Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Farma zvířat

Farma zvířat (1954)

Knižní předloha je famózní. Orwella obecně můžu a film se nemusí za ni stydět. Úžasné!

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Tomuhle se říká pravé umění. žádné efekty, žádná divoká akce a stejně jsem se na to celou dobu dívala s otevřenou pusou a byla jsem překvapená, že to nějak rychle uteklo

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Jen Tarantino si může dovolit zabít ve filmu Hitlera :-D. Perfektní.

Stud

Stud (2011)

Nechápu to. Snažím se, ale nemůžu pochopit proč nebyl Stud minimálně v nominacích na Oskara. Tohle je film, který dokonale mapuje problémy současného života. Tenhle styl režie je mi velmi blízký. Líbí se mi ten prostor co je dán divákovi k zamyšlení. Kvůli tomu se na ten film podívám i desetkrát. A výkon Michaela byl naprosto famózní. Kdybych mohla tak bych hvězdiček dala dvacet. Stud jde šupem do mé top 10.

Fish Tank

Fish Tank (2009)

Tohle je film jako ušitý pro mě. Nejde o to, že závěr bude nějak překvapující, ale jde o tu cestu jak se k němu dostat. Hltala jsem tady každou minutu. Zasloužených 5*

Melancholie

Melancholie (2011)

Když jsem to viděla poprvé, tak jsem byla trochu v šoku a nijak nezaujatá. Ale kamarád mě přesvědčil, ať to zkusím ještě jednou. Tak jsem si udělala čas a v klidu se podívala znovu a byla jsem ohromená. Dialogy mě dostaly, příběh, zprvu zvláštní a nudný, mi přišel dech beroucí. Kirsten Dunst byla skvělá a upřímně chápu, proč má tenhle film tak rozdílné hodnocení. Já původně taky dala jen 3 hvězdička.

Drive

Drive (2011)

Skvělý film. Do všech detailů. Aspoň ta nominace na Oskary být mohla. Jako v případě Studu fakt nechápu... Ta atmosféra příběhu doprovázena dokonalou hudbou mě odrovnala. Jeden z nejlepších filmů dnešní doby!

Výměna

Výměna (2008)

Silné téma a Clint Eastwood... už to zní jako klasika, ale mě opět dostal. Skvělé herecké výkony a vynikající režie = mrazení po celou dobu filmu. Mě přesvědčil.