Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (836)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Když byl Abrahám maličký, byl svědkem toho, když zlý jižanský xenofobní továrník zabil jeho matku a to pouhým přiložením rtů k její nebohé ruce. Tak slavnostně přísahal, že až dovrší 18 let, tohoto zlolajníka zabije. Když se čas naplnil, naklopil do sebe pár panáků a víceméně nešťastnou náhodou střelil toho zloducha do oka. Leč netušil, že onen jest zákeřným vampýrem a ty, jak známo, zabít je těžké. Takže, nepodařilo se. Vše však zpovzdálí sledoval jiný vampýr, takový ten hodný, odrodilý a ten se překvapivě rozhodl z toho ožralýho lempla vycvičit upírského super zabijáka. A protože americký jih je v 19.století nejrůznějšími krvesaji přímo těhotný, má mladý Abe o zábavu postaráno. No a když ho to asi po deseti kusech přestane bavit, tak začne vyřvávat na ulicích, což má za následek, že ho zvolí prezidentem. Proboha, Timure, co to s tebou v tom Hollywoodu udělali? Marně hledám aspoň něco, co by se dalo pochválit, ale bohužel není tu nic. Vůbec nic.

plakát

Accident Man (2018) 

Tak to si nechám líbit! Takhle drsný, černý a neskutečně vtipný akčňák umí točit snad jenom Britové. A kdysi dávno Tarantino. Od začátku do konce to jede bez sebemenšího zadrhnutí, násilím se nešetří, hláška střídá hlášku. Tohle si říká o opakované zhlédnutí.

plakát

Ad Astra (2019) 

Velká, drahá, nablýskaná nuda. Jediné co si z toho po skončení pamatuji je honička v měsíčních vozidlech. A to asi neměla být zrovna stěžejní scéna. Vizuálně fajn, herecky bez připomínek, ale nebavilo to.

plakát

Adú (2020) 

Na pozadí putování malého nebílého tlustoreta africkou krajinou se nás tvůrci snaží přesvědčit, že stavět zdi a ploty a bránit se přívalu těch 70 milionů jaderných fyziků, kteří chtějí za každou cenu obohatit naši primitivní evropskou kulturu, je prostě fujky. Vždyť se při přelézání plotu můžou říznout o ostnatý drát! Zajímavá je dějová linie s drsným ochráncem slonů, o jehož služby ale nikdo nestojí, protože neběloši prostě tlustokožce odjakživa masakrují, kly prodají a maso sežerou, a jeho drogově závislé dcerušky, kterou k tatínkovi do Afriky, kde se drogy válejí na ulici, poslali naprosto nesmyslně na detox. Tenhle příběh nemá se zbytkem filmu v podstatě vůbec žádnou souvislost a proto taky jako jediný za něco stojí.

plakát

Aliance (2016) 

Ani třetí část vyloženě nezklamala. Sice se tady kupí nesmysly a nelogičnosti, ale to u teen post-apo není to nejdůležitější. Slušný začátek, slabší střed a slušný závěr s o něco menším patosem než u Hángrs. Komik „blbý a blbější“ Daniels v roli padoucha poměrně trapný… Ale série jako celek lepší průměr.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Další z nekončící řady dětských post-apo sérií typu Hunger games, Divergence, Labyrint a já nevím, co ještě. I tady to vypadá, že to jedním kouskem neskončí. V hlavní roli je polorobotická 300 let stará bojová holčička z Marsu, která stejně jako ostatní děvčata prožívá své první lásky, období vzdoru i první rvačky s nájemnými rovněž polorobotickými zabijáky. Jediné štěstí u téhle v podstatě hrozné kraviny je, že to natočil Robert Rodriguez, takže se nešetří useknutými mechanickými pažemi a nejrůznějšími dalšími končetinami, rozpůlenými hlavami, vyhřezlými hadičkami a stříkající kapalinou.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Co na to říct? Určitě zajímavé výtvarné pojetí, které se k celkové melancholické atmosféře filmu výborně hodilo. Taky pěkná hudba, ikdyž té tam bohužel zrovna moc nezaznělo. A… a to je asi tak všechno. Příběh v podstatě žádný. Pan Alois vypravuje vlaky na malém horském nádražíčku a trápí ho traumatická vzpomínka z dětství. Trápí ho tak, až mu z toho hrábne a na pár dní se ocitne v blázinci, kde se ale zase nic neděje, jenom zobe pilule a mlčí. Tak se rozhodne vyrazit za dobrodružstvím do stověžaté matičky, kde naváže vztah se záchodovou seniorkou. Těžko říct jak, když zase jenom kouká a mlčí. Když ho pak na silvestrovské oslavě přeblafne pod stolem prostitutka, tak ho milá hajzlbába pošle šupky dupky zase zpátky do hor. Vlastně kladně lze hodnotit ještě obsazení hlavní role, protože takhle charismaticky mlčet, oduševněle koukat či jednoslovně zamručet umí pan Krobot dokonale, jak nás ostatně přesvědčuje ve všech svých rolích.

plakát

Alone (2020) 

Co všechno se může stát, když se rozhodnete předjíždět pomalého řidiče přes dvojitou plnou. Napínavý survival o týpkovi s mrožím knírem a labilní hysterce s výbornou závěrečnou scénou.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Tak zas tak amazing tenhle pavouček nebyl. On ani ten záporák nebyl moc záporák (a svou vizáží se hodil spíš do Jurského parku) a femme fatale taky nebyla zrovna fatale (a ani moc femme, ale to je věc osobního vkusu). Prostě v porovnání s vlnou víceméně skvělých komiksových zpracování posledních let se jedná o dílko veskrze průměrné, byť rozhodně ne špatné.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Nemůžu si pomoct, ale tenhle nový a ještě úžasnější spiderman mě prostě neoslovuje. Spiderman je málo spidermanovský, záporáci jsou málo záporný a ta zmalovaná hnusná blondýna prostě není Kirsten Dunst. Ani náhodou. Dvě a půl hodiny těžce uspávací nudy, občas proložené nějakou tou akcí.