Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 995)

plakát

Star Trek: Discovery - Co bylo, je jen předehrou (2018) (epizoda) odpad!

Ahááá, takže jediná zajímavá postava byl vlastně zloun ze zdrcadlového vesmíru. Tak víte co, jděte už s tím do p... Být tahle epizoda dřív, tak už ani dál koukat nebudu, ale ty dva díly ještě protrpím.

plakát

M*A*S*H - Smrt na prázdninách (1980) (epizoda) 

On the contrary. It is I, who should be sorry. Tady zase někdo neznal míru a sypal a sypal tolik cukru, až to zase přesladil.

plakát

Star Trek: Discovery - Přehnané ambice (2018) (epizoda) 

Oni pořád smrdí v paralelním vesmíru? Už to zase padá na hranici koukatelnosti. Jediná světlá chvilka tu je zrcadlový Stamets. Nedivím se, že počet hodnocení klesl hluboce pod polovinu, co měl první dvojdíl.

plakát

Vzpomínky Sherlocka Holmese - Rudý kruh (1994) (epizoda) 

Můj poslední Brettův Holmes. Klasika, ačkoli Holmes je tu spíš jako pozorovatel a epizoda se vyřeší sama. Zajímavá je menší role agenta agentury Pinkerton, která jistě částečně inspirovala Doylea. Menší role Kennetha Connora, kdybych neviděl jako jméno, tak bych Monsieura Alfonse nepoznal, zde bez francouzského přízvuku. Jeho pumpička už byla opravdu slabá a premiéry se nedožil.

plakát

Pudr a benzin (1931) 

První skoro hodina je někdy fakt hodně nudná, například piknik, od divadla je to pak už klasický V+W. Tím jsem přemýšlel, že zvednu hodnocení na 4*. K tomu mě nakonec přiměla spoře oděná Ela Šárková, která teda byla na svou dobu nezvykle vysportovaná (baletem), dost v kontrastu s ostatními tanečnicemi. Nostalgie u toho hodnocení taky zapracovala, scénu s Mogulem mám pevně vrytou do paměti.

plakát

The Grand Tour - Námořníci (2019) (epizoda) 

Ani by mi tak nevadilo, že už úplně rezignovali na auta, ale první třetina byla poněkud nudná. Naštěstí pak se to postupně vrací do normálu, hlavně přejezdem do Vietnamu. Čtyři * asi jen kvůli tomu dlouhému čekání a kontrastu s hrozným Top Gearem, do kterého si trefně šťouchli.

plakát

Vzpomínky Sherlocka Holmese - Lepenková krabice (1994) (epizoda) 

Jeremy Brett sebrat svoje poslední zbytky sil a více než důstojně se rozloučil v nejlepším díle poslední série. Jaký rozdíl mezi o 10 let mladším Brettem v úvodní znělce a Brettem ve své poslední epizodě, jakoby nezestárl o 10 let ale o 30. Je tu až mrazivý kontrast mezi vtipkováním na začátku v netradičně vánoční atmosféře a tragickým koncem. Umocněné pomyšlením na Brettův tragický osud, který ho dožene za pár měsíců. Nevadila mi úprava originálu prolínačkou příběhů, ale vadilo mi přidání Gulla a kradení mrtvol. Brett navždy zůstane nejlepším Holmesem. Nevím, jestli si tvůrci úmyslně vybrali tuhle epizodu jako poslední, aby se Brett mohl rozloučit mírně upraveným koncem z Doylovy povídky. What is the meaning of it, Watson? What is the object of this circle of misery, and violence, and fear? It must have a purpose, or our universe has no meaning and that is unthinkable. But what purpose? That is humanity's great problem for which reasons so far there's no answer.