Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 965)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Nakonec jsem do kina šel jako doprovod přítelkyně na 3D verzi s HFR a stálo to za to, rychlé scény bez rozmazání a opravdu se na to dívá dobře. Tím pozitiva končí. Bál jsem se stopáže, která nakonec nebyla tak nudná, jsem jsem se obával a až na přetažené finále, které trvá skoro hodinu, to odsýpá a nenudí. Příběh tuctový (akorát je dost modrý :-D), nevím, co na tom bylo tak drahé asi to, že všechno svítí, tudíž do rozpočtu započítali náklady na energie :-D. Tento díl mi přišel míň eko než předešlý, ale pro milovníky přírody resp. vodního světa je toho dost k vidění. Nakonec jsem v tomto díle nic nevyřešilo, tak snad v následující(ch).

plakát

Jan Žižka (2022) 

Za mě 3 a půl hvězdy. Věděl jsem, že jdu na film, který s historickou věrohodností bude mít málo společného, protože o této části Žižkova života jsou spekulace a jen pár zmínek, ale ty si právě mohli autoři pohlídat - hlavně tu, kdy přišel Žižka o oko (taky to není jisté, ale pravděpodobně to bylo v prepubertalním období).  Romantická linka je taková, že nejspíš i dámy jsou zklamané, až na ten konec a která to Kateřina vlastně byla?! Fabulací je zde prostě hromada. Co se týče stylu natočení, tak má to vypadat hollywoodsky, ale s českým rozpočet byť velkým. Herecky to působí dobře. Co se týče zdejšího středověku, to se mi i líbílo, temný, ponurý (jako by bylo stále zataženo v podvečer). Zdejší podoba písně Kdož jsú boží bojovníci, která je zde dvakrát, ani jednou celá a pokaždé v jiném aranžmá, mi nesedělo. Na Vávrův film nebo celou trilogii to rozhodně nemá, ale jako prequel by tento Jan Žižka posloužit mohl. Přesto za podívání to stojí.

plakát

Po čem muži touží 2 (2022) 

Neoriginální dvojka je postavena na výkonu Jirky Langmajera a on to to zvládl na jedničku. Pan herec utáhl celý film a jeho přehrávání bylo dokonalé, že bych fakt věřil, že je žena v mužském těle. Zábavná podívaná.

plakát

Božena (2021) (seriál) 

Že byla Božena takové rajda, to se ve škole nedozvíte (stejně jako ten drb o Tylovi v 2. díle) - ona stárne, ale věk milenců je konstantní :-D. Zároveň to byla emancipovaná žena a ty to měly v té době těžké. Což místy její Josef nelibě nesl, jindy zase to snášel a nechal ji tvořit. Měli to zajímavý život. Místy to bylo zdlouhavé a možná by 3 díly stačily. Anna se vyměnila s Aňou, ale všichni okolo ne (zavání to, že tam Aňu někdo vyloženě chtěl). Dílo je zde upozaděno, rámcově víte. kdo co psala, ale konkrétní není nic.

plakát

Boží mlýny - Provaz (2021) (epizoda) 

Nuda, ale dám tomu ještě šanci. Podle rozhovoru s tvůrcem seriálu jsem čekal nějaké poselství čí pořekadlo v závěru. Takto aspoň vysvětlil, proč to pojmenovali Boží mlýny.

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Povedené a ve stylu GTA online nebo Volné jízdy v Mafii, ale naleznete zde i popkulturní odkazy a jelikož jsem byl v kině se dvěma nehráči a líbilo se, tak usuzuji, že film bavil i je. Ryanovi takové role sedí a on si je toho vědom.

plakát

Hlava Medúzy (2021) (seriál) 

No čekal jsem kriminálku ve stylu Strachových seriálů, to se rozhodně nekoná. Takže sice jsem se pravidelně díval, ale nic moc. Vyšetření na jednu epizodu mohlo vyhovovat nepravidelným diváků, přičemž jednotící celek o ničem a ani mě nezajímal. Úvodní hudba je hrozná.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Sci-fi nápad dobrý, ale to provedení mě moc nebavilo. Snaha se cení, ale víc než na průměr to nestačí.