Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (66)

plakát

Demolice (2015) 

Zajimavá sonda do ztrápené duše člověka, který se nedokáže vyrovnat se ztrátou maželky. Celý film pomalu sledujete propad Davida hloubš a hloubš do temnoty, které ovlivňuje okolí snad víc než jeho samého.  Dobře zahrané drama, které není úplně tak temné.

plakát

Nezapomenutelné prázdniny (2013) 

Moc příjemný film o těžkém dospívání v nesourodé rodině. Hlavní hrdina filmu je introvert a nesmělý kluk, kterému jeho otčím dává pohrdavě najevo, že je bábovka. Pak se ale setká s pohodovým a bezprostředním plavčíkem, který mu ukáže, že stačí být sám sebou, ať se děje co se děje.  Herecké výkony jsou báječné. Sam Rockwell je parádně pohodový a Steve Carell je na ránu pěstí.  Opravu pohodový letní film.

plakát

Zelenáč (2018) (seriál) 

Parádní policejní seriál plný příjemných, uvěřitelných a okulahodících postav, které dávají pocit, že to v L.A není úplně tak růžové jak se zdá. Naštěstí jednotka prima hodných poldů, v čele s nejstarším zelenáčem, chrání město před všemožným zločinem. Nathan Fillion je borec a ostatní mu skvěle sekundují. Scénaristcky je každý díl parádní. Neopakující se. Napínavý a překvapivý. Rozhodně doporučuji!

plakát

The Phantom Planet (1961) 

Sci-fi , které je spíše pozdním padesátkovým počinem. Co do efektů a hereckých výkonů. Stejně tak je to se scénářem. Nedívá se na to úplně špatně. Snaha o technické efekty na začátku filmu taky je. Ale v průběhu filmu jde spíše o to, jak natáhnout děj. Prostoji, mluvením a pomalými pohyby. O herectví moc řeč být nemůže. Ale do Star Treku zbývá ještě pět let a tak se dá přihmouřit oko.  Noční jednohubka, bez závratných zvratů se špetkou napětí.

plakát

Mimozemšťani z L.A. (1988) 

80tkové B-čkové sci-fi, které se naštěstí nebere tak vážně. V podstatě už hlasem hlavní hrdinky, která dřív asi dabovala chipmunky, dávají tvůrci najevo, že nejde o solidní kousek, který se chce zapsat do sci-fi kroniky jinak, než jako páteční jednohubka z videopůjčovny. Atlanťané, jsou banda idiotů a pobudů, kteří nemají s těmi legendárními společného vůbec nic. Postavy a jejich interakce jsou podivně napsané a až do konce nebudete vědět co si o nich myslet.  Není to nejhorší kousek, ale naštěstí nemá ani hodinu a půl.

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Těžký kus, který je ale perfektně zpracovaný. Herecké výkony jsou opravdu oskarové. A to taky hlavně proto, že zahrát znuděné, zaostalé obyvatle ostrova, odstřihlé ode všeho dění světa, je opravdu misovský kousek. Není to film pro každého, a rozhodně ne na oddychový večer. Jako drama, které zkoumá zákoutí a záludnosti lidské interakce skvělé. Rozhodně bude patřit do klubu náročného diváka. Nebudu spoilerovat, ale celý film jsem čekal na konec , který mě úplně neoslovil.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Knihy jsem před seriálem nečetl, ale viděl jsem původní polský seriál, který mě bavil. V kombinaci s Henry Cavillem jsem se s chutí pustil do tohoto dobrodružství. A jsem spokojený. Parádní fantasy seriál. Jako neznalec knižní předlohy, jsem byl oproštěn od porovnávání detailů a mohl si seriál užít. První série mi přišla z počátku trochu zmatená, vzhledem k množství různých časových linek, než se vše spojilo a začalo dávat smysl. Cavill si roli užívá a je Geralt jako vyšitý. Ostatní postavy jsou také dobré. Seriál je temnější a ne moc pro děti, ale aspoň nevypadá jako pohádka.

plakát

Vyproštění 2 (2023) 

Parádní akční jízda. Jako přehrát akční počítačovou střílečku na filmové plátno. Stejné pocity jsem měl z hraní Call of Duty či jiných podobých her, kde jsou části hry, kde je jedete autem, které někdo řídí, vy střílíte a celou dobu probíhá dialog ( viz. honička auty v lese). Při přepadení ve městě jsem zase viděl GTA. Zkrátka ztělesnění akčního žánru. Chris Hemsworth hraje parádně a je to akční hrdina se vším všudy. Logiku tu musíte vypnout a pak si film užijete naplno. Během filmu není moc čas na oddech a kamera alá jeden záběr dodává dinamičnosti nový rozměr (klobouk dolů před kameramanem). Rozhodně stojí za shlédnutí.

plakát

The Day It Came to Earth (1977) 

Sedmdesátkové sci-fi o mrtvole z rybníka, do které se vtělilo cosi, co přiletělo v meteoritu. Mrtvola, děsí okolí, ale většinu času tráví v rybníku poblíž meteoritu. Jakmile meteorit objeví parta studentů a odnesou ho profesorovi, vydává se oživlá zombie hledat svůj kamínek. Když zohledním stáří filmu a zápletku, vzpomenu si, že ten rok vyšly i Hvězdné války. Pravda rozpočet byl určitě někde o předalekou galaxii daleko, ale přesto. Film má děsivou a pomalou kameru. Klasické až studentské ( bez urážky) herecké výkony, na tu dobu film taky film netáhnou. O efektech se nebavím, vlastně žádné nejsou. Film se nebere úplně vážně a to mu zachraňuje alespoň jeden bod. Ale jinak za tu hodinu a půl úplně nestojí.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

První film s detektivní zápletkou se mi líbil a tak jsem se s chutí podíval na další. Jde o hodně odlišný film. Je méně komorní, ale moment překvapení tu je opět dávkován tak aby diváka nutil dívat se dál. Daniel Craig je opět skvělý excentrický detektiv, jen jen pořád čekal až začne skákat přes střechy a používat nejedno speciální vybavení a drink si nechá protřepat ale nemíchat. I přes delší stopáž jsem se u filmu nenudil a bavilo mě sledovat rozplétání zápletky.