Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (836)

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Parádní a přesný seriál s excelujícím Kryštofem Hádkem, který dává odpověď na otázku, odkud se berou všichni ti Pekárci volící estébáka Bureše a vyřvávající hovadiny na Václaváku.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Koukat skoro tři hodiny jak arogantní militantní černé lesby bojují s podmořskými mexikánci, které vede týpek s křidýlkami na kotnících , bylo fakt utrpení....

plakát

A Writer's Odyssey (2021) 

Čínská fantasy. Uřvaná, křiklavě barevná, divná. Jsou tam dvě paralelní linie příběhu – současná a ta vymyšlená. Stejné postavy, stejné osudy. Nezaujalo.

plakát

Bál šílených žen (2021) 

Zajímavá kombinace duchařského hororu a dramatu z blázince ala Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Requiem pro panenku šmrncnuté násilím na submisivních mladých ženách po vzoru 50 odstínů šedi.

plakát

Black Widow (2021) 

V dnešní pošahané době bylo jen otázkou času, kdy se v rámci genderové rovnosti objeví výhradně ženský superhrdinkovský film. Odporné a opovrženíhodné mužské plemeno tu má jen dvě role, z nichž jedna je pochopitelně záporák a druhá hodný obtloustlý tatík od rodiny, dalších 250 rolí je výhradně ženských. Děj veskrze žádný a koukat se dvě a půl hodiny na to, jak se ženský mezi sebou brutálně mydlí, to mi nepřipadalo zábavné ani v dobách, kdy byly zápasy v bahně ještě populární. Tohle je ještě větší průšvih než byl ten negerský superhrdinský BLM epos o panterovi. Jedna hvězda za obtloustlého tatíka.

plakát

Cesta za smířením (2021) 

Každá manželka po pár letech omrzí a tak nastává čas vzít ji na romantický výlet na opuštěnou chatu v lesích, tam ji majznout kladivem po hlavě, rozřezat pilou a hodit v pytli do vody. Potíž je v tom, že i každý manžel po pár letech omrzí a tak je třeba vytáhnout ze skříně brokovnici a nešťastnou náhodou mu rozmašírovat hlavu. A když se do této rodinné idylky přimotají ještě tři uprchlí vězni, tak je zaděláno na opravdu masakrózní, krvavou a celkem vtipnou podívanou.

plakát

Dobrodružství Hedi a Koksáka (2021) odpad!

Arabští imigranti asi obdrželi nějaký grant z evropských fondů na podporu multikultury a vzdělanosti a tak dostali geniální nápad napodobit filmový skvost jménem Blbý a blbější. Vyšel jim z toho ale spíš Ještě větší blbec, než jsme doufali. I když to bych pana Sobotu hodně urazil, protože i tento klenot české kinematografie je ve srovnání s tímto výplodem chorého mozku vtipnou konverzační komedií plnou laskavého a inteligentního humoru. 30 minut těžkého sebezapření a dost, víc jsem už fakt nedal.

plakát

Duna (2021) 

Tak nevím. Místy to vůbec nebylo špatné, ale celkově myslím, že si kultovní předloha zasloužila, zvlášť při možnostech současné kinematografie, mnohem lepší zpracování. Potenciál epického příběhu není zcela využitý, občas je to zkratkovité, jindy zase zbytečně natahované, působí to dost nepřehledně až zmatečně. Nabízí se porovnání se Star Wars a bohužel i ty slabší nové epizody působí ve srovnání s Dunou zajímavěji a vizuálně přitažlivěji. Škoda.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Pohodová dobrodružná oddechovka ve stylu Indiany, Mumie nebo Pirátů. Velkolepá výprava, pořád se něco děje, je to vtipné, milé a zábavné. Podle přísných hollywoodských regulí sice musí být hlavní hrdinka emancipovaná silná žena (což vzhledem k tomu, že ji hraje Emily Blunt vůbec nevadí), sekundovat jí musí, když už ne přímo černoch, tak aspoň míšenec (což vzhledem k tomu, že ho hraje Dwayne Johnson vůbec nevadí) a aby se nebouřily duhové minority, tak je tu i homosexuální bratr, který sice v ději nemá žádnou úlohu, ale být tam prostě musí, to dá rozum. Ale co už, hlavně že to pobavilo. A jako podkres hrála Metallica.

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Máme tu obří opici, která pochází z dutiny ve středu Země, kde si její předci vybudovali obří podzemní chrámy ne nepodobné stavbám trpaslíků v Morii. Pak tu máme obří ještěrku, která tu opici vyčenichá i na tisíce kilometrů daleko a má nezvladatelnou touhu ji okamžitě zmastit. No a v poslední řadě je tu transformer ve tvaru obří ještěrky, který se vymkne kontrole a mastí vše okolo. Jako kompars slouží nezbytný tlustý černoch, tlustý asiat a nejspíš lesbická emancipovaná holčička, prostě standard. Je to hodně barevné, hodně čínské a hodně debilní.