Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 965)

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Letos jsem spokojen, pravda úvod byl vcelku nudný, ale Eben to s Rumlem uhráli a v druhé polovině bylo o zábavu a pohádkové napětí postaráno. Určitě lepší než kouzelník Žito loni. Josefíkovou bych šel taky zachránit, Eben jako učitel etikety prostě bombovní, Ruml umí zahrát i burana (když máme srovnání jak zahrál písaře v jiné pohádce) a Prachař je výborný sebestředný záporák.

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Slabší než předchozí epizoda, ale je zde ke konci skvělý šermířský souboj Luke vs. Vader, Palpatine zase ukáže svou sílu a staří Jediové odejdou... Jinak zase je zde Hvězda smrti, to také sráží hodnocení dolů a ten poměrně dlouhý úvod s Jabbou, který patří defacto k předchozímu dílu. Tady se také Lucas nepodílel na režii, ale dohlížel na své Star Wars na dlouhou dobu poslední epizoda (chronologicky).

plakát

Sever - Otevřená válka (2019) (epizoda) 

A pak že nejde "objednat" trestné stíhání, sice si částečně naběhl sám (vlivem dřívějšího rozhovoru a jednoho telefonátu, který byl úplně o něčem jiném), ale i tak to bylo až moc jednoduché. Navzdory názvu je to spíš tajná válka, hlavní protivníci na to mají své lidi a proti nim Mádl. Vedlejší případ se zaplétá do hlavního - celoseriálového.

plakát

Sever - Nepřátelé státu (2019) (epizoda) 

Jednoduché přepadávání pošt, ale to není podstatné, podstatné je jak Havelka šikanuje Mádla a Bílík jen chlastá až to nejspíš ukončil sám. Kamarádi podnikatel a šéf stavebního úřadu má podobné metody jak šéf policie, ale je mírnější. Nejhorší na tom je, že to tak chodí v reálném světě.

plakát

Narcos - Výbušniny (2015) (epizoda) 

Nejlepší epizoda, Gacha dostal co proto, i když má raketomet. Opravdu zabijácký díl, kde je zabíjení od první scény.

plakát

Snowboarďáci (2004) 

Parádní česká zimní teenagerovská komedie, kde se duo Kotek - Mádl stali známými a v současnosti už stále obsazovanými herci.

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

Nejlepší epizoda z té nejstarší trilogie (bráno dle roku vzniku). Tady tvůrci kromě šermířského souboje ukázali i používaní síly, je zde mistr Yoda, Luke se rychle učí a pouto s Leiou je silné. Zde zazní i kultovní věta o Vaderově otcovství. Vzhledem k tomu, že se jedná o prostřední epizodu, tak je zde otevřený konec. Tento snímek nerežíroval George Lucas, ale dohlížel z jiné pozice.

plakát

Sever - Střet zájmů (2019) (epizoda) 

Případ z vietnamské komunity snad přinesl novinku jen těm, kteří o tom nic nevědí. A ten hlavní seriálový případ - no nečekal jsem "odhalení" vlastního vyšetřování tak brzo a výstup proti šéfovi. Jen divné, že nepopírá, že kontroverzní podnikatele zná.