Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 011)

plakát

Opera (2021) (seriál) 

O kráse, bolesti a boji o moc. Zoe se zdá jen povrchní bláznivou primabalerínou, až od 5té epizody pochopíme její důvody a osobní drama. Ředitel Sébastian se snaží hrát na všechny strany, ale nakonec si vybere srdcem. Flora bojuje s diskriminací i demotivací. K tomu další postavy ansámblu. Balet je vlastně úplně zbytečná podívaná pro snoby a udržování mrtvé tradice. Nebo ne ? Proč by jinak tolik lidí chtělo tančit, neustále cvičit a pak skončit zhuntovaný ve 30ti.

plakát

Frontline - 20 dnů v Mariupolu (2023) (epizoda) 

Hnusný, pravdivý dokument o zbytečný válce, který by měl vidět úplně každý, kdo má volební právo.

plakát

Bastard (2023) 

Mads udělá podívanou i ze sázení brambor na vřesovišti. Celý to stojí výhradně na něm, já ho miluju.

plakát

Zlo mezi námi (2021) (seriál) 

Skvělé ve všech ohledech.

plakát

Chudáčci (2023) 

Oživena šíleným vědcem (skvělý Dafoe jako vždycky) s mozkem dítěte v těle ženy je Bella připravena objevovat svět. Nezatížena výchovou a předsudky, bere to přes sex a muže dovádí k šílenství ignorováním jejich nároků. Vizuálně parádní pohádka, místy satira přesně trefuje pár zákonitostí : muži nemůžou neomezeně sexovat, ženy ano a proto je podvědomě nenávidí a chtějí ovládat. Chodit za kurvama je v pořádku, ale prodávat se už nikoli. Bella posílena četbou zvládne i závěrečný twist a konec je happyend i se žvýkajícím sadistou.

plakát

Létání pro začátečníky (2023) 

Fóbie z létání se dá evidentně vyléčit, stačí jen účastníky podrobit ranám osudu. Resortu na Islandu určitě vzroste návštěvnost.

plakát

Šedovlasý pán (2007) 

Poeticky natočený a překvapivě dobrý. Ocenila jsem, že neměli ambici zobrazovat násilí. Pro zájemce o detaily : https://cs.wikipedia.org/wiki/Albert_Fish

plakát

Normální lidi (2020) (seriál) 

Výborný obsazení hlavních postav.  On : zdánlivě nekomplikovaný pohodář se spoustou kamarádů, s milující mámou a talentem psát. Ona : pořád sama, inteligentní a sarkastická, se sadistickým bratrem a chladnou matkou, má dost peněz a málo přátel. Dají se dohromady na střední, přes sex a svěřování. On nemá odvahu obhájit si ji před svými kámoši a tím to skončí. Uvidí se až na vysoký, kde je ona hvězda a má kluka. Stejně je to k sobě táhne a v posteli je to vždycky skvělý. Rozejdou se kvůli nepochopený větě.  Dál se ona zamotává s psychopaty a divnými týpky, on s holkama problém nemá, ale stejně se mu stýská. Na konci jsou sice spolu, ale on pojede do NY a ona zůstane. Konec je otevřený.

plakát

Smrtící ticho (2020) 

Atmosféra, výtvarno, klid v lese, moc se tu nekecá a Krasoň výbornej. I Indián z Farga potěšil.