Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (1 995)

plakát

Cesta do neznáma - Klouzači (1995) (epizoda) 

Víceméně dvě samostatné epizody. Ta první poněkud neohrabaně o tom, jak to začalo, ta druhá daleko lepší s jedním z nejvděčnějším tématem komunistické ameriky. Communism virtually extinct, ehm ehm, asi jsme také v jiné realitě.

plakát

Star Trek: Enterprise - Toto jsou cesty... (2005) (epizoda) 

Kdyby to nebyla poslední epizoda a kdyby to pojali jako parodii jako Tribly v DS9, tak by se to asi dalo. Ale tohle byla strašná slátanina a značně obtloustlý Riker tomu moc nepřidal. Tuckerova smrt čistě účelová, v té chvíli to vůbec nemusel dělat.

plakát

Star Trek: Enterprise - V zemi za zrcadlem, část 2. (2005) (epizoda) 

Federation of Fools. Docela zábavné, jen ten počítačový Gorn mi vůbec nesedl, resp. vůbec nevypadal jako ten z TOSky. Jenže, tohle měl být konec? No i tak by to byl lepší konec seriálu než poslední tři zbytečné díly.

plakát

Ben Hur (1959) 

Velkofilm čistě na efekt, s monumentální výpravou a jednou z nejlepších scén v dějinách filmu, proti tomu závodu chariotů (ale i námořní bitva byla pěkná) se může jít i po 70 letech CGI vycpat. Po něm jsem už doufal v rychlejší konec, protože film už byl za vrcholem. O příběhu už v superlativech mluvit nemůžu, téměř 2x delší než by bylo za potřebí a extrémně černobílé a patetické. Nedokázal jsem to odkoukat vše na 100% a chvilkami jsem u toho musel dělat něco jiného. Remake Život Briana byl přece jen vyváženější, tam se dozvíme co přinesli Římané dobrého.

plakát

Star Trek: Enterprise - V zemi za zrcadlem část 1. (2005) (epizoda) 

Pěkné odskočení ze slabého průměru 4. série. Sice tu není žádné napojení paralelního vesmíru na hlavní děj, ale ani to nijak nevadí. S tím začátkem si opravu vyhráli a dokonce natočili pořádnou úvodní znělku. Ovšem to jak tam Archer napochoduje a nechá se zadržet, a po krátkém výslechu mu vrátí funkci, to by bylo naivní i v normálním vesmíru.

plakát

Star Trek: Enterprise - Pouto (2005) (epizoda) 

Velmi nadějný (zelený) začátek, ale závěrečná pointa je hodně slabá. Opravdu bylo hodně důmyslné nechat je hlídat chlapem. Tuckera se opět nezbavíme, ale naštěstí už se (jeho) konec stejně blíží.

plakát

Star Trek - Světla Zetaru (1969) (epizoda) 

Tentokrát zamilovaný Scotty, moc mu to přeju, ale až na závěrečnou pointu je epizoda dost slabá.