Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Recenze (175)

plakát

Můj kamarád drak (2016) 

Krásná a dojemná pohádka, která se mi nečekaně líbila. 5*. P.S. Redford je pořád borec.

plakát

Barbar (2009) 

"Na počátku byl jen člověk a příroda. Ale pak přišli lidé nesoucí kříže, kteří zahnali pohany až na kraj světa!" Příběh filmu Valhalla Rising, u nás dementně překládaného Barbar, je strhující brutální podívaná, která je k tomu všemu nesmírně artová. Hlavní hrdina s tváří jednoho z největších borců současnosti, Madse Mikkelsena, nemusí říkat vůbec nic a stejně z něj stříká charisma na všechny světové strany. Příběh, který symbolizuje pád starých bohů a kultů mne dojal natolik, že jsem díky němu přečetl Eddu i Ságu o Ynglinzích, abych si rozšířil znalosti nordické mytologie. Díky Reifne, díky Odine Mikkelsene! 5*

plakát

Přistěhovalec (1989) 

Divím se, že doba Pancho Villy a jeho pseudorevoluce filmaře neláká. Čestnou výjimkou je právě Old Gringo, kde se samotného Pancha dočkáme sice jen v závěrečné pětiminutovce, ale vše nám dokonale vynahradí pan Arroyo v podání fantastického Jimmy "Organy" Smitse. Jeho výkon zde zastiňuje tradičně dobrého Gregoryho Pecka, který hraje jednoho z mých nejoblíbenějších spisovatelů, Ambrose Bierce, i postarší, ale stále krásnou Jane Fonda. Film se dá žánrově zařadit do westernu, romantiky a chvílemi je i celkem mysteriózní. Dokázal mě vtáhnout do děje a já na okamžik zatoužil bojovat ve Villově armádě proti los federalos a mexické vládě. Díky Luisi Puenzo :). 5*

plakát

Jak byl dobyt Západ (1962) 

Po zhlédnutí filmu na větší obrazovce můžu konečně napsat pořádné hodnocení. Zatímco dnes máme Postradatelné a sestavujeme tým nejlepších akčních hrdinů, v šedesátých letech frčely westerny, proto se sestavil tým nejslavnějších pistolníků. Díky tomu vidíme v jednom filmu hvězdy jako Gregory Peck, James Stewart, Henry Fonda a luxusní zhruba dvě minuty trvající cameo si zde střihne i legendární John Wayne. K tomu všemu je vypravěčem Spencer Tracy. Film mapuje příběh jedné rodiny, hlavně pak dvou sester v podání Caroll Baker a Debbie Reynolds a je rozdělen na pět částí. Všechny se mi líbily stejně, hlavně díky tomu, že každá představovala jiné pojetí dobývání západu. Strnule jsem sledoval romantické dobrodružství i vojenská spiknutí. A i když film na svou stopáž rozhodně nepřekypuje akčními scénami, souboj George Preston s Eliem Wallachem na samotném konci mi tento nedostatek bohatě vynahradil. Ještě musím pochválit famózní soundtrack, který nahrál Alfred Newman. Zvláště ústřední skladba je opravdu chytlavá :). Jak byl dobyt západ je jednoduše vynikající western, který by neměl být opomíjen. Jednoznačných 5*.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

S veškerým vypětím sil jsem konečně dokoukal i prodlouženou verzi tohoto "skvostu". Naprosto nechápu, co tímto filmem pan Ayer, který umí natočit perfektní akčňáky, sledoval. Zdá se mi, že původní verzi scénáře dostalo do rukou nějaké nesvéprávné hovado a ze zajímavého konceptu udělalo slepenici debilních scének, které měly vyznít vtipně. Vedle tohoto hovada ještě do produkce zasáhl Zack Snyder (proč to kurva udělal?) spolu se svou ohyzdnou ženou, čímž se asi původní záměr naprosto vytratil. Takže nakonec tady máme dvě hodiny a deset minut trapného cestování a ještě trapnějšího bojování s idiotským záporákem. Což mě pěkně sere, neboť jsem si od tohoto filmu sliboval jen to nejlepší. Pokud to s DCEU takhle půjde dál, nasere mě to ještě víc, protože jsem očekával, že filmy od DC nebudou připomínat Marvel, což tenhle paskvil jménem Suicide Squad rozhodně dělá, protože nabere hrdiny, sestaví tým a jde do boje se supersilným záporákem. Nee, to jsme vůbec neviděli v Avengers... Filmu dávám 1* jenom za to, že v něm dohromady dvě minuty vystupoval Batman v podání Bena Afflecka.

plakát

Purpurový vrch (2015) 

Nechápu, jak jsem mohl poslední del Torův počin tak dlouho ignorovat. Jedná se totiž o skvěle natočené dílo, kde mě potěšil výskyt mého oblíbence Douga Jonese, který je jako obvykle k nepoznání. Překvapila i Jessica Chastain, která si zde střihla dosti brutální roli. Příběh mne dokázal na celou dobu stopáže pohltit a nepustit, což se mi u hororů moc nestává. Doufám, že Guillermo opravdu natočí Lovecraftovo At the Mountains of Madness, neboť v jeho podání by se z toho mohl vyklubat horor srovnatelný i s největší špičkou tohoto žánru. 5*.

plakát

Han Solo: A Smuggler's Trade (2016) 

Vynikající počin, v němž mne velmi potěšil můj oblíbenec Doug Jones, který zahrál perfektního padoucha. Pokud bude film dua Lord/Miller alespoň stejně dobrý, budu rozhodně spokojen. Silnější 4*.

plakát

Duch ve stroji (2017) 

Absolutní tuctovka, kterou navíc pokazil trailer plný spoilerů. Slabší 2*.

plakát

Modrý kód (2017) (seriál) 

Viděl jsem dvě úvodní epizody a díky nim měním hodnocení Ordinace na 1*, protože Modrý kód je mnohem větší průšvih. Dál rozhodně pokračovat nebudu, nechci vidět relativně schopné herce (Štěpnička) ničit svou důstojnost ve společnosti béčkařů (pán z reklamy na tesco). P.S. Tvůrci avizovali, že se seriál nebude soustředit na osobní vztahy jen proto, aby v prvních dvou dílech ukázali problémy mladé lékařky, která si začala se ženáčem, případně potíže doktora zabydlujícího se v novém bytě. Ano, zde se vůbec nejedná o osobní vztahy.

plakát

Život (2017) 

Celkem dobrý sci-fi thriller, kterému místo lidských herců jasně dominuje krásný mimozemšťan, který je podle všeho příbuzný s Lovecraftovou stvůrou Cthulhu. Film plyne rychle a i když se nad některými situacemi musí zdravě myslící člověk pozastavit, díky samotnému emzákovi a bílému "motherfuckerovi" Reynoldsovi dávám 4*.