Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (92)

plakát

Dar od Boha (2005) 

Tak po dlouhé době zase úžasný filmoý dáreček, čekající v počítači na rozbalení. Díky názvu a plaktátu jsem čekala film podle šablony " chlapec zjistí že by moc rád klátil jiné chlapce, chlapci se to nelíbí, chlapec se cuká přetvařuje se=chlapec je nešťastný, chlapec zjistí že to dál nejde a jde se svým tajemnstvím na povrch, konec/okolí to nechce přijmout, ale nakonec to přijme=chlapec je šťastný." Ne že by mi takovéhle filmy vadily, naopak je mám moc ráda, když jsou smysluplně zpracované, ale C.R.A.Z.Y mě prostě překvapil tím, že takový nebyl. Je prostě natočen v jiném, jaksi kvalitnějším duchu a pojetí. Příběh je krásně uvěřitelný a dojemný, ale zároveň netlačí na pilu. Herecké výkony jsou taky skvělé. Kromě toho se mě osobně hodně líbí atmosféra 60-80 let a hlavně jejich hudba, kterou byl film nabitý. Ani konec nebyl nijak podbízíví, ostatně jako zbytek filmu.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Orient expresu (2010) (epizoda) 

Strhující... dokonce jsem si říkala že by některé úpravy prospěly i samotné adaptaci. Asi nemá smysl vyjmenovávat všechny klady filmu takže mám jenom dvě poznámky. Za prvé: Atmosféra byla opravdu vyšroubovaná na maximum a tvůrci vytřískali z celé situace vlaku uvízlého v sněhové závěji úplně všechno. (Přerušení proudu a vody bylo geniální. Není nad to pozorovat Poirota sedíc zachumlaného a ozářeného pouze svíčkami jak vynáší pravdu na povrch.) Za druhé: Opět se musím sklonit nad hereckým uměním Davida Sucheta. Asi nikdy nezapomenu na jeho tvář při posledním záběru, v které se tak dokonale odrážel vnitřní konflikt, který Poirot prožíval. Takže nejvěčích pět hvěz co jsem kdy dala kterému Poirotovi.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Pět malých prasátek (2003) (epizoda) 

Jo jo. Právě tady jsem v osmi letech objevila toho geniálního, rozkošně namyšleného mužíčka s vejčitou hlavou a obřím knírem, který úzkostlivě našlapuje na přírodních cestičkách (když je donucen tak nedůstojnou cestu zvolit),který je BELGIČAN a má nepochopitelnou zálibu v bylinkových čajích. Já ho zbožňuju... Co se prasátek týče myslím že je to opravdu jeden z nejlepších Poirotů a z nejlépe zfilmovaných Poirotů. Je nejenom geniální a dramatický jako vždy, ale je i jímavý a tak nějak... krásný.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda v ulici Mews (1989) (epizoda) 

Tenhle díl je vážně dobrý a kvalitou se blíží dokonce i klasickým celovečerňákům. Atmosféra byla o hodně lepší než předchozí díl a naštěstí zde nechybělo Poirotovo typické "odhalení" zločinu (i když v tomhle případě se tak úplně o zločin nejednalo) místo zadržení vraha na poslední chvíly. Myslím že právě situace, kdy Poirot sezve všechny aktéry do jedné místnosti a pomocí rozmáchlých gest, lesku v očích a uvážlivým střídáním intonace hlasu, zpracovává diváka, dokáže celý film vygradovat víc než policejní honičky a deště kulek.

plakát

Petrovi přátelé (1992) 

Á... Peter's Friends. Je to takový malý filmový dáreček čekající u mě v počítači asi půl roku. To vždycky potěší. Naprosto dokonalý film s úžasnou atmosférou, skvělými dialogy, herci, hudbou a hlavně s naprosto odzbrojující lidskou upřímností. Patrně nejrozkošnější film co jsem kdy viděla...

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Ano, je to v podstaťe blbost to uznávám, ale možná právě proto je Misfits tak neodolatelný. Skoro nic mu nechybí. Je to vtipný, svěží, akce, skvělá atmosféra i hudba. S tou promyšleností si, pravda, už tak jistá nejsem (a nejsem si ani trochu jistá jestli chci opravdu vědět jak to nakonec bude s Future Simonem) ale tenhle seriál se prostě nesmí brát vážně. Sex, vtip, vraždy a Simon. Co víc si přát?

plakát

Oscar Wilde (1997) 

Odlišovat se je ten největší hřích jakého se můžeme dopustit na společnosti a neodlišovat se je ten největší hřích jakého se můžeme dopustit sami na sobě.

plakát

Koně se také střílejí (1969) 

Film opravdu krásně dokresluje knihu a vystihl její hlavní myšlenku. Po shlédnutí na mě dopadla její tíha ve svém plném rozsahu.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

Tak jsem si říkala když to všichni tak vychvalují tak se na to mrknu. No mrkla sem se na první díl a nic moc. Trošku klustofobní prostředí zvlášť pro sitcom. Jedna loď, jeden sympatickej kluk, jeden magor s H na čele, úchylně narcistickej upír a hlava v bedničce. Copak z toho může být něco koukatelnýho? No tak jsem na trpajzlíka asi na týden zapoměla až sem opět nevěděla co dělat tak jsem si řekla že mu dám druhou šanci. A ono to nebyla zas tak špatný. A po pátym dílu jsem celkem překvapeně zjistila že se z Red Dwarfa začíná klubat seriál, který prostě budu muset dokoukat až do konce. A Rimmer je prostě boží.

plakát

Sněhový dort (2006) 

Ohromě krásně a citlivě natočený netuctový snímek, s výbornými hereckými výkony, nádhernou atmosférou, skvělou zápletkou. Hodně oceňuju že se vám tu nikdo nesnaží mermomocí vysušit slzní kanálky, není to takovéto klasické drama. Celý film je jaksi povznesený nad sebou samým. Nemůžu než doporučit.