Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

Bez soucitu (2010) 

Fair Enough. Royal with Cheese :)

plakát

Charlie Bartlett (2007) 

Film tak plný chuti do života, že mám chuť vyběhnout ven a začít oslavovat samotné bytí. Film o tom, že ať už jste kdokoliv, je tu pro vás místo. Vynikající Anton Yelchin a Robert Downey Jr.

plakát

Vzpomínky (2006) 

Wow.. Tony Scott se drží svého pomalého nervy drásajícího tempa, ale kvalit svého Muže v ohni nedosahuje. Ovšem zápletka je to, co dělá tenhle film zajímavým a možná je to právě ono sci-fi cestování časem, co filmu tak trochu podráží nohy. Paradox? Když se kouknete na tenhle snímek, tak si jich ještě pár užijete...

plakát

Muž v ohni (2004) 

Tony Scott je mistr. Pomsta nejlépe chutná za studena A přesně tímhle pravidlem se řídí. Film plyne pomalu, nikam nespěchá, tempu příběhu přispůsobuje i svůj klipový styl kamery. A tím vším kráčí Denzel Washington, jako skála. Odpuštění je mezi nimi a bohem. Moje práce je sjednat jim schůzku.

plakát

Království (2007) 

Film který ve mě něco zanechal. Takový ten pocit, když jedou tytulky a vy víte, že máte o čem přemýšlet. Pro mě nejsilnější stránkou tohoto filmu nebyla akce, ale spíše emotivní výplň mezi. Způsob jakým se daří Peteru Bergovy vyprávět pouze obrazy beze slov je ohromující... We kill them all

plakát

Mlha (2007) 

Hmyzáci z jiné dimenze? Téma, o kterém jsem si myslel, že nemůže být důstojně zfilmováno. Film The Mist mou doměnku vyvrátil. I když ani ne tak o hmyzácích, je tenhle film spíše o tom, co se s lidmi stane, když jim seberete základní jistoty. Chvíli se drží, ale pak ztrácejí hodnoty, soudnost i naději... Celý film provází téměř dokonalá hudba. A zvuky pod závěrečnými titulky jsou zlatou tečkou za mistrovským kouskem. Jasně, dokud fungují stroje a můžeš zavolat 158. Ale seber to, dej lidi do tmy, pořádně je vyděs.... ...a je po pravidlech.

plakát

Spojenec (2006) 

Všichni se usmívají, všichni jsou veselí, povídají si a nikomu se vlastně nic neděje. A kdo za to všechno nakonec zaplatí? Nechte se překvapit. V průběhu filmu vám asi dojde pár věcí dříve, než zazní naplno, ale finální rozuzlení, bez akce, s lehkým napětím, vás překvapí určitě. A je pěknou sofistikovanou tečkou za tímhle filmem.

plakát

Wanted (2008) 

Až to uvidím znova, tak dám možná pět :)

plakát

Zmizení (2005) 

Wow! Vzhledem k žánru na který film odkazuje, je scénář naprosto skvělý, dialogy geniální a lokace alegorující zapadlé kanceláře, putyky, temná zákoutí, honosné vily a stylová auta noirového žánru téměř do puntíku vychytané. Z toho filmu přímo dýchá to nadšení s jakým byl natočen. A poslední Lauřina hláška... no nechte se překvapit.