Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (836)

plakát

Volha (2023) (seriál) 

Parádní a přesný seriál s excelujícím Kryštofem Hádkem, který dává odpověď na otázku, odkud se berou všichni ti Pekárci volící estébáka Bureše a vyřvávající hovadiny na Václaváku.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Koukat skoro tři hodiny jak arogantní militantní černé lesby bojují s podmořskými mexikánci, které vede týpek s křidýlkami na kotnících , bylo fakt utrpení....

plakát

Red Notice (2021) 

Mám rád tyhle dětské akčňáky s Dwaynem Johnsonem. Velkorysá výprava, krásné lokace, pořád je nějaká akce, místy je to i díky popkulturním odkazům celkem vtipné a když se střílí, tak se nikomu nic nestane. Oddechovka, která splnila svůj účel.

plakát

Reminiscence (2021) 

Phil Marlowe v post-apo romantickém sci-fi. Hodně divoké spojení, ale kupodivu to celkem funguje. V budoucnosti, kdy jsou pobřežní města zaplavená mořem, si bývalý voják vydělává provozováním přístroje na oživování a znovuprožívání vzpomínek. A díky téhle šikovné věcičce se pak hrabe jak ve své paměti, tak i v paměti druhých, aby našel svou ztracenou femme fatale.

plakát

Rudý přízrak (2020) 

Rovnice ruský válečný film = dobrý válečný film, tady rozhodně neplatí. Nesourodá skupina špinavých, hladových a špatně vyzbrojených random Rusů zlikviduje násobně větší, vycvičenou a dobře vyzbrojenou jednotku Němců. A ještě při tom stihnou porodit malého rudoarmějce. Tak určitě. Za pozornost stojí, jak v roce 1941 v SSSR parádně fungovala Správa a údržba silnic, protože uprostřed metrových závějí sněhu je i k té nejzapadlejší dřevěnici uprostřed širých plání cesta dokonale vyhrnutá. Jo a ten Rudý přízrak tam je dohromady tak tři minuty.

plakát

Severní Marseilles (2020) 

Další idylický příběh z multi-kulti západní Evropy. No go zóny na předměstí Marseille, kde mají Arabové a černoši svoje drogová doupata a kam se běžný polda bojí zajít a něco s tím dělat. Až se najdou tři stateční, zorganizují velký a úspěšný zátah a jsou zato po zásluze potrestáni trestním stíháním. Protože šlapat přistěhovalcům na kuří oka se v západní Evropě prostě nesmí a basta. Bohužel je to podle skutečné události.

plakát

Výheň (2020) 

Tradiční western v netradičním prostředí. Australská buš, velbloudí karavany, zloději zlata a strážci zákona. Multi kulti směska aboriginců, afghánců, indů, číňanů a bělochů. Místy těžká uspávačka, ale jinak celkem zajímavý, byť hodně táhlý a rozvláčný příběh o mladém muslimském karavaniérovi a jeho cestě pouští. Asi za poznáním.

plakát

Duna (2021) 

Tak nevím. Místy to vůbec nebylo špatné, ale celkově myslím, že si kultovní předloha zasloužila, zvlášť při možnostech současné kinematografie, mnohem lepší zpracování. Potenciál epického příběhu není zcela využitý, občas je to zkratkovité, jindy zase zbytečně natahované, působí to dost nepřehledně až zmatečně. Nabízí se porovnání se Star Wars a bohužel i ty slabší nové epizody působí ve srovnání s Dunou zajímavěji a vizuálně přitažlivěji. Škoda.

plakát

Titan (2021) 

Uf, co mě to napadlo, koukat se na francouzský artový film? Holka si to rozdá s autem (fakt, s cadillacem), kterému asi teče olej, protože z toho chudák holka otěhotní (!). Pak pozabíjí pár lidí vidlicí do vlasů, nohou od židle, případně pohrabáčem. Aby ji policie nenašla tak se začne vydávat za ztraceného a znovunalezeného syna velitele hasičů. Má pocit, že když si ostříhá vlasy a stáhne prsa obinadlem, že bude vypadat jako kluk. No nebude. Pořád vypadá jako škaredá holka, navíc vzhledem k pokročilému automobilovému těhotenství jako tlustá škaredá holka. Kdyby to bylo aspoň zábavně ujeté, ale ono se to tváří tak, že tohle je ve Francii dnešních dní zcela běžné. No potěš koště.

plakát

Noc v ráji (2020) 

Korejský podmafián se po likvidaci konkurečního bosse skrývá kdesi na ostrově u jiného, patrně nekonkurenčního bosse, a snaží se tu pozvolna, ale jako že fakt hodně pozvolna, táhle a pomalu sbližovat s bossovou neteří. Jedna, dvě krátké akce, jinak nuda a pomalu se vkrádající spánek. Ale pak přijde závěrečná půlhodina a to je úplně jiný kafe. Drsná, krvavá a hrubě násilná bitka, jak to umí jenom Asiati. Takže výsledek tak na půl.