem je Rufus Sewell). Ale příběh stojí za houby. Celé se to tváří hrozně napínavě, ale postavy se chovají divně a toho napětí tam nakonec taky tolik není. Začátek spoileru. (Jaktože Frank Julianě tak rychle přestane zazlívat smrt své rodiny? Jaktože Jualiana na konci bez problému přejde, že Joe je nacistický agent? A další a další...) Konec spoileru. A tak vás deset hodinových! dílů natahují jak kšandu, aby to nakonec zabil naprosto pitomý poslední díl. Později jsem zjistila, že má být zřejmě předehrou k druhé sérii - díky, nemám zájem! (Za velmi dobrý komentář považuji rikitiki.)

plakát

Na doživotí (2007) (seriál) 

Člověka to začne bavit, líbí se mu vtipy, líbí se mu Charlieho záliba v nejrůznějším ovoci a v zenu, netrpělivě čeká jak to dopadne a pak to samozřejmě zcela a naprosto pokazí poslední epizoda. Doporučuji dívat se bez posledního dílu, rozuzlení nestojí za nic a zkazíte si dojem. (P.S. Možná by to celé bylo lepší jako film, ty kriminální případy jsou tam stejně jenom omáčka.)

plakát

Stážista (2015) 

Asi spoiler...Zpočátku slibný námět o přenosu zkušeností mezi generacemi. Zaměstnání penzionovaného businessmana ve startupu nabízí solidní podívanou, vše se však zvrhne, zkazí a zabije v druhé polovině filmu. Ben Whittaker se stane bezplatným vztahovým poradcem, Jules Ostinová se změní v sesypanou hromádku, která neví, jak si poradit s propojením manželství a práce a díky bohu jí to zprvu odmítaný důchodce pomůže zachránit a napravit. Uf. Upřímně mě to skutečně nakrklo - především jak je hlavní hrdinka blahosklonně přesvědčována, že má nárok naplno pracovat a mít u toho rodinu.

plakát

Jih proti Severu (1939) 

Jsou filmy, které nezastarávají a filmy, které ano. Jih proti Severu je bohužel ten první případ. A není to problém knižní předlohy - ta se mi velice líbila, ale film mě prostě nechytil. (P.S. Ta Scarlettina služka je naprosto nesnesitelná.)

plakát

Zločin v Polné (2016) (TV film) 

Fascinující příběh o manipulaci, lidské malosti a hlouposti trochu ztracený ve zvláštním a zdlouhavém zpracování. Karel Heřmánek ml. je jako zmatený, vystrašený a nechápající Hilsner výborný.