Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (175)

plakát

Máří Magdaléna (2018) 

Feministický podání nejslavnějšího příběhu všech dob neuspělo. I když byla Máří strkána do každého záběru, tak si stejně většinu scén ukradl pro sebe JP jako vynikající Ježíš, případně nečekaně dobrý Ejiofor coby Petr. Mělo to grády, detaily na krásnou sicilskou krajinu a CGI Jeruzalém. Mně z toho vychází pěkné 4*.

plakát

Tlumočník (2018) 

Jste senilní starý paroháč a neumíte ani dobře slovensky, ani dobře německy? Nechte se nabalzamovat, vezměte Toni Erdmanna a vyrazte na trip po Slowakei. Tlumočník stojí na výkonu pana Simonischeka a paradoxně ukazuje, jak je český film v hajzlu, když už i bratia umí natočit něco lepšího. Příběh má však zajímavý a ukazuje, že většina Rakušanů nemá o dění v sousedních zemích během vojny nejmenší tušení. Nad tím by se ti Germáni mohli zamyslet :). 3*

plakát

Black Panther (2018) 

Tenhle film se chce tvářit jako průkopnická záležitost, ale vychází mi z toho jen to, že Panther se většinu stopáže chová jako padouch, Jordan je největší rasista světových dějin a zbytek ansámblu včetně kmene, který připomíná opice je naprosto k ničemu. Nad tímto cirkusem pak ční dva bílé body, tedy Freeman a Serkis, kteří si s celým snímkem vytírají prdel a zvedají jej aspoň na dvě hvězdy.

plakát

Medvěd Brigsby (2017) 

Ha! Kinnear kopíruje našeho Marka v úpravě vousů :). Jinak je tenhle divnofilm parádní sondou do nerdí duše a rovněž i potvrzením toho, že Claire Danes neumí hrát. Ale co, jakmile je na scéně nejlepší voiceactor všech dob, samotný Hamill, získává film nový náboj a hlavně konec je koncertem Markova fantastického hlasu. Silné 4*.

plakát

Všechny prachy světa (2017) 

Ridley stárne a jeho filmy ztrácí na kvalitě. Tak špatný jako Covenant sice Prachy nebyly, ale jistý pokles úrovně oproti mistrovým dalším snímkům tu samozřejmě je. Ve světě se mluví hlavně o přetočení Spaceyho scén, což je paradoxně asi to nejlepší, co se filmu mohlo stát, protože Plummer do role pasoval naprosto parádně a po většinu stopáže mě udržel v bdělosti. Další herecké výkony stály za pendrek, Wahlberg se na tohle vůbec nehodí a Michelle Williams mě nečekaně zklamala. Děj byl hrozně rozbitý, za což mohly hlavně nekonečné flashbacky na začátku a vůbec se na konci už vařila voda navíc. Takže z toho máme krásné 3* a znova tenhle film vidět nemusím.

plakát

Bright (2017) 

Asi takhle měl Ayer natočit Suicide Squad. Bright je vynikající erkový výplach, kde se to krví a nadávkami jenom hemží. Díky Netflixi! 5*.

plakát

Star Wars: Síly osudu (2017) (seriál) 

Já nevím, pár dílů má spád a celkem ucházející zápletku, zbytek ovšem przní naší posvátnou ságu nesnesitelným způsobem. Což je jev, na který si kvůli Disneyho dalším plánům se SW nejspíše budeme muset zvyknout. Slabší 3*.

plakát

Zahradnictví: Nápadník (2017) 

Tak konečně! Duo Hřebejk/Jarchovský konečně pochopilo, že sračky jako byly předchozí epizody, nikoho nezajímají, a konečně se vrátili ke kořenům své tvorby. Nápadník je tak jasně nejlepší film z celé trilogie. Proč mu teda nedávám vyšší hodnocení? Kvůli nesmírně debilnímu konci, jenž působil extrémně uspěchaně a také kvůli zabitému potenciálu jednoho z nejlepších českých herců Karla Dobrého. Takhle jsou to bohužel jen lepší 3*.

plakát

Zahradnictví: Dezertér (2017) 

Honza Hřebejk definitivně klesl na samotné dno. Jinak si totiž tento špatně sestříhaný paskvil bez pořádného děje nedovedu vysvětlit. Trapná 1*! P.S. Potitulková scéna v "marvel stylu" je posledním hřebíčkem do rakve.