Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Akční
  • Horor

Recenze (15)

plakát

Stmívání (2008) odpad!

Marně tápu, do jakého žánru bych tohle zařadil. Možná "NUDA". Partička nagelovaných frajírků si zřejmě šlehla nějakej kvalitní matroš a pak se předvádějí, kdo má lepší ramena. Protože se vlastně dlouho vůbec nic nedělo, tak jsem po chvíli usnul. Bylo to asi tak zábavné, jako by i herci seděli naproti mě v obýváku na gauči, koukali na mě a čekali, co se stane.

plakát

Síly temna (2006) 

Proč se poslední dobou natáčí tyhle filmy střihnuté jak přes kopírák ve stylu Stmívání? Nepřemožitelní vysportovaní a nagelovaní šampónci házejí před sebou ramena a předvádějí se před slečnami, kdo je větší machr. Pravda, značnou část filmu jsem prospal, protože akční scény naštěstí nebyly tak akční, aby mě vzbudily. Zatímco na Stmívání jsem se vydržel dívat jen 10 minut, u tohohle filmu jsem vydržel (i se spacími přestávkami) až do konce, abych se pak pobavil, jak po sobě kluci házejí vodními balónky. Trochu mi to připomínalo Čarodějova učně (2010) s plazmovou koulí :-) Proto dávám (narozdíl od Stmívání) alespoň jednu hvězdu za komediální závěr.

plakát

Princezna Ano (2009) (TV film) odpad!

No to snad NE! Pohádka má být pohádka a sociální drama dramatem. Když se to sloučí dohromady, může z toho vzniknout tento exkrement. Už tam chyběly snad jen drogy... Ani nevím, proč jsem se vydržel dívat do konce. Možná proto, že jsem chtěl vědět, jestli se vezmou :-D

plakát

Tajemství Ocelového města (1978) 

Tyhle poloanimované verneovky mají svoje kouzlo. Jako malý kluk jsem to hltal a napjatě sledoval. Možná taky proto, že Jules Verne patří mezi mé oblíbené spisovatele. Toto filmové zpracování se mi opravdu libilo.

plakát

Tak jde čas (1965) (seriál) odpad!

Fascinující na tomhle seriálu je, že to mělo takovou sledovanost, že se jim to vyplatilo natáčet tak dlouho a nikdo neřekl: konec, balíme, nikdo na to nekouká, došly nám peníze... Zajímalo by mě, jestli je na světě někde tak zarytý fanda, kterému neušel ani jeden díl. Myslím, že kdyby mi uteklo 100 dílů, o nic bych nepřišel a ještě bych stihnul konec započatého rozhovoru. Ale jako ukolébavka po noční směně je to docela účinný.

plakát

Ordinace v růžové zahradě (2005) (seriál) odpad!

Scénář: 0, herecké nasazení: 0, pointa: 0, sledovanost: vysoká. Nechápu. U některých výplodů dnešní filmografie jen žasnu, co všechno jsou lidi schopní strávit. Když dávají kolikrát v TV takový bláboly, co tady na ČSFD mají sotva 30% a kámoši to pak vychvalují do nebes jako nejlepší film století, je mi z toho mnohdy až do pláče.

plakát

Hon na čarodějnice (1999) (TV film) 

Na televizní film docela koukatelné. Přiznám se, že kdybych to neviděl od začátku, ale jen někde od poloviny, asi by mě to nenadchlo, ale takhle jsem byl napnutý, jak to vlastně dopadne.

plakát

U pokladny stál... (1939) 

Burianovská klasika. Skutečně povedený film s nestárnoucím humorem. Na tenhle film se opravdu rád a s chutí podívám znovu a znovu.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Tak k tomuhle filmu se dá snad říct jen "hustý". Docela hrubý a drsný zpracování. Taková čistá syrovina. Závěr dost překvapivý. Po shlédnutí tohohle povedeného kousku jsem měl na dlouho brouka v hlavě.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Před shlédnutím tohoto filmu jsem nevěděl, co od něj mám očekávat. Všude se jen psalo o jeho kvalitách a každý ho jen vychvaloval. Vězeňská tématika je často ošidná, protože ne každému sedne drsné prostředí věznice a hyerarchicky uspořádaná společnost ostřílených vrahounů. Čím více se odvíjel děj, tím více jsem k němu byl připoután. Je to velice poutavý příběh s hlubokými myšlenkami a poselstvím. Často jsem se přistihl, že se dívám s prominutím "s otevřenou hubou" a po skončení filmu mě příjemně mrazilo v zádech.