Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (836)

plakát

Srdcová královna (2019) 

Poměrně nudný dánský film, na kterém není, kromě několika explicitních scén, nic zajímavého. Padesátiletá nadržená mamina začne nepokrytě balit svého nezletilého synáčka. Nevlastního, nutno podotknout. A ten se kupodivu nechá, protože u macechy najde to, co by u svých vrstevnic hledal jen těžko. Vrásčitou tvář, povislá prsa, ochablou kůži, sádelnatou zadnici, vše po čem tělo mladého školáka touží. Milfku ale záhy přestane tenhle živý dildo bavit a tak se dá tušit, že zhrzený a neukojený puberťák přichystá nějakou seversky drsnou pomstu. Ale ono nic. Prostě konec.

plakát

Tom Clancy: Bez výčitek (2021) 

U nás ruští agenti vyhazují do vzduchu muniční sklady, v Americe rovnou likvidují členy speciálních komand. Odveta je pak taky o něco důraznější než je zamávání pár úředníkům z vyslanectví na letišti při návratu do vlasti. Tady se rovnou vypravuje trestná jednotka, aby zlobivé nepřátelské agentíky zklikvidovala přímo v jejich domovině. A neplatí tady žádné kus za kus, Amíci to tam kosí hlava nehlava. Je to takový průměrný, ale celkem koukatelný akčňák, takže v pohodě.

plakát

SAS: Zrození Černé labutě (2021) 

Taková smrtonosná past, ale bez Willise a jeho hlášek a bez vymazlených akčních scén, zato s teroristkou, co vypadá jako terorista, s cestováním plynovodem plným plynu a zamilovaným romantickým závěrem. Šlo to.

plakát

25 let neviny (2020) 

Silný příběh o vykonstrouvaném obvinění a nespravedlivém odsouzení, o to drsnější, že je to podle skutečné události. Scény z vězení se vyvedly, ale jinak mi to zpracování připomínalo spíš hraný dokument, žádné emoce ke mně nedoputovaly.

plakát

Godzilla vs. Kong (2021) 

Máme tu obří opici, která pochází z dutiny ve středu Země, kde si její předci vybudovali obří podzemní chrámy ne nepodobné stavbám trpaslíků v Morii. Pak tu máme obří ještěrku, která tu opici vyčenichá i na tisíce kilometrů daleko a má nezvladatelnou touhu ji okamžitě zmastit. No a v poslední řadě je tu transformer ve tvaru obří ještěrky, který se vymkne kontrole a mastí vše okolo. Jako kompars slouží nezbytný tlustý černoch, tlustý asiat a nejspíš lesbická emancipovaná holčička, prostě standard. Je to hodně barevné, hodně čínské a hodně debilní.

plakát

Oloturé (2019) 

Tak to byl hodně temný film. Temné prostitutky z temného předměstí temné Nigérie, to moc nerozsvítily ani ty nevkusný barevný chemlonový paruky co ty naducaný sestry Williamsovy nosily na hlavách. Kromě toho, že je to naprosto příšerně zahraný, to navíc vůbec nedává smysl. Novinářka chce napsat článek o prostituci nebo o pašování lidí nebo možná o něčem úplně jiným, takže se vydává za pouliční šlápotu. To jí ale moc dobře nejde, protože kdykoliv projeví nějaký zákazník zájem o její služby, tak začne s hrůzou v očích prchat, brečet, křičet a prosit o slitování, což nejspíš není úplně typické chování kněžek lásky. Ve výsledku je to ale stejně úplně jedno, protože to nikomu okolo nepřipadá ani trochu divný. Film se trochu rozjede až v závěru, ale pokud bylo jeho účelem upozornit na problém obchodu s bílým masem, tak měli radši natočit něco o obchodu s bílým masem a ne o autobusovém zájezdu skupiny afrických prostitutek do Evropy.

plakát

Shorta (2020) 

Tak už nejen ve Státech, kde řádí rabující teroristi z BLM, nejen ve Francii, kde no-go zóny rostou jako houby po dešti, ale už i v Království dánském, zemi Hamleta a Malé mořské víly, pořádají nebílí nedomorodci pogromy na policisty. Dva nešťastní strážci zákona a veřejného pořádku se bohužel ocitnou uprostřed kdysi vzkvétajícího kodaňského sídliště, nyní vybydleného arabského ghetta, bez posil a bez pomoci napospas ozbrojeným zdivočelým hordám toužícím je zlikvidovat. A tak jim nezbývá než aby si jako osamělí vikingští bersekři probili cestu z nepřátelského území ve vlastní zemi zpět do bezpečí. Je to hodně podobné francouzským Bídníkům (těm novým, ne Jean Valjean) a je jen dobře, že se takové filmy točí a upozorňují tak na to, že multikulti politika patří mezi největší současné hrozby.

plakát

Drazí soudruzi! (2020) 

Česká filmová nová vlna dorazila po padesáti letech do Ruska. Tématem, černobílým zpracováním a hlavně výbornou kvalitou se to velice podobá českým trezorovým filmům z 60. let. Sovětský svaz, rok 1962, zdražování potravin, snižování mezd. Dělníci v jednom malém městečku vyhlásí stávku a vyrazí do ulic. A to si rudá komunistická mašinerie samozřejmě nemůže nechat líbit. Povolá armádu, město uzavře, nebojí se střílet do davu a hromadně zatýkat. A pak hlavně všechno ututlat. Drsné, syrové a hlavně realisticky zpracované, takže uvěřitelné. Jo, tohle se Rusům mimořádně povedlo.

plakát

Pach krve (2021) 

Typické schéma vidláckých hororů, kdy skupinka turistů narazí na nějakém odlehlém místě na několik rednecků, mezi jejichž koníčky patří kromě incestu a zoofilie i zabíjení zbloudilých pocestných. Tentokrát je to parta městských levicových intelektuálů versus komunita stoupenců pomatené záškolačky Gréty (nejspíš). Přestože mají obě skupiny stejný světonázor, tak místo toho aby si přátelsky poklábosili o významu neziskovek, udržitelných zdrojích energie, uhlíkové stopě či bezodpadovém hospodářství, dojde rovnou a bez zbytečných řečí na zabíjení a mrzačení. Místy to sice moc nedávalo smysl, ale dalo se to.

plakát

Všichni moji přátelé jsou mrtví (2020) 

Celkem vtipná polská blbůstka pro Netflix o jedné silvestrovské oslavě, která skončí přesně tak, jak slibuje v názvu. Místy sice vyznívá více do trapna, ale je tam několik vydařených situací, které to zachraňují.